8. temat jest o ograniczeniu altów a co za tym idzie ich użytkowników
A teraz moje pytanie :Czytasz posty do konca czy tylko do 1 słowa ?
1. No nie wiem, dwie bazy to podejrzana sprawa. Powinna to chyba zbadać specjalna komisja?2. Uh-oh. To prawie tyle ile większość ludzi ma. Ba, to dokładnie tyle ile trzeba żeby zasilić 1-2 powerbuildy. Ale wytłumacz mi jedną rzecz - czemu niby mam kasować postacie do których czuję pewien sentyment? To trochę syndrom chomika z mojej strony, wiem - ale nie zaburza ekonomii gry w żaden sposób. Nie zmienia to też faktu że na takiej ilości na osobę większość gangów "operuje". Ale w sumie po co ja ci to mówię, skoro realia znasz od strony wylotu lufy miniguna? Wiesz w ogóle ile trzeba poświęcić czasu żeby obsłużyć produkcję z np. 4 altów a potem walczyć dwoma/starcie? Nie? To po co zabierasz głos. Prawda jest taka że w FOnline nie ogranicza cię altowanie, relogi itp - tylko czas jaki trzeba wyłożyć na wyprodukowanie określonej ilości rzeczy. Ten czas jest dość wysoki, więc problem altowania jest w rzeczywistości czysto teoretyczny. Fakt, ktoś może chcieć grać 24/7, ale życie go po max. roku zweryfikuje 3. To nie ja chcę stawiać 2238 na głowie.
ad. 1 może komisja powodziowa ?
ad. 2 1-2 powerbuild + 3 alty to w sumie 4-5 altów ? matematyka nie boli. a gdybyś miał tylko 3 sloty na postacie to bys był ograniczonym chomikiem ? mi obecny system craftu w zupełności wystarcza 20 min gateru czy 102 craftu jest ok . wam to przeszkadza ?
ad. 3 to nie ja zacząłem ten temat , co ma cztanie postów do konca ze zmianami w grze ? przemyśl zanim napiszesz.
Ironia - trudne słowo.Aktualnie używam 2 powerbuildów i jednego craftera. Inni mają podobnie. 2+1 = 3, nie? Przeszkadza mi wizja kasowania starych postaci bo ktoś sobie wymyślił że to coś zmieni, mimo tego że nie ma nic do rzeczy. Więc pewnie jebałbym system żeby nie skasować. Nie dlatego że nimi gram, tylko dlatego że je lubię. A po co sobie nawzajem życie utrudniać?Oj przepraszam, było trochę ad-personam. Nie zmienia to faktu że każdy na tym boardzie wie czego chcesz i że 2238 ci w obecnym kształcie nie pasi... więc poważnie, to żaden przytyk - może spróbujesz TLA?
blablabla
Zieff. Nie pasi? Zmień server. Mi pasi, dobrze się tu czuję i nawet się urządziłem. A 5 altów? Wybacz, jak się umie to się wciąga nosem, bo nie o alty chodzi.
To juz moje druga propozycja - niektórzy nawet 1 nie dali ale w temacie mają chyba z 10 postów i to bynajmniej nic nie wnoszących Wiecie jaki zakres ma fastrelog ? 120 czy 180 sekund ?
Nie sraj żarem, bo sam pieprzysz od rzeczy w połowie swoich postów i jeszcze śmiesz pouczać innych.Fast relog bez cudowania z partycjami to obecnie 3 minuty - tyle trzeba, by poprzednia postać się wylogowała. Plan jest niezły, mein Bübchen - zablokować przyrost HPków i wybieranie perków po 21 levelu, a zostawić levelowanie i skill pointsy. Tyle że było to po wielokroć omawiane i jakoś entuzjazmu devów nie wywołało, w dodatku zaraz odezwali się kretyni od "it will be abuse!" i po zabawie.
Co z tym można zrobić ? - dodać jeszcze 1 main skill przy tworzeniu postaci - zwiększyć przypływ skillpointów za INT- przesunąć progi mnożników skillpointów (o co chodzi ? po przekroczeniu np. 102% otagowanego skilla juz nie dostajesz za 1 skillpoin 2óch tylko przelicznik zostaje zmieniony na 1:1 a im dalej tym schodzi coraz to w dół)
...
Jedynym rozsądnym sposobem na redukcję altów na serwerze jest pozbycie się przyczyny, dla której ludzie je tworzą. Temat jest oklepany i chyba wszyscy wiedzą w czym rzecz. Tutaj zrobiłem niedawno poll na ten temat. Wyniki są o tyle zaskakujące, że level capacity został wprowadzony już ponad rok temu i zapewne znaczna część osób, którym się to nie podobało, już dawno zdążyła opuścić serwer. Mimo wszystko, wciąż ponad połowa graczy chciałaby móc więcej osiągnąć, grając tylko jedną postacią. Myślę, że wprowadzając tak restrykcyjne ograniczenie levelu, devsi po prostu poszli na łatwiznę. Fallout to zawsze była gra w stylu ”one man army” i ten system awansowania i rozwoju postaci kompletnie nie nadaje się do mmorpg. Ludzie stawali się zbyt potężni, ale powodem był nie tyle poziom postaci, co ilość hp, jaką można było posiadać. W związku z tym to właśnie ilość hp powinna zostać ograniczona, a nie level. Podsumowując – odblokowanie zdobywania leveli, przy jednoczesnym zablokowaniu ilości hp oraz dodanie pewnej ilości nowych perków (żeby było w czym wybierać na wyższych poziomach) powinno skutecznie i elegancko zmniejszyć ilość altów, zaśmiecających obecnie 2238.
Rzucasz pomyslami bez przemyslenia, powiedzialbym chaotycznie i bez logiki, pomijajac juz fakt ze odkrywasz Ameryke na nowo a caly temat byl juz walkowany wiele razy. To co wymieniles niczego nie zmieni zapoznaj sie ze znaczeniem slowa "powerbuild" i jeszcze raz przemysl jak to sie ma do w/w. Fastrelogi i Duallogi powinny byc dozwolone - dla "wyrownania szans" z prostego powodu - mozna z tym walczyc ale nie mozna tego pokonac. Gracze ktorzy posiadaja "mozliwosc" beda altowac/duallogowac bez ograniczen, oficjalne dopuszczenie/umozliwienie tych mozliwosci, skutecznie ukruci te dysputy i placze. Skoro nie potrafia z tym odpowiednio walczyc, powinni to zalegalizowac. Mam mozliwosc dual logowania/fast relogowania i korzystam z tych dobrodziejstw, jednak osobiscie mazy mi sie FO bez altow... Trzeba oczekiwac "uwolnienia" FO i wielu nowych "innowacyjnych" serwerow...KerUr blaznisz sie z wiadomosci na wiadomosc...