Other > Zaginione holotaśmy
Permadeath
Pandemon:
--- Quote from: Red Dot on August 04, 2010, 10:18:42 am ---Gdy już jakaś ekipa zdobędzie przewagę to będzie ownić serwer do następnego wipe.
--- End quote ---
Nie jeśli ludzie będą nadal handlować. Nie uwierze ze znajdzie się 100 ludzi którzy będą online 24/7 i będą okupować non stop wszystkie kopalnie, miasta itp. zabijając każdego lepiej wyekwipowanego gracza "bo jest zagrożeniem dla gangu".
Wystarczy 1, może 2 dni i grupa 15 osób potrafi się bez problemów wyekwipować, wyexpić w ciągu kolejnych 2 dni do 21lvla i iść na TC bądź zwykłe PvP gdziekolwiek.
Nie ma mowy o "ownieniu" tylko i wyłącznie jednej grupy przez okres międzyWIPEowy.
Red Dot:
Przy każdym wipe ekipa która pierwsza zdobywa przewagę przez pierwszy okres owni reszte przy perma death to będzie jeszcze łatwiejsze gdy ekipa 21lvl-owców z full stufem będzie miała za przeciwnika ludzi którzy są w trakcie i przy każdej konfrontacji będą ich zerować. Przy obecnym systemie po wipe jest problem ze wszystkim i kilka wtopionych akcji to stan zerowy sprzętu kiedyś jak wtapiałeś to w 10min na farmie wracałeś z mini i ammo na następną walkę. Permadeath tylko by obniżyło grywalność.
Hydro:
--- Quote from: Pandemon on August 04, 2010, 10:23:03 am ---Nie jeśli ludzie będą nadal handlować. Nie uwierze ze znajdzie się 100 ludzi którzy będą online 24/7 i będą okupować non stop wszystkie kopalnie, miasta itp. zabijając każdego lepiej wyekwipowanego gracza "bo jest zagrożeniem dla gangu".
Wystarczy 1, może 2 dni i grupa 15 osób potrafi się bez problemów wyekwipować, wyexpić w ciągu kolejnych 2 dni do 21lvla i iść na TC bądź zwykłe PvP gdziekolwiek.
Nie ma mowy o "ownieniu" tylko i wyłącznie jednej grupy przez okres międzyWIPEowy.
--- End quote ---
Oj nie znasz możliwości ruskich
Avoral:
--- Quote from: Pandemon on August 04, 2010, 09:53:01 am ---Posty liczą się tylko w działach General i Development, na językowych nie.
--- End quote ---
Podyskutować można w języku ojczystym, jeżeli komuś bardzo sie spodoba to zbierze za i przeciw i przerzuci twór udziergany z kilku wizji na wymienione przez Ciebie działy
--- Quote from: Saumax on August 04, 2010, 09:43:46 am ---w mojej opini permadeath nie jest rozwiązaniem choć nie tak dawno sądziłem inaczej, dobrym pomysłem według mnie za to była by zablokowana postać na 24h po śmierci
--- End quote ---
Tia, i logowanie sie na któregoś z 7 altów w bazie gdzie czeka na Ciebie zestaw małego Johna Rambo, podczas gdy per death dotkną by także alty, bo podczas craftu także mogłyby zginać. Jedyna pewna rola altow byłoby liderowanie gildiom a i wtedy stawali by sie celami zabojstw "kretow". Doprowadzic organizacje do paraliżu poprzez obcięcie jej głowy? opcja dotąd niedostępna - a jest w terminalu opcja wyboru nowego lidera [żadko kiedy wykorzystywana jezeli wogóle].
--- Quote from: DeathCloud on August 04, 2010, 10:00:50 am ---Najgłupszy pomysł jaki widzialem, nawet jeśli jest on teoretyczny i dla jaj .
Jak wam się tak nudzi to wpisujcie deleteself po każdej śmierci : P
--- End quote ---
Głębokie udokumentowanie, Twoja retoryka i niezbite argumenty w pełni mnie przekonały! Wyjaśniłeś mi, dlaczego jest to "Najgłupszy pomysł"i skierowałeś moje myśli na nowe tory... Wezwijcie krasnoludzkiego zabójce troli ale migiem!!
--- Quote from: Red Dot on August 04, 2010, 10:18:42 am ---Gdy już jakaś ekipa zdobędzie przewagę to będzie ownić serwer do następnego wipe.
--- End quote ---
Ależ czy teraz nie ma już ekip które ownią i ownią?
-Jakaś grupa kontroluje miasta - ale stepy i pustynie są nasze,
-Członkowie takiej grupy są top celami wszelkich "słabszych". [coś jak drowy, słuza silniejszym ale najchętniej sami staliby sie tymi rządzącymi]
-Perm Death sprawia że nawet grupe 20 max lvlowców można zdupczyc ubijajac ich jednego po drugim, prowadzac zamachy itp itd bo przeciez kiedys MUSI byc sytuacja gdy ktorys z nich wystapi sam przeciw wiekszosci tudziez stanie przeciwko przewazajacym silom wroka. W kazdym TC gina gracze po obu stronach.
Motywy wojny podjazdowej, polowania na graczy i innych mozna by mnozyc i mnozyc... Naprawde uważasz ze taki gang byłby nietykalny i panując przez miesiac, sprawując krwawe rządy nie narobiłby sobie dosć wrogów którzy chcieli by go obalić na udeptanej ziemi lub wkraść sie w szranki i dokonać chamskiej assasynacji?
Jedna komenda, jeden klucz znaków w kodzie a wpływ na rozgrywkę jest kosmiczny... nowe trudności, nowe wyzwania, nowe algorytmy logiczne graczy a wy odrzucacie to dla "cieplutkiej" bazy pełnej sprzętu którego zdobycie jest kwestią kilku godzin craftingu... Lenistwo, strach, gust albo konformizm?
Nigdy z tego co wiem system perm deatha nie był stosowany... wiadomo beta, ludzie testuja, bawia sie odpoczywają... udzielam sie w tej dyskusji pokazując że perm death ma znacznie szersze pole rażenia niż "strata 10 godzin xpienia". Do następnej kreatywnej wypowiedzi :]
Pandemon:
Jeśli tylko znalazłoby się kilka(naście?) osób chętnych i majętnych w umiejętności skryptowania to ja z miłą chęcią dołączyłbym się do takiego małego testowania perm-death na prywatnym serwerze. Jednak jak już napisałem, na szybkie wypuszczenie SDK nie ma co liczyć.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version