fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 12:24:02 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19

Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 43088 times)

Re: Inicjatywa kreatywna
« Reply #210 on: February 06, 2010, 07:31:02 pm »

TommyTheGun - żaden problem!
Co do tekstury, to detal, detal, detal.
rozmiar jej to pewnie 256^2 lub 512^2, wiec spokojnie da sie wycisnac jeszcze troche.
pracujesz w fotoszopie czy gimpie?
Polecam wejscie na cgtextures.com, sciagniecie kilku zdjeć z rysami na metalu, i nałożenie ich z blendingiem na teksturę, tam gdzie są metalowe elementy - bardzo poprawia ogólny odbiór.

Pozwolę sobie również podlinkować dwa tutoriale które kiedyś zrobiłem:
http://pirosan.deviantart.com/art/Metal-texture-tutorial-132751598
http://pirosan.deviantart.com/art/Metal-barrel-texture-tutorial-149857564
« Reply #211 on: February 06, 2010, 08:06:05 pm »

Jeśli ktoś faktycznie trzymał za mnie kciuki to chwała mu za to, bo pozdawałem wszystko co było najgorsze do zdania. Wprawdzie świętowanie mi nie wyszło i mam teraz zatrucie żołądkowe::) no ale i tak jestem szczęśliwy. Potem jeszcze w sesji poprawkowej dwa egzaminy i spokój. Tak czy owak w tym tygodniu pobawię się trochę w modelowanie. I promise.
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #212 on: February 06, 2010, 08:39:57 pm »

Wielkie dzięki za kolejne przydatne linki.

Pracuję w Photoshopie. Niestety mam niesamowitą umiejętność zapominania wszystkiego, a przez długi okres Photoshopa nie używałem. I teraz jakoś tak dziwnie mi się z niego korzysta. inna sprawa, że bardziej biłem w stronę grafiki pod strony internetowe itp niż tekstur :) Anyways:

Florek

• Bang Bang Smash
« Reply #213 on: February 06, 2010, 08:59:24 pm »

Bardzo fajny Tommy, ale trochęgo trzeba powygładzać, bo coś czuję, że będzie tą kanciastość widać. :P

Niemniej - świetny!

Spróbuję sam dla własnej przyjemności poogarniać blendera, ale pewnie nie ogarnę na tyle by się przydać. ;)
« Reply #214 on: February 06, 2010, 10:27:46 pm »

a ma cos wspólnego z grą w którą gramy poza nazwami? :(

"forget aiming, just shoot" hmmm
no Wez no fun...
http://rudo-brody.pl/uploads/2011-12-24_0012.png
everyday my english loose 1point :/
« Reply #215 on: February 06, 2010, 10:37:31 pm »

Do tego hasła przydałyby się artworki z needlerem, magnum, 14mm i... jetem ;)

W ramach relaksu, bawię się blenderowe simsy, tworząc se pokój w 3d. Tak wygląda moja przestrzeń służąca mi do nauki obsługiwania blendera :)

« Reply #216 on: February 06, 2010, 10:44:35 pm »

fajna zabawa, pamiętam że jak pierwszy raz działałem w 3d tez się w ten sposób bawiłem, 3 dni nie spałem ale cały pokój wymierzyłem co do mm i przeniosłem na ekran :D

nawet tekstury półek, biurka i innych badziewi robiłem fotografując oryginały
no Wez no fun...
« Reply #217 on: February 07, 2010, 12:39:36 am »

Jak to jest, że im więcej ich robię tym brzydsze mi sie wydają... No cóż, wrzucam kolejny model po oteksturowaniu.

A pokój fajny. Teżbym zrobił swój może gdybym nie miał tyle różnego śmiecia wszędzie.  ;D
« Reply #218 on: February 07, 2010, 12:43:32 am »

Jak to jest, że im więcej ich robię tym brzydsze mi sie wydają... No cóż, wrzucam kolejny model po oteksturowaniu.

zajebisty jest! może zrób większe zęby, coby je lepiej widac było z dali
« Last Edit: February 07, 2010, 01:08:17 am by baaelSiljan »
no Wez no fun...
« Reply #219 on: February 07, 2010, 11:52:14 am »

Ostatnio bawiłem się animacją w blenderze, testując różne tutoriale... I teraz przy każdym renderowaniu obiektu mam dookoła niego niebieską poświatę (jak standardowe niebo, po wyłączeniu poświata jest czarna) Nie ma to nic wspólnego z cieniem. Gdzie jest opcja wyłączenia tego?

baaelSiljan jak tam postać?
« Reply #220 on: February 07, 2010, 01:55:22 pm »

W wersji dluzsze i jeszcze dluzsze, widok "z dali". Ale z perspektywy kamery pod ta rozdzialka to i tak nic nie bedzie widac. Wlasnie, wrzuccie postac :) moze ktos jakis pancerz wyrzezbi fajny. Ja sie tak ogolnie zabieram za melee weapony (wiem, ide na latwizne ale cicho).
« Reply #221 on: February 07, 2010, 02:04:38 pm »

Reworked HK G11

Bardziej wierny temu falloutowemu aniżeli realnej wersji.
Tym razem bez blędów w modelu, łatwe do oteksturowania :) Później pewnie się tym zajmę. No i zostaje jeszcze oteksturowanie 10mm. Bozara póki co sobie odpuszczę, dopieszczając te dwa (I robiąć upgrade'owanego G-11)

87polys

Jak ktoś ma pomysł na teksturę do zapełnienia zarówno ciemniejszej jak i jaśniejszej części G-11 to niech tutaj wrzuca. Będzie z całą pewnością znacznie latwiej.
« Last Edit: February 07, 2010, 02:07:20 pm by SmartCheetah »
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #222 on: February 07, 2010, 02:36:37 pm »

Dobra... wiem ze nie było to trudne ale i tak zrobilem. 42 poly.

Ja tekstury staram się zdejmować z ikonek. A potem solidny average i ew. noise albo jakies inne efekta. No ale robienie map UV troche zajmuje. No i nie wiem jak to dziala w Twoim programie.

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #223 on: February 07, 2010, 03:15:23 pm »

Dobra... wiem ze nie było to trudne ale i tak zrobilem. 42 poly.

Ja tekstury staram się zdejmować z ikonek. A potem solidny average i ew. noise albo jakies inne efekta. No ale robienie map UV troche zajmuje. No i nie wiem jak to dziala w Twoim programie.

42 poly? :>
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"
« Reply #224 on: February 08, 2010, 01:05:54 am »

32. 8+16+8 :) Wiem ze 24 by wystarczylo ale i tak nikt z kijami do pacania nie będzie biegał prawda?

Też raczej pro forma zrobione. I ten sześcian na końcu woła o pomste do nieba. Pewnie lepiej byloby walec wstawic ale i tak 70 poly juz ma.

Jak wyglada model chyba kazdy da rade sie domyslec :) A jak nie to tutaj mala podpowiedz. Rano moze wrzuce cos zamiast chamskiego screenshota.

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19

Page created in 0.064 seconds with 21 queries.