fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • April 27, 2024, 03:08:01 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 2 [3]

Author Topic: Česko-Slovenská věštírna !  (Read 6763 times)

Sius

  • Sheep EX machina!
  • Offline
Re: Česko-Slovenská věštírna !
« Reply #30 on: August 22, 2010, 12:12:16 am »

Protože můj selský rozum prostě nebere to, jak može něco tak banálního jako klávesová zkratka zasluhovat ban. To mě na tom celém zaráží. Nejde jen o FOCD, ale i o jiné programy, které slouží čistě jen na autoaim=zkratky a lidi za ně dostali banán stejně jako za FOCD (který už svojí komplexností a hlavně podporováním dual logu překročil hranici). To mě na tom celém tankuje nejvíc, že za něco co se plánuje do hry přidat a mělo to tam být od prvního dne (a autoři samotní s tím souhlasí) dostanou hráči ban.

Jako mi příjde, že motivem k onomu masivnímu banování nebyla ani tak snaha devů docílit stejných podmínek pro všechny hráče, jako spíš něco docela jiného. Možná, kdyby FOCD nepodporoval dual log, tak by k něčemu takovémuto nemuselo dojít, ale i tak si Rotators vybrali snad nejblbější možný scénář jak naložit s danou situací. Nasrali koho mohli a nic tím nezískali, možná iluzi "čistého" serveru na nějaký ten pátek, než se FOCD zdokonalí a začne se řádně schovávat před detekcí nebo než příjde někdo s něčím úplně novým. Tak i tak jim to budu zazlívat, bo od indie vývojářské skupin bych čekal míň arogantní jednání, než jaké nám někteří z nich servírují.

Cpt.Rookie

  • The final act is mine
    • riget.info
  • Offline
Re: Česko-Slovenská věštírna !
« Reply #31 on: August 22, 2010, 09:51:07 am »

Pokud nějaká věc dává hráči který ji používá takovou enormní výhodu (nad hráčem, který danou věc nepoužívá), tak je ten ban zcela na místě. A může klidně jít o takovou "banální" věc jako je klávesová zkratka. Osobně mi připadá, že ušetření několika sekund v napjatém PvP zase tak moc banální není.
Logged
Server-Boy - FOnline servers statistics
pcntl_wait($status); //protect against zombie children
postCount++;

Sius

  • Sheep EX machina!
  • Offline
Re: Česko-Slovenská věštírna !
« Reply #32 on: August 22, 2010, 10:13:09 am »

Problém se zkratkama ale vězí v nekonečném boji sniper vs biggunner. První autoclickery vznikly s tím, aby mohli snipeři reagovat stejně rychle, jako BG minigunneři a raketometčíci. U BG je boj o to jednodušší, že je míření zahrnuté v počtu AP potřebných na výstřel, takže člověk jen klikne a už to lítá. Jenže sniper pokud neautošotuje musí udělat ty kliknutí 2, což samo o sobě značně znevýhodňuje (nemluvě o počtu kliknutí navíc potřebných při reloadu a následnému návratu do bojového módu). Někteří to obhajovali tím, že čas mezi kliknutím na nepřítele a kliknutím na část těla na kterou střílíme je způsob, jakým 2238 imituje reálný čas potřebný k míření. Ale jak jsem řekl, doba míření je zahrnuta už v počtu AP potřebných na střelbu.

Tím pádem mají chary co nepoužívají mířené střely mnohem lepší reakční dobu. Takže tak jak to já vidím používáním FOCD se spíš misky vah mezi snipery a burstery vyvážily a jediná nevyváženost vznikla mezi sniper s aimbotem vs sniper bez. Jenže čas postoupil, přišly wajpy, všeci začali fetovat, tím se z BG stali krtci co nevidí ani na konec svého rotačáku atd.

Tak i tak, fičury co FOCD nabízí měly už dávno předávno sloužit ve hře samotné. Stejně tak jako další "low prio" záležitosti, které by usnadnily život hráčům nejen v boji, ale i při craftění, questění, chatování atd. User-friendly a sociální stránka jsou v 2238 téměř naprosto ignorované a přitom jde většinou o malé změny a k jejich uvedení do hry by nebylo potřeba žádných ninja skillů ani moře času. Přitom poměr "práce : výsledek" by byl těžce ve prospěch výsledku. Proto Otočkářům (Rotators) zazlívám tenhle přístup, když by při troše snahy naprosto eliminovali potřebu "cheatovat" u většiny hráčů co FOCD a jiné programy používala.

Bantz

  • Mao!Mao!
    • Gang VŠB
  • Offline
Re: Česko-Slovenská věštírna !
« Reply #33 on: August 22, 2010, 10:08:20 pm »

Protože můj selský rozum prostě nebere to, jak može něco tak banálního jako klávesová zkratka zasluhovat ban
FOCD je ohromná výhoda, banalizovat to jako klavesovou zkratku je nesmysl, stejně jako ohánět se balancí biggun vs sniper. Pravidla&balanci hry tady urcuji developeri.

Jediný co je relevantní je, ze
Quote
(it is unfair and illegal) Using any kind of unauthorized third-party tool that modifies the game memory and/or data files.
Pages: 1 2 [3]
 

Page created in 0.068 seconds with 19 queries.