Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
Florek:
--- Quote from: Lena on February 01, 2010, 02:19:59 pm ---Pewnie bedzie tak ze te postacie 3d beda sie wyrozniac od reszty scenerii znacznie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie.
--- End quote ---
Tego się obawiam - że to będzie wyglądało strasznie niejednolicie i nienaturalnie. Te postacie powinny być lekko niedbałe - muszą trzymać Falloutowy klimat. ;)
baaelSiljan:
--- Quote from: Florek on February 01, 2010, 02:50:35 pm ---Tego się obawiam - że to będzie wyglądało strasznie niejednolicie i nienaturalnie. Te postacie powinny być lekko niedbałe - muszą trzymać Falloutowy klimat. ;)
--- End quote ---
no przecież jak napisałem wcześniej pracujemy nad tym... no trochę wiary i nadziei.. normalnie ręce opadają. nie gdybać!
@Moonred - za dużo można to zrobić prościej i teksturą nadrobić, przynajmniej w tym modelu :) ale model ładny
SmartCheetah:
Dajta się dzieciom pobawić :P Zobaczymy co z tego wyjdzie.
W miarę low-poly "Bozar-like"(Nie używałem w ogóle hard-edges). Tyle że bardziej wzorowałem się na zdjęciu niż rysunku, z racji trudnego ujęcia. Dodałem pomniejszenie co by dało radę zobaczyć jak mniej więcej ma się to wielkościowo. Nie jestem zadowolony, ale parę poprawek i byłoby ok(Np. Długość/grubość i korpus, na bardziej bozarowy)
Tutaj dopiero widać jak wiele detali nad którymi się pracuje znika wraz z pomniejszeniem.
http://i45.tinypic.com/14nzshy.jpg
Jak dla mnie to nie modele będą świadczyły o podobieństwie do F1/F2 a same tekstury. To od nich większość będzie zależeć. Tak wnoszę po samej obserwacji.
feedback wskazany!
Giemz:
Ha, robienie modeli 3d jest fajne. Nie wiem czy sie komus przyda. No i troche wstyd, ale podobno pierwsze dzielo trzeba zawsze zostawic i potem patrzec jak sie poprawiaja umiejetnosci.
edit: 113 poly, moze byc mniej, bo cylindry maja po 16 scianek, a to gro tych polygonow.
Bartosz:
--- Quote from: SmartCheetah on February 01, 2010, 04:07:31 pm ---feedback wskazany!
--- End quote ---
Chyba właśnie te krawędzie są nie do końca poprawne. W niektórych miejscach (czubek lufy), wektory normalne wierzchołka są "zunifikowane" (wskazują jeden kierunek), przez co oświetlenie powoduje "wygładzanie".
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version