Other > Zaginione holotaśmy
Wasza przygoda z FOnline.
manero:
W jaki sposób trafiliście na FOnline? Jakie były wasze pierwsze postacie? Wydaje mi się, ze temat dość interesujący więc zapraszam do dzielenia się swoimi wspomnieniami ;) Ja znalazłem tą grę szukając czegoś niezobowiązującego do pogrania przez przeglądarkę. Pamiętam, że był to poniedziałek, końcówka września 2009 ;D Pierwsza postać miała imię Manero i stagowane SG, Steal i Outdoorsman. Co ciekawe już wtedy czułem, że charyzma mi się nie przyda i zdecydowałem się by postawić tam 1 ;) Pograłem tą postacią cały dzień... była do dupy :D
Pazoxi:
No więc tak, kiedyś na pewnej stronie fallouta, chyba największej w Polsce gdzie adminem jest niejaki DeathClaw, ludzie pisali na shotuboxie coś o Fallout Online.
Był to chyba koniec 2008 roku. Chodziło o TLA, beta testy. Niestety, nie załapałem się i nie pograłem ;<
W wakacje 2009 przypomniałem sobie o owym Falloucie i razem z 4 kumplami zaczęliśmy sobie grać. Niestety, ruscy przyjaciele nas nie za bardzo lubili i ginęliśmy na każdym kroku.
Tak gdzieś w środku sierpnia, znalazłem radio i sobie włączyłem częstotliwość numer 1. Był tam pewien rusek, który opowiedział mi o 2238, o grających tam Polakach i takie tam, gdzie Wasterland był bardziej przyjazny. Podał mi ładnie IP i wbiłem :)
Cóż, nowa szkoła, nowa klasa i przestałem grać.
Jednak w marcu 2010 znów zacząłem, założyłem z kumplem cave i wyrabialiśmy sprzęt.
Niestety los tak chciał, że dolny śląsk został zalany i nie miałem internetu. Po powodzi wyjechałem na wakacje, 5 czerwca dokładnie - kolejna przerwa.
Po powrocie postanowiłem sobie znów pograć i tak jest do dzisiaj (tylko, że przed wipe przerzuciłem się z Riotem na inny serwer).
TheRiot!:
--- Quote from: Pazoxi on September 07, 2010, 04:18:55 pm ---(tylko, że przed wipe przerzuciłem się z Riotem na inny serwer).
--- End quote ---
:*
@topic
gram od końca 09 - początku 10 r ;p Na sam początek miałem jakiś build z dupy, gadałem z kilkoma gośćmi w ncr, podali mi jakiegoś super builda, ja podjarany zrobiłem go i grałem. Pamietam ten lans jak stalem w skorce z Bonifacym i zabijaliśmy ludzi w BH lol :D. Zawsze ta postać lamiła, dobiłem z 12 lvl, troche ogarniałem więc pomyślałem o dojściu do jakiegoś gangu. najpierw myślałem o BOW ( te bajeranckie forum, ahh ) ale doszedłem do RDA. Dziś już nie gram w FO, bo przez grę w gangu zacząłem być brzydkim trollem bez życia, zacząłem floodować i flameować :< I ktoś zawinął mi nicka, co przelało czarę goryczy.
Dziś można spotkać mnie w OBT2. Mam w dupie z jakiej frakcji jesteś, bo OBT2 to nie 2238 :P Pomogę każdemu.
jan0s1k:
ja tam od 09 bodajże gram znalazłem gierkę guglując akurat Fallouta na komórke xD
TuX:
Pazoxi masz na myśli Trzynasty Schron?
Ja właśnie tam natknąłem się na info o Fonline i bardzo żałowałem, że nie załapałem się na zamkniętą bete, więc jak tylko dowiedziałem się, że wszyscy mogą już "testować" natychmiast ściągnąłem instalera. Zanim zacząłem grać przeczytałem chyba wszystkie poradniki na NMA jak i inne dyskusje na ten temat i stworzyłem pierwszą postać. A krótko po tym stworzyłem drugą bo tamta była do dupy - Zoul. Nim po raz pierwszy dotarłem do NCR i postanowiłem bić się z synem Tandi w barze Dustiego, przez co po raz pierwszy miałem reda w tym mieście i dowiedziałem się (po jakiś 10 śmierciach) czemu wszyscy mnie zabijają.
A później jakoś to poszło...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version