Other > Zaginione holotaśmy
Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238
Chyzwar:
Widzisz Dark Angel ale ja tak właśnie gram :) W zasadzie taki styl gry mi odpowiada, podobnie jak Twój styl gry odpowiada Tobie i nie będziemy tutaj dyskutować o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą bo nawzajem nie przekonamy się do swoich racji.
Jedyne pytanie jakie mogę Ci zadać to czy Fonline to ma być MMO czy MMORPG? Różnica niby niewielka ale znaczna. Oryginalny Fallout to nie hack&slash. Poza tym kto mówi, że np barter alt ma być słabym fighterem? Może być przeciętnym. Jasne że super fighterowy bulid rozwala taką postać 2 salwami z mini czy plazmy ale podstawą jest tutaj działanie grupowe. Możesz przecież rozwijać tylko 3 wytagowane umiejętności i się wyspecjalizujesz w wąskiej dyscyplinie i będziesz zajebistym fighterem/lekarzem/crafterem albo dasz wszystko po trochu i będziesz miał przeciętną ale uniwersalną postać z przeciętnym sprzętem ale zależnym od grupy/gangu. Jeśli ktoś w gangu wyspecjalizuje się w craftowaniu zajebistego sprzętu to przy WSPÓLNYCH siłach całej grupy będziecie mieć silną i dobrze zrobioną ekipę. Przeczytaj któryś z moich poprzednich postów w tym wątku odnoście wojen gangów w fonline a gangami w oryginalnym F1&2 - czy uważasz, że w PvP w przeciętnym ale mocno kanonicznym i powszechnie dostępnym sprzęcie byłby pod jakimś względem gorszy bo nikt nie ma minigunów albo hitech energy weapon? Gorzej byś się bawił? Wiadomo, że chciałoby się mieć lepszy sprzęt i siłę ognia ale by go mieć ktoś musiałby poświęcić swój styl gry na rzecz grupy. Jak w życiu. I myślę, że gdyby odgórnie narzucić graczom taki styl gry poprzez kategoryczne zakazanie z korzystania z altów sama gra dużo by zyskała: ktoś nie potrafi zacieśniać więzi socjalnych? Trudno taka grupa jeśli chciałaby bawić się w gang dostawałaby regularnie po dupie od grupy która by to potrafiła. Jak to w życiu.
baaelSiljan:
--- Quote from: Chyzwar on January 10, 2010, 04:41:14 pm ---poprzez kategoryczne zakazanie z korzystania z altów sama gra dużo by zyskała
--- End quote ---
Albo by straciła, szczerze zaraz po otwarciu OB można było grać bez problemu altami, craftować i robić wiele innych rzeczy, gra była bardziej dynamiczna a co ciekawe ludzie się zbierali w gangi dużo szybciej i chętniej, sam wtedy byłem w gangu, a teraz mi się niechce (ale to subiektywne). Najważniejsze, że wciągała i nie nużyła - chociażby dolevelowanie barter alta - było równie wciągające co regularna gra, i tak samo jak teraz każdy sobie wybierał własną drogę. A co do testów buildów - sam się zdziwiłem, że grało mi się świetnie złodziejem, mimo że nie miałem na to zupełnie ochoty i weny na początku - wolałem grać small guns.
TommyTheGun:
--- Quote from: manero on January 10, 2010, 04:40:48 pm ---Właśnie. Nie bójmy się tego słowa, tak jak zauważył AmneziaHaze, serwer w chwili obecnej leży i kwiczy i to nie z powodu altów czy innego roleplaypvp. Dlatego skupmy się na rzeczach najważniejszy czyli na tym jak podźwignąć serwer na nogi i utrzymać go w tej pozycji.
--- End quote ---
Może zacznijmy od tego, że w tym momencie nie bardzo możemy coś poradzić. W tym momencie największym problemem jest niestabilny serwer. Ogólnie rzecz biorąc mam wrażenie, że od zmiany hosta są ciągłe problemy. Z drugiej strony nie do końca wiem co za tym stoi i czy nie jest to zbieg okoliczności, więc nie będę nawet próbował tego oceniać.
Dark Angel:
Masz racje , ale każdy chce pograć , rozerwać się nie chodzi o organizacje - chodzi o zabawe ! chyba ,że zmniejszą np. wymagania wszystkiego i np. bedzie mozna craftowac CA na 100 Repair , a jak ktos pojdzie typowo w repair , bo kocha grac 24/24 repairem to zrobi sobie 300 repair. A uniwersal powiedzmy gra samotnie wiec robie sobie Since + SG + repair + outdoors + barter i wszytkiego po trochu . Ale i tak będzie za slaby do wszystkiego , dlatego alty na tym etapie są potrzebne . Sam przyznam po testowaniu moich buildów mam 10 altów do skasowania i jakos nie moge bo relog time jest i zajelo by mi to kupe czasu.
TommyTheGun:
Nie twierdzę, że alty w ogóle nie mają prawa istnieć, za to uważam, że istnieje problem z nadużywaniem ich. Pomyślcie sobie ile zyskałyby takie na przykład postaci jak Martin Blues, gdyby alty nie były tak powszechne.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version