Other > Zaginione holotaśmy
Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238
TommyTheGun:
O ile dobrze pamiętam, to pochwaliłem wypunktowanie (pierwszy raz od początku tego flejmu udało mu się spełnić moje prośby w tej kwestii) i zasugerowałem zapostowanie ich na odpowiedniej tablicy.
Z resztą cytując siebie: "I lepiej skończ z wiecznym dolewaniem oliwy do ognia, bo to najzywklejsze trolowanie. Jeżeli nie umiesz utrzymać dyskusji bez prowokowania innych, wjeżdżania na nich, sugerowania jacy to są gorsi od Ciebie i jakim jesteś jedynym słusznym rodzajem gracza, to nie pisz w ogóle."
Według mnie sugerowanie, żeśmy 16to latki, wieczne nabijanie się z naszego stylu gry (mam na myśli wszystkich graczy opowiadających się w stronę RP) i tym podobne zagrywki nie powinny być tolerowane. Świadome czy też nie, jest to wieczne prowokowanie i nieczyste zagranie.
Z resztą nie wiem czy czytałeś posty w śmietniku. Polecam. Tam Amnezia pokazuje swoje cudaczne podejście i potwierdza moje tezy. Z resztą o ile wiem - poszedł wniosek o bana dla tego właśnie jegomościa. Uprzedzając wodospady łez - nie, to nie ja taki wniosek posłałem i nie zostało to zrobione na moją prośbę :)
Nie mam nic przeciwko krytyce zarówno w moją stronę jak i w stronę FOnline. Ale ze względu na szacunek do samego siebie - nie będę pozwalał na to aby młodzież mi tutaj wjeżdżała ze swoimi smutkami w momencie gdy piętnasty raz proszę o koniec flejma i zachowanie na poziomie. Jak ktoś ma jakiekolwiek komentarze na temat mojej osoby, proszę je słać na PW - bo nie ma to nic wspólnego z tematami. Zaś co do samego fallouta - komentowanie gry na polskiej tablicy i wylewanie żali jakie to devy są złe itp jest nie tylko podłe i niewdzięczne ale też bezcelowe. Każdego kto chce się podzielić własną opinią zachęcam do robienia tego tak jak Hazeowi w końcu się udało - zwięźle, w punktach i najlepiej z pomysłami jak dany problem rozwiązać. A jeszcze lepiej (i dużo sensowniej) byłoby to robić na odpowiedniej tablicy.
Diegtariew:
Tommy, przyznaję, czytałem tylko 3 ostatnie posty: Hazego, Twój i Raiena. Dlatego też odniosłem się w swojej wypowiedzi do tego co wyczytałem w końcówce tematu.
A co do sugestii do gry:
- czyż nie klimatyczniej byłoby przenieść beczki z junkiem do map random encounterów - ruin miast? Wymagałoby to organizowania wypraw na pustkowia w poszukiwaniu cennego złomu (surowców)
- podobnie sprawa z electronic parts: lepiej by to wpłynęło na klimat, gdyby el-parts były pozyskiwane w ruinach starych schronów-baz, albo chociaż np ze starego sprzętu elektronicznego, znajdowanego na szrotowych mapach (w rejonach gdzie są ruiny miast)
- i ostatnia sprawa - w jaskiniach znajdujemy mało wartościowe itemki, czy nie lepiej byłoby zastąpić je itemkami potrzebnymi do craftowania? Pojawiła by się sytuacja, moim zdaniem dość klimatyczna, organizowania wypraw w poszukiwaniu potrzebnych elementów-składników w niebezpieczne rejony Pustkowi, i do jaskiń, które to zdarzają się być zamieszkałe często przez niebezpiecznych mieszkańców. Wówczas nazwa Scavenger nabrała by żywego, prawdziwego znaczenia.
TommyTheGun:
- Nie tyle przenieść, co dodać wg mnie. Beczki inne takie pierdółki można znaleźć w miastach choćby po to, żeby przyciągać tam graczy. Za to dziwi mnie rzeczywiście, że natrafiając na zgliszcza miast nie mogę znaleźć żadnych "śmieci" i tym podobnego ustrojstwa. Plusem szukania ich na mapie byłaby większa ich ilość jak już się takowe znajdzie, minusem zaś nieodnawialne źródła.
- Przy założeniu podanym w poprzednim myślniku, zgadzam się w pełni z tym pomysłem.
- Jasne. Fajnie byłoby w coś takiego się pobawić. Jest zawsze ryzyko, bo zamiast cennych części można trafić na Deathclawy albo grupę wygłodniałych kanibali. Jednak żeby to miało sens - takie jaskinie musiałyby zdarzać się zdecydowanie rzadziej niż te "niebezpieczne".
Bartosz:
Powiedzmy ze nie tyle co 'akceptujemy' tę sugestię, ale traktujemy to jako swego rodzaju reminder. Chodzi to za nami od jakiegoś czasu (od tego wipe po którym wprowadzilismy gathering cooldown)...
Wichura:
--- Quote from: TommyTheGun on January 10, 2010, 12:24:39 pm ---Według mnie sugerowanie, żeśmy 16to latki, wieczne nabijanie się z naszego stylu gry (mam na myśli wszystkich graczy opowiadających się w stronę RP) i tym podobne zagrywki nie powinny być tolerowane. Świadome czy też nie, jest to wieczne prowokowanie i nieczyste zagranie.
--- End quote ---
Przyznam, w wątłą pierś bijąc się z hukiem, że też nie jestem bez winy - notorycznie szydzę z graczy PvP, nazywając brzydko ich styl gry. I dalej będę to robił, przepraszam, ale jak patrzę na robienie z Fallouta areny, to omdlewa mi szyszynka i cycki opadają.
Czy jest możliwość rozdzielenia zbierania owocków, sznurków, kwiatków, skałek, złomu i tak dalej? Powiedzmy na "mining" (skałki), "harvesting" (roślinki), "gathering" (złom i EP)? Pewnie było to już podawane nieraz, ale skoro już rozmawiamy ą ę i w ogóle ... Cooldowny mogłyby zostać, pomysł dobry. Na produkcję broni i pancerzy można by odrobinę skrócić, kilka godzin przerwy powoduje ból niemal namacalny.
Z pozyskiwaniem minigunów z karawan przez świeże mięsko nie jest do końca tak różowo jak przed wipem - trzeba mieć sensowną siłę ognia, grupę większą niż dwie osoby no i nie pobić się przy podziale łupów. I jest jeszcze system reputacji - nie mogę się pokazać w Vault City ani Broken Hills, bom bijał ich czarnuchów.
Tommy edytuje: Wichurewicz, nie skasuje tego posta tylko dlatego, żeś po bezczelnym karmieniu troli i nubowskim flejmieniu rzucił jakąś myślą niegłupią.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version