Other > Zaginione holotaśmy

Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238

<< < (15/102) > >>

AmneziaHaze:
nie zgadzam sie co do przywrocenia BH karawan gdzie w 30 min zbieralem po 40 minigunow - totalny bezsens, bo w ten sposob łamiesz ekonomie: robisz sobie tradera alt i opylasz wszystko stając sie bardzo szybko obrzydliwie bogaty. jezdzenie po jednym kartoniku po to by miec kilkadziesiat roznych rodzajow nawet najbiedniejszej broni zalatuje wykorzystywaniem bugow.

jak rozumiem celem jest zbalansowanie gospodarki w grze. sugerowalbym raczej uzaleznienie craftingu od umiejetnosci kilku czynnikow: repair, science, outdoorsman i czegos tam jeszcze(raczej ponad 4 opcje zeby nie bylo pomyslow na robienie alta o mozliwosciach: repair 180%, science 200%) - im wiekszy skill tym krocej czekasz na efekty, im wiecej kombinacji na wytworzenie jakiejs broni/surowcow/amunicji tym mniej bedzie kantów przy craftowaniu. Sam swiat gdzie musisz sie troszczyc o zasoby ma sens, bo jest realistyczny i bardziej wkręcający, jednak tylko w sytuacji gdy masz mozliwosc wyboru co chcesz wyrabiac i nie musisz wiecznie czekac na na kolejną pozycje broni. chcesz byc gornikiem w grze, prosze bardzo kop sobie w nieskonczonosc, wybierz sobie skille do tego, ktore bedziesz rozwijał, tak samo crafting, doktor czy combat charactery - chcesz byc w czyms dobry i miec ulgi w danej dziedzinie to idz w kierunku jej rozwoju. jednakowe ograniczenia czasowe blokują najczesniej początkujących i zniechęcają, bo nie dosc, że nie umie strzelać, to ne potrafi też ani handlowac, leczyć i jest w dupie - musi czekać i modlić się, by go ktoś nie zestrzelił. takie doswiadczenie uczy szacunku do ekwipunku albo po prostu zniechęca i zmusza do przejscia na tibie  ;D

Daro:

--- Quote from: AmneziaHaze on December 27, 2009, 05:13:06 pm ---nie zgadzam sie co do przywrocenia BH karawan gdzie w 30 min zbieralem po 40 minigunow - totalny bezsens, bo w ten sposob łamiesz ekonomie: robisz sobie tradera alt i opylasz wszystko stając sie bardzo szybko obrzydliwie bogaty. jezdzenie po jednym kartoniku po to by miec kilkadziesiat roznych rodzajow nawet najbiedniejszej broni zalatuje wykorzystywaniem bugow.

--- End quote ---

Wprowadzenie na nowo karawan jest dobrym pomysłem. Jednak należałoby je zdecydowanie wzmocnić. Kolesie chroniący karawany to powinni być prawdziwi wojownicy z krwi i kości, z o wiele lepszymi umiejętnościami bojowymi, większą ilością hp i wykorzystujący strzały mierzone. No i przydałoby się, żeby u szefa karawany dało się kupić jakiś ekwipunek.

Dark Angel:
Zwłaszcza teraz nie da się po walczyć. Teraz jest to dobra gra dla small guns snajperów .
przykład : Wchodze dzisiaj o 14.00 do Modoc postrzelać z laser rifle ( Nowa sztuka i ostatnia, a ile czekania aż crafting time zniknie )
Noo i wpada Jeden z BBS cóź miss click i chłopaka nie trafiłem , on mając 5 sztuk naboi i hunting rifle ( w przypadku gdy zginie nic się nie stanie ) zabija mnie. No i jak tu robić Pvp Skoro TRZEBA CZEKAC aż crafting time się skończy ?;/ Niech chociaz skasuja relog time to chociaż można się jegoś zorganizować.

Wichura:
A może zwyczajnie jesteś cienki, skoro załatwił cię jakiś obdartus z powiązanym sznurkami karabinkiem na gekony i szczury? Ja w PvP jestem tak słaby, że brahminy się ze mnie śmieją, ale nie zamierzam żądać czegokolwiek od twórców gry z tego powodu. Rąbnęli mnie i pół dnia craftowania, combat shotgun i kurtka poszły w piach albo do kacapskiej kieszeni - cóż, "wasteland is harsh".

Zgadzam się w innej kwestii - gracze zaawansowani, a za takich uważam 21-lvlowców, którzy niejedną nockę na grę zarwali, nie mają za bardzo co robić, jeśli boją się/nie umieją ogarnąć PvP. To kwestia naruchania jakichś wymagających lub złożonych questów, ale wydaje mi się, że za wcześnie na to w beta testach. Niemniej rzecz warta rozważenia na przyszłość, jeśli (oby!) nie poszło to w stronę Tibii i 255 leveli do zdobycia.

Dark Angel:

--- Quote from: Wichura on December 27, 2009, 06:41:59 pm ---A może zwyczajnie jesteś cienki, skoro załatwił cię jakiś obdartus z powiązanym sznurkami karabinkiem na gekony i szczury? Ja w PvP jestem tak słaby, że brahminy się ze mnie śmieją, ale nie zamierzam żądać czegokolwiek od twórców gry z tego powodu. Rąbnęli mnie i pół dnia craftowania, combat shotgun i kurtka poszły w piach albo do kacapskiej kieszeni - cóż, "wasteland is harsh".

Zgadzam się w innej kwestii - gracze zaawansowani, a za takich uważam 21-lvlowców, którzy niejedną nockę na grę zarwali, nie mają za bardzo co robić, jeśli boją się/nie umieją ogarnąć PvP. To kwestia naruchania jakichś wymagających lub złożonych questów, ale wydaje mi się, że za wcześnie na to w beta testach. Niemniej rzecz warta rozważenia na przyszłość, jeśli (oby!) nie poszło to w stronę Tibii i 255 leveli do zdobycia.

--- End quote ---

Może jestem jak tam sobie sądzisz , ale doświadczony .
Wypadek przy pracy.
Każdy umiałbym walić z hunting rifle , jeśli ma tylko dobry build to może dobre loty zbierać.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version