fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 12:14:33 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19

Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 43084 times)

Re: Inicjatywa kreatywna
« Reply #240 on: February 20, 2010, 12:37:26 pm »

Coś tej oficjalnej informacji jakoś się doczekać nie możemy.

Atom

• Rotator
« Reply #241 on: February 21, 2010, 03:07:15 pm »

Cierpliwości, wódz już tworzy wideo. Potem tylko tłumaczenie i informacja będzie.
« Reply #242 on: February 21, 2010, 03:09:34 pm »

Wideo/video? A to ma być orędzie prezydenta? Kurde, miały być proste dane informacyjne, a tu filmiki tworzą... Praca pełną parą chciałoby się rzec...
« Reply #243 on: February 21, 2010, 05:42:02 pm »

No to czekamy cierpliwie na wideo wodza (cokolwiek by na nim było  ;)).
« Reply #244 on: February 24, 2010, 08:46:30 pm »

Fłaśni :) sesja mi sie skończyła, na 10ym semestrze mam jeden dzień zajęć to mógłbym coś porobić kreatywnego.

DrapiChrust

• . . . SAY CHEESE . . .
« Reply #245 on: March 04, 2010, 05:23:24 pm »

Może to nie jest najwłaściwsze miejsce do tego... ale ma ktoś pojęcie jak sprawić, aby mapper nie wywalał przy próbie zapisu mapy? Ponoć powinien być tam jakiś oddzielny katalog, czy cuś. Chodzi mi po głowie plan bazy, ale nie mogę go przelać na piksele :/

Parano

• marksman
« Reply #246 on: March 04, 2010, 07:36:12 pm »

Drapi, były już plany baz, były już plany miast, były już plany wszystkiego. Zapytaj co się z tym stało się. Jak mawiał pewien pan, który chciał zmieniać świat:

"W zimową porą będą szykować architekci plany budowy dróg, plany budowy dróg, podkreślam jeszcze raz, plany budowy dróg. A na wiosnę wyjdziemy z budową ulic i... ulic. Tak, i chcę bardzo bardzo to zrobić. Usprawnić w naszym mieście... Żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego." 

Mapperem bawiłem się jakiś czas temu i nie miałem problemów z zapisywaniem.

A żeby nie robić całkowitego offtopicu spytam co z "Inicjatywą kreatywną"? Niektóre modele i projekty był naprawdę dobre. Z ciekawością obserwowałem wasze prace. Jest już ten zapowiadany filmik? Ewentualnie, czy dyskusja przeniosła się do innego tematu?
« Reply #247 on: March 04, 2010, 08:29:17 pm »

Też chciałbym to wiedzieć. A najbardziej to, po jaką cholerę robią jakiś filmik? Idea upada.

DrapiChrust

• . . . SAY CHEESE . . .
« Reply #248 on: March 05, 2010, 10:11:39 am »

No nie dadzą się człowiekowi twórczo wyżyć...  >:(
« Reply #249 on: March 06, 2010, 12:39:06 pm »

http://fodev.net/forum/index.php?topic=2347.0

Teraz możecie zacząć działać.

"I hope the new news will motivate the community now to make moar and better 3d models. A lot weapons are needed to be done." Lexx
« Last Edit: March 06, 2010, 01:15:01 pm by Neuromancer »
" ... when you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you ... " - Friedrich Nietzsche

http://forum.newfmc.pl/ - Nieoficjalne 'Polskie Pustkowia'

Parano

• marksman
« Reply #250 on: March 06, 2010, 01:52:41 pm »

I o to chodziło 8)

Nie sądziłem, że tak szybko nastąpi zmiana od chwili ogłoszenia do momentu wprowadzenia... Beta-testerzy będą mieli wiele roboty, pewnie osiwiejemy po tym wipe. Ale projekt jest wart zachodu. Modele postaci oraz menu oparte na Falloucie Van Burenie dają możliwość wykreowania naprawdę niesamowitego Wastelandu. Pięknie to wygląda oczami wyobraźni.

Problemów do rozwiązania będą setki ale z optymizmem patrzę na tą rewolucję 3D.

Zwłaszcza, że według filmików i screenów w dużej mierze udało się zachować charakter czy klimat modeli, i całkiem nieźle komponują się one z dwuwymiarowym otoczeniem izometrycznym.
« Reply #251 on: March 06, 2010, 06:25:34 pm »

Tylko gdzie są jakieś konkrety, wytyczne? Na cholerę mi pokazowy filmik, wiem jak działa 3d w izometrii. 

Po obejrzeniu tych animacji. postaci i menu nie jestem przekonany co do tego że są to zmiany na lepsze. Moim zdaniem FO traci tym klimat i momentami mam wrażenie że mogli by zmienić tytuł na "The Sims: FOnline".
« Reply #252 on: March 06, 2010, 07:40:40 pm »

Mi się wydaje że nie jest wcale tak źle. Ba, śmiem sądzić że wygląda to całkiem sympatycznie i szybko się oko przyzwyczai. Poza tym możliwe że zostawią też opcję sprite'ów 2d więc jak już skończy się okres "beta" -> Aplikacja serwerowa/servy będą obsługiwały albo 2,5d albo tylko 2d.

No a teraz powinniśmy czekać na jakieś wytyczne. W czym robić modele, jak robić, co robić i czego potrzeba. Myślę że ktoś to wszystko ogarnie.
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #253 on: March 06, 2010, 07:46:02 pm »

Poza tym możliwe że zostawią też opcję sprite'ów 2d więc jak już skończy się okres "beta" -> Aplikacja serwerowa/servy będą obsługiwały albo 2,5d albo tylko 2d.

Wtedy byłoby to utrudnienie, skoro Ty widzisz obraz w starym 2d, a Twój przeciwnik w nowym 2.5d, więc w systemie RT (jak i w ogóle) o  nie widzisz jego drugiej zbroi na łbie, zapewne byłaby opcja przeczytania tego, ale kto w RT czyta cokolwiek w środku walki.
« Reply #254 on: March 06, 2010, 07:56:28 pm »

Sorry że tak chaotycznie to napisałem, bo nie do końca to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o to że wtedy pojawi się na pewno parę serverów (Bo z tego co wiem planowali wydać aplikację dzięki której można zrobić swój server, już w finalnej wersji) i pewnie za sprawą grzebania w bazie będzie można ustawić czy ma to obsługiwać 2d, czy 2,5d. Zresztą - nie wiadomo do końca co będzie z The Life After. Czas pokaże:) Póki co Cvet i Rotatorsi mówią o wprowadzaniu tego na 2238.

Bo jakby nie było - trudno nie podzielać Twojego zdania na opcję 2d + 2,5d w jednym :P Niektórzy mieli by po prostu przewagę nad innymi.
« Last Edit: March 06, 2010, 07:58:49 pm by SmartCheetah »
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19

Page created in 0.086 seconds with 23 queries.