Ja mam swoje 3 grosze do powiedzenia. Nie zrobcie drugiego fallout3 lub tactics bo to byla totalna porazka
Co do udostepniania kodu to powiedzmy,ze:
1) zostaje klimat ale na ktorym serwerze ??
2) ktory serwer wybrac ze wzgledu na cos tam ?
biorac to wszystko pod uwage: server nie pada ale udostepnienie kodu moze byc przyslowiowym ostatnim gwozdziem do trumny wiec kodu nie udostepniac (for god sake dont give anyone the core fonline code)
Na potwierdzenie tego faktu mozna zaczac wyliczac rozne gry online. Znajomy ma serwe(ktory z kolei?) Lineage2 wiec wiem cos o tym.
Wiecej Nam do szczescia nia potrzeba. co niektorzy moga sie wsciekac,ze np mam 1lvl i mnie ktos zabija ale bez przesady. Sam mialem 1lvl bo robilem juz z 10 jak nie wiecej postaci. Da sie grac oraz cos osiagnac tylko trzeba myslec i chciec a za to te gre lubie. Gram w fallouta troszke za dlugo (mowie o podstawce czyli 1 i 2 bo trojka i tatctics to ###### wiec moge byc stronniczy) ale jesli ekipa tworzaca fonline da wszystkim to czego chca to nie widze tego projektu w dalszej przyszlosci.
Co do 3d to oka byle wszystko nie padlo. Co mam na mysli ? Przyklad: wrzucamy 3d => serwer pobiera zadania i... => serwer ma mase bugow => gracze sa zniecheceni padajacym serwerem i odchodza...
Kto gral w Doom'a , quake'a itp pamieta moze przechodzenie przez sciany ?
Nie jestem jakims super dobrym programista ale pewnych rzeczy bym sie wystrzegal a co z tych zapowiadanych implementacjji wyniknie to zobaczymy
Chcialem zrobic jakies skrypty do f2 ale obecnie pewne inne projekty wykluczaja tego typu mozliwosci. Jestem dobrej mysli i oby tak sie stalo,zeby wszystko ruszylo jak najmniej bezblednie bo w zadne gry online poza fonline nie grywam . Nie znalazlem nic co by mialo rece i nogi tamgdzie trzeba a na pustkowiach takowe leza od czasu do czasu wiec mozna pozbierac ...
EDIT:
Co do tworzenia przedmiotow moznaby dodac przycisk sluzacy powtarzaniu wykonanej uprzednio czynnosci. Przyklad: mamy 10 surowaca, 10 smieci, 10 drewna itp (byle sie udzwig zgadzal). Irytujace jest klikanie po 20 - 30 razy bez mala aby cos zrobic.