Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
skejwen:
A teraz cos z zupelnie innej beczki! Jakis czas temu zrobilem pare pierdolek:
kupa brahmina
stopy (alloys ;))
odczynniki chemiczne
skora fire geckona
proch strzelniczy
kevlar (jakby takie wlokna, znaczy "fibry")
microchip
ore
ore
tyton
maszynka do robienia fajek
automat do fajek
maszynka do robienia nuka coli
Jak widac na zalaczonych obrazkach wyglada to do dupy. A ze nie chce mi sie juz tym zajmowac, wiec pada pytanie: czy jest ktos w stanie "podkrecic", zrobic nowe obrazki do tych itemow, by wygladaly one bardziej falloutowo? Jesli tak, to:
;)
/skejwen
Giemz:
Zrobilem jeszcze dwa dzisiaj. W sumie wygladaja okropnie. Natomiast im bardziej chce cos w nich poprawic, tym strasznie rosnie liczba poly. A skoro na ekranie to bedzie tylka kilka pikseli na bron to nie wiem czy warto to poprawiac i robic detale. I tak gro problemu bedzie z teksturami. Ogólniej rzecz ujmując. Przydałoby się znać ograniczenie na skomplikowanie modelu i czy będzie użyty gdzieś indziej niż w grze pod taką rozdzielczością, bo nie ma sensu robić detalu jeśli będzie miał jeden piksel albo wogóle jeszcze mniejszego. Dlatego te modele wygladają tak kwadratowo i paskudnie, a nie dlatego, że nie chce mi się ich poprawiać... poważnie... :D
Tak mnie natchnelo, na super sledgehammerze jest takie cos, przynajmniej na ikonce. Ale w grze nie ma szan zeby zobaczyc te poprzeczke. Bedzie mniejsza niz jeden piksel. Warto robic takie rzeczy?
60 poly
~140
wrednypiwosz:
skejwen a jaki jest sens robienia tych rzeczy? Jeśli one będą wymienione, a broń nie, to zaleci straszną pikselozą. Na razie skupmy się na postaciach i broni którą trzymają w łapie.
SmartCheetah:
Giemz - możesz zrobić i taki i taki. Zobaczymy czy jest sens inwestowania w ogóle w szczegóły. Jeśli okaże się że tekstury wszystko pokrywają a szczegóły modeli zanikają totalnie to zamiast skomplikowanych modeli uprości się je całkowicie. Na razie mamy przynajmniej trochę praktyki. Ja do soboty wstrzymuję się z pracą bo oblałem dość ważny egzamin i muszę się upewnić że całą resztę pozaliczam ;/
Sądzę że gdy będziemy mieć gotowy model ludzie będą mogli podsyłać bronie co by można było sprawdzić jak to to wygląda z tym a tym.
skejwen:
--- Quote from: wrednypiwosz on February 02, 2010, 03:49:40 pm ---skejwen a jaki jest sens robienia tych rzeczy? Jeśli one będą wymienione, a broń nie, to zaleci straszną pikselozą. Na razie skupmy się na postaciach i broni którą trzymają w łapie.
--- End quote ---
Dodane a nie wymieniane ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version