Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (26/57) > >>

SmartCheetah:

--- Quote from: baaelSiljan on February 01, 2010, 01:06:44 pm ---aa no i taka moja śmiała wizja na przyszłość, a gdyby tak postacie w zależności od traits i statystyk wyglądały różnie?

grube, chude, napakowane, wysokie, niskie, czarni, biali, żółci, z punkiem albo z fryzurą ala Elvis? a może pójść dalej i zrobić je tak by się różnie ruszały? gdyby ktoś z uszkodzoną nogą kulał etc. to wszystko w 3d jest możliwe, a w 2d niedługo będziesz kupował dysk 1TB tylko na FOnline.

--- End quote ---
Zakładając że znajdziesz conajmniej tuzin Chińczyków którzy będą pracowali nad tymi sprite'ami 24h na dobę.
No offence do Chińczyków oczywiście. Jakby nie było bez nich Ameryka nie wyglądała by tak pięknie w falloucie.

Generalnie to jest wybór.
a) Bawić się w 3d, starając się jak najdokładniej odwzorować to co mamy w F1 i F2, tak żeby nie było plastikowych żołnierzyków
b) Obstawać przy tym co jest. A dość często padają stwierdzenia że graficznie jest dość "Biednie".

wrednypiwosz:
W przyszłości można by to ulepszyć...

Odnośnie do organizacji... Skoro jest wikipedia to można zrobić coś w stylu http://wiki.openttd.org/32bpp_graphics_development_tracker przejrzystej tabeli, co zostało zrobione, w jakim jest stanie itp.

baaelSiljan:
myślę, że jak damy podstawy - model + animacje etc to sami się chętni znajdą, najtrudniej ruszyć, szczególnie jesli nie jest się specjalistą.

BTW, uogólnione przesłanie kilku twórców Fallouta uchwycone w jednym zdaniu jednego z nich (tak, walczyłem dzielnie o materiały - nawet nie wiecie co zrobiłem żeby dorwać ich adresy, niestety przegrałem z kretesem)

Good luck with your project!

--- Quote from: wrednypiwosz on February 01, 2010, 01:11:51 pm ---W przyszłości można by to ulepszyć...

Odnośnie do organizacji... Skoro jest wikipedia to można zrobić coś w stylu http://wiki.openttd.org/32bpp_graphics_development_tracker przejrzystej tabeli, co zostało zrobione, w jakim jest stanie itp.

--- End quote ---

jak najbardziej, ale to w okolicach weekendu.

Giemz:
Owszem. Bardzo przydaloby sie uslyszec jakies sensowne wytyczne, oraz liste "Things to do". Rzezbienie w 3d jest fajne same w sobie a skoro mozna dzieki temu pomoc projektowi to tylko lepiej. Ktos na ochotnika zrobi strone projektu w Wiki-Boy'u skoro juz go mamy?

Myslicie ze warto robic bronie unarmed? O ile knuckelsy beda praktycznie niewidoczne to modelu power-fista bardzo mi brakowalo w Fallout'ach.

A propos roznicowania modeli pod wzgledem statystyk (suma EN i ST?) i roznych innych rzeczy.
Modele robi sie latwo. Jesli kod pozwala na proste ustalenie punktow ruchu (konczyny, stawy, glowa itd.) to zostaje tylko wykonac te modele i ew. pancerz. Oraz modele ruchu np. uwzgledniajace stan cripple nog. (herr Flick mode).

To Lexx:
Hub ligthning is great. Don't let anyone tell you otherwise.

Lena:
Ja tam nie mam nic przeciwko temu ze laser i lsw wygladaja tak samo na postaci, dla mnie to ma klimat fallouta i styka. Niektorzy chca plastikowych zolnierzykow i barbie na ktorej bedzie mozna odwzorowac ubranka itp. Kazdy ma swoj gust lub jego brak. Pewnie bedzie tak ze te postacie 3d beda sie wyrozniac od reszty scenerii znacznie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version