Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
baaelSiljan:
--- Quote from: TommyTheGun on February 03, 2010, 08:27:38 pm ---No cóż... Tworzenie przedmiotów o małej ilości poly na razie wychodzi mi średnio ale cóż...
Jakieś uwagi? Rady?
Wrzucać to na tę stronkę wiki?
Edyta:
Hmm... Od razu po wrzuceniu tego, zwrocilem uwage na zla odleglosc miedzy magazynkiem i raczka. Przy okazji udalo mi sie wywalic pare poly. Różnica żadna (oprócz tej porządanej) a poly zawsze trochę mniej :)
--- End quote ---
i własnie o to chodzi, o zachowanie kształtu i cech broni, czasem nawet niektóre trzeba uwidocznić bo w perspektywie i odległości się zleją, co innego broń do dużego szczegółowego renderu, a co innego do małej postaci. wg. mnie to jest całkiem w deche. dopracuj tekstury :)
TommyTheGun:
Aczkolwiek Thompson bez 2giego uchwytu to jakieś herezje. Nalegam, aby pojawił się on w Twoim modelu! :<
Tak czy inaczej, reju - myślę, że trzeba zachować złoty środek, uwzględniając możliwie dużo szczegółów. Ja baael napisał: "zachowanie kształtu i cech broni, czasem nawet niektóre trzeba uwidocznić bo w perspektywie i odległości się zleją"
Oczywiście nie jest to przytyk do Twojego thompsona. Oczywiście nie oznacza to również, że Ci odpuszczę brak uchwytu :<
Anyways. Pamiętajmy, że jednak cośtam widać z falloutowej perspektywy. A ok 100 polygonów na broń to chyba nie aż tak dużo(?)*.
*Jeżeli ktoś chce mnie zmieszać z błotem za ignorancję, to proszę bardzo. Szczerze mówiąc, nie wiem czy to dużo czy nie. I nawet nie to, że mam to gdzieś, bo mój komputer udźwignie wszystko. Jestem jedną z osób, którym zależy aby FOnline chodził również na słabszym sprzęcie - mój laptop to.. to tylko laptop!
E: Widzę, że ktoś wrzucił moją 14tkę na wiki. Uprzejmie bym prosił aby osoba ta zmieniła zdjęcie rendera na aktualnego. (W tym samym poście, niżej. Dodałem w edicie, może stąd ta pomyłka.)
Bartosz:
Ciężko jest określić jakiś zakres ilościowy polygonów bez konkretnych testów na różnorodnych konfiguracjach. Poza tym, karty graficzne to dość specyficzne urządzenia, liczba polygonów nie jest wszakże jednym czynnikiem wpływającym na wydajność.
Rejfyl:
Drugi uchwyt oczywiście dorobię. Póki co zająłem się robieniem modelu szczegółowego, ale to juz raczej dla własnej przyjemnosci. Uważam, że poza tą drugą rączką to nie ma co już dodawać żadnych elementów. Jak się pomniejszy te przedmioty, to od racu wszelkie spusty/celowniki/muszki/drobne załamania na kolbie znikają.
To ten ładniejszy model nad którym pracuję:)
SmartCheetah:
2-3minuty zabawy z teksturami. Powiem wam że z dobrym gościem od tekstur będzie się dało odwzorwać wszystko idealnie wręcz ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version