Other > Zaginione holotaśmy

Bug'i , błędy , iracjonalne rozwiązania

<< < (3/31) > >>

Kilgore:

--- Quote from: TheRiot! on May 02, 2010, 03:58:19 pm ---denerwuje mnie exploit w Junktown

w nocy ( 22.00 - 06.00 w grze ) jakoś niektórzy wchodzą do miasta. Raz mi się udało, za drugim razem dostałem bułe.

trzeba to naprawić albo skasować

--- End quote ---

Lol "exploit"

KerUr:

--- Quote from: Wichura on May 02, 2010, 04:12:28 pm ---To jest cholernie potrzebne, ale równie potrzebne jest zorientowanie się, jak dany ficzer działa i na jakich zasadach przed zgłoszeniem tego jako "bug".

Nawiasem mówiąc obce wyrazy kończące się spółgłoską piszemy bez apostrofu - "bugi", nie "bug'i" :>

--- End quote ---

Przeczytaj jeszcze raz temat !!! Co do pisowni to wole moja wersję : angielski początek i polskie spolszczenie  8)

Proszę Avant oczyść temat bo zchodzi mi rozmowa z Wichurą na co innego !!!

TheRiot!:

--- Quote from: Kilgore on May 02, 2010, 04:45:33 pm ---Lol "exploit"

--- End quote ---

o ile się nie mylę, exploit to wykorzystywanie dziury w skrypcie żeby zrobić coś na swoją korzyść.

on się wbija kiedy chce więc wiesz.

TommyTheGun:
Myślę, że tematu nie ma co czyścić. Wichura wystartował z słuszną (i ubernubowską) uwagą.

Temat bardzo fajny - pomysł dobry i rzeczywiście wolę dyskusje na takie tematy niż kłótnie o to który z gangów jest lepszy.

Aczkolwiek - jak to kolega nub zauważył, jest różnica między bugami a kwestiami pecha czy też braku znajomości silnika i tabelek w pełni.

Tak czy inaczej: Co do lądowania na mapie - pamiętajcie, że musicie wziąć pod uwagę współczynnik niezależny od waszego builda. W ramach dygresji:

Jak ostatnio grałem w Wampira i stworzyłem sobie świetnego strzelca, w pierwszych dwóch potyczkach nie trafiłem ani razu w jakikolwiek cel. Czemu? Bo miałem straszliwego pecha. Kolega grający jako Brujah z siekierą podniósł pistolet i odstrzelił banie jednemu z przeciwników mimo, że szanse na to miał nieporównywalnie mniejsze.

Co do wylogowywania się w "stałych lokacjach" - Proponuje najnormalniej w świecie tego nie robić. Krówek tez nie zostawiać w miastach i kopalniach, bo chodzą takie bękarty pustkowi, które albo taką krowę okradną albo wysadzą/zastrzelą.

Wichura:

--- Quote from: TheRiot! on May 02, 2010, 05:28:05 pm ---o ile się nie mylę, exploit to wykorzystywanie dziury w skrypcie żeby zrobić coś na swoją korzyść.

on się wbija kiedy chce więc wiesz.
--- End quote ---
KerUr - widzisz powyższy cytat? O tym mówię właśnie.

Riot, ośle ośmiokątny, do Junktown nocą mogą "wbić" te ludziki, które nie należą do żadnej frakcji, czy to gangu graczy, czy NPC. Ci ze statusem "friend" mogą.
"Exploit", bogowie.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version