Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (28/395) > >>

Fever:
Czy zakładając gang - jego nazwa jest przydzielana automatycznie, czy mamy jakiś wybór?

Edik:
Mam parę pytań  ;D

1) przy tworzeniu naboi 7.62mm potrzebne jest ammo facility terminal (czyli sierra) albo worchbenk with additional tools. moje pytanie tyczy się tego drugiego: czym są te additional toolsy? wydaje mi się, że chodzi o super toolsy, ale chcę być pewny, żeby nie wtopić kasy.

2)
a) chciałbym sobie kupić bazę (czyli równocześnie założyć frakcję?), ale dokładnych wymogów nie mogę znaleźć. wiem, że trzeba mieć odpowiednią ilość kasy, ale zastanawiam się czy wystarczy być przy tym samemu, czy trzeba mieć ze sobą 1 lub więcej kompanów.
b) czy po założeniu frakcji z bazą namioty wszystkich członków znikają?

3) jeżeli mi się uda w końcu kupić tą bazę, to czy siostra bez problemu będzie mogła wejść do VC po doktora3? a może musi wcześniej wyjść z frakcji?

Przepraszam, jeżeli wcześniej już jakieś pytanie zostało zadane. Na wiki nie mogłem znaleźć odpowiedzi na tak dokładne pytania  :P

Pozdro

Wichura:

--- Quote from: Edik on February 03, 2010, 01:39:33 am ---2)
a) chciałbym sobie kupić bazę (czyli równocześnie założyć frakcję?), ale dokładnych wymogów nie mogę znaleźć. wiem, że trzeba mieć odpowiednią ilość kasy, ale zastanawiam się czy wystarczy być przy tym samemu, czy trzeba mieć ze sobą 1 lub więcej kompanów.
b) czy po założeniu frakcji z bazą namioty wszystkich członków znikają?

3) jeżeli mi się uda w końcu kupić tą bazę, to czy siostra bez problemu będzie mogła wejść do VC po doktora3? a może musi wcześniej wyjść z frakcji?
--- End quote ---
Największym problemem, jak mi się wydaje, jest znalezienie wolnej nazwy. Zajęte są w temacie "Registered Faction Names", wszystkie dostępne w pliku FOnline2238-ADDITIONAL-NOTES.pdf w katalogu gry. Nie można podawać swojej nazwy.
Rodzaje dostępnych baz są tutaj, każda ma wady i zalety.
Do kupna, oprócz kabony, musisz mieć jeszcze minimum dwóch ziutków, którzy cię oznaczą jako prowadzącego. Klikasz na kolesia który sprzedaje bazę, podajesz mu za pomocą "Say" nazwę i jeśli jest wolna, voila, gdzieś na mapie pojawi się figlarna zielona kropeczka ze stosownym opisem.
Namioty zostają, jeśli chcesz założyć wspólny namiot na dwóch lub więcej osobników, muszą cię oni otagować jako prowadzącego, a ty zakładasz. Im nie znikają, a będą widzieć twój namiot. Dobre jako zalążek gangu albo stacja przeładunkowo-wypadowa.

O ile wiem nie ma przeszkód żeby należąc do gangu zostać obywatelem VC, ale nie mam pewności. Od VC trzymam się z daleka, bom bijał ich patrole :>

Szef:
Obecnie dołączenie do VC automatycznie wykasowuje obywatelstwo w innej frakcji. Co gorsza, może zakończyć się strzałem w tył głowy bo AI strażników miewa odpały. Doctorem bezpieczniej jest odejść od frakcji, zostać friendsem i dopiero wtedy dołączać do VC.

--- Quote from: Edik on February 03, 2010, 01:39:33 am ---1) przy tworzeniu naboi 7.62mm potrzebne jest ammo facility terminal (czyli sierra) albo worchbenk with additional tools. moje pytanie tyczy się tego drugiego: czym są te additional toolsy? wydaje mi się, że chodzi o super toolsy, ale chcę być pewny, żeby nie wtopić kasy.
--- End quote ---

Chodzi o specjalny workbench umiejscowiony jedynie w bazie Raidersów. Jako Raider możesz go tam względnie bezpiecznie użytkować. Alternatywą jest przybycie zbrojną grupą, wybicie Raidersów i dopiero wtedy skorzystanie.

manero:
Jakie przełożenie na grę mają perki przy opisie broni? Trzymam w łapce pistolet .223 i widzę, że ma nabazgrane Penetrate albo penetration. I teraz moje pytanie: co to daje w grze? Czy to po prostu stwierdzenie oczywistego, że pistolet używający amunicji 223 FMJ penetruje pancerz? Czy może jakiś dodatkowy bajer? Konkretnej odpowiedzi proszę. Bez domysłów i mydlenia ocząt ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version