Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
Dark Angel:
--- Quote from: Wichura on June 13, 2010, 02:58:49 pm ---"Moja racja jest najmojsza, bo jest moja i najmojsza". Ech ludzie :>
Jeśli odpowiedzieć sobie na jedno zajebiście ważne pytanie "dlaczego ludzie robią alty?", odpowiedzi będzie zapewne niemało:
- żeby ominąć cooldowny na wydobycie, craft i takie tam
- żeby połazić po mapie bez większego stresu, pohandlować, naprawić sobie zabawki
- żeby mieć wszystkie profesje dla siebie bez oglądania się na innych graczy
- żeby po zgonie można było szybko przelogować się na następną zawieszoną nad miastem małpę, zarzucić dwa Jety i bawić się dalej
- i jeszcze miliard innych powodów
O ile na temat punktu przedostatniego staram się nie wypowiadać, bo prawdę mówiąc gówno o tym wiem, o tyle pozostałe problemy wydają się do rozwiązania, znosząc level cap przy zachowaniu obecnych ilości HP po 21 oraz limit ilości profesji na chara - bo skoro ludzik spełnia wymagania, czemu miałby sobie nie wyrobić więcej "papierów"? Nie wiem, jak zachowa się itanzownia po zniesieniu cooldownów na wszystko, ale to wszak beta-test, czemu nie spróbować? 1.04 udowodniono, że z łatwością można wrócić do starych, dobrych czasów beztroskiego nakurwiania do pikseli.
--- End quote ---
Oj i znowu i znowu i jeszcze raz znowu placzecie , dlaczego ludzie robia alty ;D Widzialem pare postow tego typu.. ludzie to nie ma sensu . ;p Nie niszczcie swoich klawiatur ;)
NTR:
Zniesienie limitu profesji rzeczywiście redukuje znacząco ilość altów - nawet bez zwiększania lvl cap można zrobić craftera z 4 profesjami na 3 lvl.
Nie jestem jednak za zwiększaniem możliwości lvlowania ponad to co jest teraz, albo będziemy mieli pełno supermanów zdolnych do wykrafcenia każdego możliwego itemka w grze przy użyciu jednej postaci. Już wolę mieć kilka altów. W każdym razie jeśli zniesiono by cooldowny nie tworzono by już 10 altów do kopania o nazwach qwer, asdf1, asdf2,asdf3 itd. by robiłoby to się po prostu wolniej niż jedną postacią.
Elmehdi:
--- Quote from: spitfire182 on June 13, 2010, 02:47:10 pm ---dodać szanse na powodzenie stworzenia przedmiotu, np. dla leather jacket 95%, dla BA 60%. Po nieudanej próbie część surowców zostanie w ekwpiunku.
--- End quote ---
@spitfire182 - Sporo fajnych pomysłów, ale ten mi się akurat nie podoba - to byłoby po prostu niewiarygodnie irytujące tak po godzinie kręcenia się po różnych miastach, zbierania potrzebnych materiałów i wreszcie ostatecznym, tryumfalnym naciśnięciu guzika "fix" dostać fail i zwała do końca wieczoru :-\.
--- Quote from: NTR on June 13, 2010, 03:30:34 pm ---będziemy mieli pełno supermanów zdolnych do wykrafcenia każdego możliwego itemka w grze przy użyciu jednej postaci. Już wolę mieć kilka altów.
--- End quote ---
Takie postacie mogłyby się pojawić w grze 5 - 6 miesięcy po wipie, ale raczej nie byłoby ich "pełno". W każdym razie gra takim gościem byłaby wg mnie dużo wygodniejsza niż przełączanie się między 3-4 altami, a zablokowanie ilości HP nie pozwoliłoby nikomu za bardzo dopakować. Poza tym gra nie powinna zmuszać gracza do tworzenia altów, a przy levelcap 21 tak właśnie się dzieje.
NTR:
--- Quote from: Elmehdi on June 13, 2010, 04:08:33 pm ---Takie postacie mogłyby się pojawić w grze 5 - 6 miesięcy po wipie
--- End quote ---
Teraz expi się dzień lub 2 dni - żeby dobić do założmy 28lvla potrzebowałbyś 4 dni. Powiedzmy miesiąc przy normalnej grze z expieniem od czasu do czasu, a co 5-6 miesięcy to jest wipe:)
Elmehdi:
--- Quote from: NTR on June 13, 2010, 04:29:12 pm ---Teraz expi się dzień lub 2 dni - żeby dobić do założmy 28lvla potrzebowałbyś 4 dni. Powiedzmy miesiąc przy normalnej grze z expieniem od czasu do czasu, a co 5-6 miesięcy to jest wipe:)
--- End quote ---
Należałoby przywrócić dimishing exp, bo w tej chwili expienie to parodia.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version