Other > Zaginione holotaśmy

Rozwiązanie problemu setek altów.

<< < (42/45) > >>

spitfire182:
@Wichura
Wiemy jakie są najczęstsze powody altowania, tylko co z tym zrobić? (czy może nic nie robic?)
Pozbycie się coolodownu i zniesienie limitu profesji może być pierwszym krokiem do zredukowania niepotrzebnych altów.

@Dark Angel
Zauważ, że płacze się skończyły i zaczyna się merytoryczna dyskusja. Nie musimy pozbywać się altów (uważam, że nie tędy droga), ale możemy pozbyć się niepotrzebnych ograniczeń jak cooldown na gathering (który większość graczy omija, a można by to robić legalnie i wygodnie). Możesz wyrazić swoją opinię na ten temat  ;)

@NTR
Można znieść wymagania na profesję (takie jak repair, science, sg, bg, fa, itd.) i uzależnić crafting od poziomu postaci, każdy mógłby mieć craftera mogącego zrobić cały potrzebny sprzęt (ten crafter byłby altem). Skill pointsy możesz wtedy zainwestować w outdoor, barter, repair i z powodzeniem sprzedawać i naprawiać swój sprzęt. W grze Lineage dozwolone jest używanie w jednym czasie postaci walczącej i craftera, który przebywa w mieście i automatycznie sprzedaje zrobiony przez ciebie sprzęt za cenę jaką ustaliłeś (to taka sugestia).
Absolutnie nie jestem za multi-charami bo jak już pisałem, przeszkadzałby mi mały udźwig, wolałbym dołożyć punkty do doca i np FA, byłoby to kosztem innych skilli co powodowałoby, że taki crafter jest do niczego. Obecny level cap jest ok.

@Elmehdi
Jak pisałem, po nieudanej próbie stworzenia przedmiotu część surowców zostanie w ekwipunku, można nawet dodać szanse na stworzenie itemu upgradującego w miejsce straconych matsów. Takie rozwiązanie zwiększa cenę przedmiotów (tych z górnej półki) i dodatkowo sprawia, że bardziej szanujesz sprzęt, który nosisz. Rozumiem, że nie każdemu musi się to podobać to jedynie sugestia.
Co do łatwego expa – gramy w betę i masz czas przetestować wiele postaci, wraz z doskonaleniem systemu gry dimnishing xp powróci.

Osobiście chciałbym mieć możliwość posiadania kilku altów do walki (o różnych zdolnościach bojowych) i jednego, którym mógłbym ogarnąć całą ekonomię od sprzedawania i kupowania sprzętu po jego produkcję i wydobywanie surowców.
Uprzedzając ewentualne pytania, w tej chwili posiadam 3 chary (jeden stworzony na samym początku, kiedy myślałem, że wystarczy do wszystkiego, grało się nim przyjemnie przez ponad miesiąc, drugi to sniper nie używający drugów – naiwnie sądziłem, że będzie w stanie przeciwstawić się ćpunom podczas walki oraz trzeci to sniper-ćpun, który dobrze sobie radzi w walce przeciwko jemu podobnym).

Nice_Boat:

--- Quote from: Elmehdi on June 13, 2010, 04:35:25 pm ---Należałoby przywrócić dimishing exp, bo w tej chwili expienie to parodia.

--- End quote ---

Nie. Wtedy expienie to była parodia - w dodatku bolesna i nudna.

Elmehdi:

--- Quote from: Nice_Boat on June 13, 2010, 08:17:00 pm ---Nie. Wtedy expienie to była parodia - w dodatku bolesna i nudna.

--- End quote ---

Diminishing exp był upierdliwy, ponieważ było jeszcze za wcześnie na takie rozwiązanie. Podejrzewam, że powróci, gdy będzie więcej questów.

SMM2501:
Witam

Garść prostych rozwiązań z mojej strony:

Zniesienie cooldownu gatheringu przy jednoczesnym zwiększeniu wagi nie przetworzonej rudy - musisz się nabiegać/ mieć namiot/ karawanę, ale nie musisz relogać żeby nazbierać ile Ci trzeba.

Stworzenie czystych kopalni HQ - takich, w których nie ma normalnych minerałów i rudy. Obecnie nawet gangowe obstawienie kopalni i wpuszczenie tam hordy slaveów nie rozwiązuje problemu bo wiadomo jak jest z tymi młotkami - kopią co im się podoba.

Zmniejszenie ceny amunicji u npc (aby nie zniszczyć rynku) i równoczesne zmniejszenie czasu, o jaki nabija ona crafting bądź zwiększenie ilości produkowanych na raz pocisków.

Powodów do altowania może być bardzo wiele. Mój jest konkretny. Moja podstawowa postać jest biggunnerem. Wystrzeliwuję więcej amunicji niż da się naprodukować 2 crafterami. Około 60% mojego czasu przy fonline to bezsensowne czekanie na przelog. Nic nie poradzę na to, że na godzinę jeden crafter robi 300 pocisków 223, co daje CAŁE 30 strzałów...

Pozdrawiam serdecznie

DrapiChrust:

--- Quote from: Elmehdi on June 14, 2010, 07:30:12 am ---Diminishing exp był upierdliwy, ponieważ było jeszcze za wcześnie na takie rozwiązanie. Podejrzewam, że powróci, gdy będzie więcej questów.

--- End quote ---

Diminishing był o tyle genialny że 'zupierdliwiał' superbuildy - expienie jednowymiarowych postaci zdolnych tylko do pvp po nabiciu 21lvl było małym koszmarem. Ja sam prawie nigdy takich buildów nie robiłem (preferowałem coś pomiędzy crafterem i combatem, co radziło sobie w większości sytuacji, w zasadzie tylko za wyłączeniem większego pvp) i za czasów xp diminishing bawiłem się w Fonline lepiej niż kiedykolwiek. Był też doskonałym sposobem na alt abuse, bo wielu graczom odechciewało się spędzać kilku dni na farmieniu kolejnego alta. Piękne czasy.

Jedyne co było wtedy głupie to ograniczanie xp względem ILOŚCI zabitych mobów z danej grupy, a nie względem xp zdobytego za nich. Gdyby diminishing na szczury wchodził po np. 3000xp to nie ważne by było czy wytłukłeś 120 najmniejszych czy 10 największych.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version