Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
Elmehdi:
sorki, double-post do usunięcia :P
Nice_Boat:
Elmehdi, chodzi ci o to że nie rozumiem że chcesz żeby na 1 postaci dało się ogarnąć wszystko? Rozumiem. Problem w tym że tą samą postać da się wyspecjalizować tak żeby robiła jedną rzecz niesamowicie dobrze. I o ile nie zmienimy mechaniki gry w stopniu totalnie totalnym, to tak zostanie. Pytam tylko jeszcze raz - co w tym złego?
Elmehdi:
--- Quote from: Nice_Boat on June 11, 2010, 10:12:23 am ---Elmehdi, chodzi ci o to że nie rozumiem że chcesz żeby na 1 postaci dało się ogarnąć wszystko? Rozumiem. Problem w tym że tą samą postać da się wyspecjalizować tak żeby robiła jedną rzecz niesamowicie dobrze. I o ile nie zmienimy mechaniki gry w stopniu totalnie totalnym, to tak zostanie. Pytam tylko jeszcze raz - co w tym złego?
--- End quote ---
Zablokowanie przyrostu hp i jednoczesne odblokowanie level capacity w żaden sposób nie zmienia mechaniki gry (podejrzewam, że to kwestia wstawienia 2 klamr w odpowiednich miejscach kodu - ale mogę się mylić). Podwyższanie wartości jakiegokolwiek skilla bojowego powyżej 240% jest niepotrzebne, więc na pewnym levelu gracz będzie miał dużo nadwyżkowych skill points do wykorzystania - czy tego chce czy nie. Z braku innego wyboru będzie je ładował w umiejętności techniczne i w ten sposób stworzy hybrydę = jeden alt na serwerze mniej ;).
Nice_Boat:
--- Quote from: Elmehdi on June 11, 2010, 10:24:03 am ---Zablokowanie przyrostu hp i jednoczesne odblokowanie level capacity w żaden sposób nie zmienia mechaniki gry (podejrzewam, że to kwestia wstawienia 2 klamr w odpowiednich miejscach kodu - ale mogę się mylić). Podwyższanie wartości jakiegokolwiek skilla bojowego powyżej 240% jest niepotrzebne, więc na pewnym levelu gracz będzie miał dużo nadwyżkowych skill points do wykorzystania - czy tego chce czy nie. Z braku innego wyboru będzie je ładował w umiejętności techniczne i w ten sposób stworzy hybrydę = jeden alt na serwerze mniej ;).
--- End quote ---
Jedno słowo: SPECIAL. Zn jasne, masz rację - ale taka postać będzie bardzo daleka od optymalnej. Ba! Opłaci się zrobić craftera od wszystkiego - i alta bojowego. Co więcej, balans w buildach zostanie bezpardonowo rozpieprzony - bo wbrew pozorom niektóre są obecnie ograniczane tym, ile SP masz i ile pkt w INT wpakowałeś. I właśnie dlatego mi się ten cały pomysł nie podoba. Jest dobrze - po co kombinować?
Elmehdi:
--- Quote from: Nice_Boat on June 11, 2010, 10:27:41 am ---Jedno słowo: SPECIAL. Zn jasne, masz rację - ale taka postać będzie bardzo daleka od optymalnej. Ba! Opłaci się zrobić craftera od wszystkiego - i alta bojowego.
--- End quote ---
Niewątpliwie część osób by tak robiła. Ale dzisiaj altują prawie wszyscy, a to dlatego, że nikt nie chce redukować możliwości bojowych swojej postaci głównej. Gdyby postać główna mogła rozwijać się bez ograniczeń to nie byłoby więcej powodu do altowania.
--- Quote from: Nice_Boat on June 11, 2010, 10:27:41 am ---Co więcej, balans w buildach zostanie bezpardonowo rozpieprzony - bo wbrew pozorom niektóre są obecnie ograniczane tym, ile SP masz i ile pkt w INT wpakowałeś. I właśnie dlatego mi się ten cały pomysł nie podoba.
--- End quote ---
Tzn. masz na myśli, że można by obniżyć INT i władować punkty w inne statystyki, wiedząc, że SP nie zabraknie? Przypominam tylko, że BRoF wymaga min 6 INT a sharpshooter 5 (albo 6 - nie pamiętam dokładnie ;))
--- Quote from: Nice_Boat on June 11, 2010, 10:27:41 am ---Jest dobrze - po co kombinować?
--- End quote ---
Nie każdemu jest tak dobrze ;):
--- Quote from: Nice_Boat on June 11, 2010, 08:11:51 am ---A ja potrzebuję jednego - BG. Resztę mi moje murzyńce zrobią.
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version