Other > Československé fórum

Česko-Slovenská věštírna !

<< < (5/7) > >>

Hololasima:

--- Quote from: Enzo on August 21, 2010, 08:28:50 am ---to je fakt argumentace jak pojď na mě z boku...
I kdyby se developeři 10x chystali implementovat do hry auto-aim, zkratky pro používání stimpaku a drog a ja nevim co vsechno, tak to porad neznamena, ze do te doby to muzes vyuzivat pomoci externiho programu... btw multi-log se taky devs chystají implementovat?
Kdyz proti sobe budou stat napriklad dva sniperi, tak s nejvetsi pravdepodobnosti neprohraje ten co bude mit klasickej interface, ale ten co nebude mit auto-aim... nebo si myslis opak? A pokud je auto-aim ve hre nepristupnej a ten dotycnej si ho zpristupni pomoci nejakyho programu, pak je to cheater...
Cheater je kdokoliv kdo vyuziva program, ktery mu ve hre poskytuje vyhody oproti hracum, kteri tento program nemaji (s interface to nema nic spolecnyho, zmena vzhledu hry nema nic spolecnyho se zmenou funkci hry)... jen proto, ze spousta PvP hracu tenhle program pouzivala to neznamena ze to je v pohode...
A i kdyby teda ten kdo ten program udelal mel takovy uslechtily umysly, jak se snazis tvrdit, tak porad to nic nemeni na tom, ze kdyz devs reknou, ze nechteji aby se tyhle programy pouzivali (a muze to byt napriklad proto, ze externi upravovani nekterych funkci hry muze naopak branit odhaleni nekterych bugu), tak pres to nejede vlak...

--- End quote ---

Takže si budu hrát na hrdinu a nepoužívat věc která mě dovolí bojovat proti ostatním ?
Dál, myslíš že teň plugin nějak mění "funkci hry" ? Ne, je to stejně jak s interfacem, jen to zkomforťnuje hrání pro ty co to maj. A jestli je v tom programu ještě multi-log to už je jiná věc a o tý se ani nebavim.

Takže se tady semnou jen slovíčkaříš, co je a co není ve hře, co je a co není čít. Když si zmáčkneš "shift" mezi zaměřováním tak to není cheat, ale když si ke stejný věci pomůžeš jinou věcí a né shiftem tak už to je cheat.

Dřív každej věděl kdo má a kdo němá aimbot ale newhinovali jsme o tom na fóru jak utržení, to jen ti co teď píšou "HAHAHA a máte to vy jedni cheateři" maj plnou hubu keců jak je někdo zabil a kde si co si.

Enzo:

--- Quote from: Hololasima on August 21, 2010, 11:24:55 am ---Takže si budu hrát na hrdinu a nepoužívat věc která mě dovolí bojovat proti ostatním ?
Dál, myslíš že teň plugin nějak mění "funkci hry" ? Ne, je to stejně jak s interfacem, jen to zkomforťnuje hrání pro ty co to maj. A jestli je v tom programu ještě multi-log to už je jiná věc a o tý se ani nebavim

--- End quote ---

argumentace "maj to všichni, tak já taky" to snad radši no comment... je hloupý, že do hry nepřidali některý features z F:Tactics, kde bylo spousta věcí pro real time vychytaných (např. auto-reload bez nutnosti překlikávání, automatické nastavení mířených střel, apod.), ale pokud momentálně tyhle funkce ve hře nejsou, a někdo si je přidává externím program, tak si říkej co chceš, ale je to cheat...

spousta lidí (neříkám, že zrovna ty) by měla dospět, smířit se s faktem, že používali něco nepovoleného a po právu za to dostali ban... pokud je hra baví, udělají si nové chary, tentokrát bez "cheatů" a nebo hrát přestanou... end of story...

Hololasima:

--- Quote from: Enzo on August 21, 2010, 11:51:10 am ---argumentace "maj to všichni, tak já taky" to snad radši no comment... je hloupý, že do hry nepřidali některý features z F:Tactics, kde bylo spousta věcí pro real time vychytaných (např. auto-reload bez nutnosti překlikávání, automatické nastavení mířených střel, apod.), ale pokud momentálně tyhle funkce ve hře nejsou, a někdo si je přidává externím program, tak si říkej co chceš, ale je to cheat...

spousta lidí (neříkám, že zrovna ty) by měla dospět, smířit se s faktem, že používali něco nepovoleného a po právu za to dostali ban... pokud je hra baví, udělají si nové chary, tentokrát bez "cheatů" a nebo hrát přestanou... end of story...

