Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
Parowooz:
1. Czy jeśli zaparkuje samochód na pustkowiach to każdy go widzi na mapie świata? Jest w ogóle sens kupować samochód do transportu ore/minerałów?
2. Jadąc samochodem normalnie ilość encounterów zależy od outdoorsa? Jak to wygląda gdy spotkam bandytów? - muszę biec na grida czy wsiąść do samochodu?
3. Lepszą alternatywą dla samochodu może być karawana?
Chodzi o transport surowców, bo jak wezmę krowę na wykopki to w razie disconnecta - znika z całą zawartością, a podróżować z nią trudno, bo lol - atakuje bandytów zamiast uciekać.
Sol Palmer:
1)Tak, każdy widzi taki samochod na mapie. Jest on oznaczony jako zolta kropka. To glownym problem samochodow. Najlepiej nadkladac drogi i nie jezdzic blisko miast. Bo jak ci się trafi trudny encounter to jest lipa.
2)Ilosc encouterow zalezy od outdoora, ale tez od Twojej szybkosci poruszania sie po mapie. Jesli przebywasz jakas droge z wieksza predkoscia, to szansa na encountera jest mniejsza.
3)Czy lepsza to trudno powiedziec. Na pewno tansza. Szczerze mowiac do przewożenia surowcow wolałabym uzywac krowy/merca/slave'a.
Jedyna zaleta samochodow jest ich predkosc poruszania sie po mapie. Moim zdaniem jedynym slusznym wyborem jest buggy. Zuzywa malo paliwa, ale niezle zasuwa po mapie:) Tylko, ze pojada nim maksymalnie 2 osoby.
Zaberish:
Czołem!
Jako, żem nowy w okolicy, pytań mam wiele - na część odpowiedź znalazłem, ale na przykład ciekawi mnie, czy w FOnline Bozar jest bronią ciężką (BG), czy lekką (SG)? Nigdzie nikt nic na ten temat nie pisze, również w wiki ani słowa o tym (tylko info, że już nie pruje seriami, a tylko ogniem pojedynczym). Ktoś coś wie?
Z góry dzięki!
cerberix:
Bozar zaliczany jest do broni ciężkiej, niestety w FOnline: 2238 jest niedostępny - na razie.
Eristoteles:
Co trzeba zrobić żebym widział miasteczko Raiders? Jeżeli qusta to jakiego. :P ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version