Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (271/395) > >>

Ghost007Pl:
Mam kilka szybkich pytań:

1) Profesje. Czy mając 1 charyzmy kiedy wezmę mentaty co podniesie mi ją o 2 punkciki to czy będę w stanie wziąć questy od NPC albo przede wszystkim dołączyć do Raidersów by tam nauczyć się small gunner'a na 3 poziomie?
2) Profesje raz jeszcze. Czy mając 4 siły będę mógł nauczyć się 3 lvl gunsmith: small weapons? W wymaganiach na wiki pisze, że trzeba mieć co najmniej 5 siły ale czy biorąc jakieś dragi podnoszące str odpowiednia osoba zaoferuje mi wykupienie tego 3 poziomu crafta?
3) Jako Raider zapewne będę mógł łapać niewolników aby ich potem sprzedać. Wzór na ilość niewolników w teamie wynosi ponoć (Cha -1)/2. Czy liczy się wywindowana mentatami charyzma czy bazowa?
4) Wzięcie dwóch dawek sumuje bonusy? Przykładowo wypalając dwie paczki papierosów dostanę w sumie +2 PE natomiast pijąc 2 nuka cole otrzymam 2 AG co przy 8 AG da mi kolejny 1 AP?

I pytanie ostatnie: czy taki build ma sens :) Tzn. czy będzie w stanie ze snajperki ładnie przypierdzielić w oczy oraz czy będę samowystarczalny jeżeli chodzi o wytwarzanie komponentów do tworzenia small guns które zamierzam rozwinąć na 3 poziom:

Jakieś propozycje do zmiany? Może dać 4 EN a 6 STR i zamiast Weapon Handling wziąć Sharpshootera?

Edit: Zamierzam korzystać z dragów, tj. przykładowo wziąć papierosy x2 i nuka x2 dla 2 PE i 2 AG natomiast do rozmów z NPC i questów używać mentatów (do crafta coś na siłę).

A i jeszcze czy Snajperka z celowaniem (chodzi o aimed shot) zżera 6 czy 7 PA? Z atutem Bonus Fire Rate Aimed Shot zabiera wtedy 5 czy 6 PA?

TheRiot!:
matko boska, snajper crafter to snajper z dupy

Ghost007Pl:
A jakieś bardziej konstruktywne posty? Bo z dupy to wiele rzeczy można mieć ale ja w swojej snajpera nie chowam, nie wiem jak ty Riot.

Wichura:
Repair 154% to wartość ni w dupę, ni w oko - za mało, żeby coś bezpiecznie naprawić, za dużo na wymagania profki 3 lvl SG.

Science 90% tak samo - na HQ Alloys wymagane jest 100. Poza tym skoro masz Outdoora wyżej, proponuję otagować ten skill, a Science dobić do 100 normalnie.

"Coś na siłę" nazywa się Buffout i odpowiadając na dwa pytania od razu - tak, biorąc magiczne pigułki podnoszące SPECIAL możesz brać profki i w przypadku Mentantsów gadać z NPCami.

Nie wiem jak jest teraz z podwójnymi dawkami Apapu w czopkach, chyba wzięcie dwóch sztuk naraz nic nie daje.

Gdzieś miałem narysowanego ładnego craftera 3 lvl SG i jakichś snajperów oraz "snajperów", poszukam i dokleję.

Mam, crafter 3 lvl SG lub 3 lvl Armorera, wedle uznania:

Do walki ze względu na 1 LK średni, do wszystkiego innego bardzo dobry. I nie potrzebuje piguł żeby gadać z NPCami. Perki wziąłbym inne, na przykład Strong Back zamiast Quick Recovery, coś innego w miejsce Magnetic Personality, ale to nie mój ludzik - przed wipem biegałem podobnym, fajnie i tanio można tym skubać średniozaawansowane encountery.

O, coÅ› nieco lepszego:

Tamten ma nie wiem po co i dlaczego 95% BG, zapomnij o tym. Pathfindery to obecnie kwestia przekory lub przyzwyczajenia (jak u mnie), przyspieszają ale znacznie mniej niż przed wipem.

A tu wprawdzie nie snajper, ale łamacz kończyn i wyłupiacz oczu, bodajże ktoś to rysował pod 14 mm Pistol:

Takiego rasowego snajpera nie wiem jak narysować, nie interesowało mnie to nigdy, ale chyba będzie podobny.

Riot nubie, narysowałbyś coś zamiast świrować jarzębinę.

Ghost007Pl:

A coś takiego? Ew. odjąć 1 od PE i dodać do STR albo odjąć 1 od PE i STR i dodać 2 do EN?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version