--- End quote ---

Ty děláš jako by všichni bez cheatů neuměli hrát. Samozřejmě že právo je na jejich straně ale ty mě tady říkáš že "Devové tohle a Devové tamto a to JE prostě to správný"

A to "maj to všichni tak já taky" není žádná argumentace taky jsem to taky jako argumentaci nepoužil. Ale když někdo proti mě AB používá tak proč mám bejt za toho kreténa co se bude nechávat zabíjet?(jako to mimochodem dělaj všichni na jihu, nechci urazit)

Samozřejmě všichni co používaly ten program čekali a věděli že je někdo dřív nebo pozdějc zabanujou. A kdybys to pořád nebral jako u nějakýho soudu(tohle je prostě číííít a prostě je a je a je a basta, tralalala nechci to slyšééééét!!!" tak bys třeba pochopil že ty Bany nijak ohromně "správný nebyli"

Ned Logan:
Já jsem sice FOCD nikdy nepoužíval, ale taky si myslím, že to jak to vyřešili je celkem hloupé...
Ono to není žádný externí program, ale modifikace + přidáné soubory, podobně jako GUI modifikace.
Že to přináší určité výhody oproti těm co to nepoužívají je pravda, ale to GUI modifikace také a jsoul legální, nebo věci jako rozlišení monitoru (tohle není 3D hra kde tohle roli nehraje)...
Takže problém je, že FOCD je ilegalní. Kdyby nebyl tak to může použit každý a mít stejnou šanci v RT souboji (stejně 90% začátečníků používá TB, a pak by brzo zjistili, že něco jako FOCD existuje a můžou to taky používat, pokud by to nebylo tabu).

Tady tímto "chytrým" tahem akorát spousta lidí odejde k jiným hrám nebo TLA a uškodilo to i nám co jsme FOCD nepoužívali, protože nemáme s kým hrát, nejsou lidi na town control...

Zpáty k původnímu tématu, myslím že to půjde do kytek. Devs a GMs jsou jak schizofrenici, kteří chtějí mít MMORPG Fallout, ale aby to zároveň bylo co nejvíc podobné původním singleplayer Falloutům. Updatem se podle mě nic radikálně nezmění, PvP bude furt celkem nudné. Snad aspoň spraví PvE, aby bylo možné nacházet nějaké užitečné věci v jeskyních častěji než jednou za měsic. Já čekám na SDK, to by mohly vzniknout zajímavé servery, já osobě bych možná šel do vytvoření nějakého k balancování RT PvP aby to pak 2238 mohl přejmout, protože jinak, než konkurencí, to asi nejpujde...

Cpt.Rookie:
Jenom bych rád shrnul, jak se na věc dívají pravidla. Navíc teď už i upravená tak, aby nebylo možno se vymlouvat, viz

--- Quote ---(it is unfair and illegal) Using any kind of unauthorized third-party tool that modifies the game memory and/or data files.

--- End quote ---

plus větička od Ghosthacka

--- Quote ---If you use FOCD or any other macro/packet editor or any other third party program which directly influences the game by editing the memory of the process, hooking any of the APIs and so on, it is a cheat

--- End quote ---

1) I bez předchozí větičky přidané nedávno, spadá FOCD jednoznačně pod "Using bots, macros, auto-clickers."
2) Používáním upravených interfaců získává hráč jakousi výhodu, o tom žádná. Používáním většiny pluginů do FOCD ovšem získává hráč výhodu opravdu obrovskou (např. stisk jedné klávesy vs. otevření batohu, pohyb myší, klik, použití, zavření batohu). Proto jsou interfacy dovolené. A proto je FOCD zakázaný a považovaný za cheat.
3) Cokoliv devs označí za cheat, je cheat. Můžeme o tom diskutovat (no, tady o tom vlastně moc diskutovat nemůžeme), můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak asi všechno, co s tím můžeme dělat. Jejich server, jejich pravidla.

Navíc - pokud si někdo není jistý, jestli je ta či ona úprava povolená, není nic jednoduššího, než se na fóru zeptat.
Dokud FOCD "jenom" zobrazoval cooldowny, byl ve fóru v tools & modifications. Jakmile se jeho možnosti rozšířily, byly linky na něj smazány.
A jenom poznámka na okraj - jakékoliv obhajování či zlehčování používání FOCD je produkčním teamem (dev/gm/mod) vnímáno dosti negativně. Diskuse již vedena byla a byla uzavřena s jednoznačným závěrem (několikrát).

Toliko k FOCD.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version