Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (3/395) > >>

Wichura:

--- Quote from: Mitore on December 30, 2009, 04:19:38 pm ---Mam pytanie....Czy da rade dojść do Jakiego kolwiek miasta bez obrywania w "Ryj" od kolesi w COmbat armorach czy patrolu enklawy?.... zaczołem gre w Redding ale odrazy jak sie pojawiłem zostałem ubity i przeczesany czy jest jaka kolwiek mozliwosc na bezpieczne podróżowanie?

jak narazie moja ocena na temat FO jest mocno nadszarpana....co prawda gra sie fajnie ale ludzie zachowuja sie jak normalne boty ... Nowy>Zabic>przeczesac plecak>zostawic>zabic znowu>zabrac nowo zdobyte itemy...
--- End quote ---
Wal na południe - NCR, Junktown, Hub to miasta, w których w ryj oberwać można, ale jest o to trudniej niż na północy.

Zaś co do ludzkich botów - nie poradzisz nic na fakt, że niektórzy nie odróżniają Quake od Fallouta i w to drugie grają w ten sam sposób jak w to pierwsze. Strzelanie do wszystkiego, co podejdzie, to też rodzaj zabawy, choć prymitywnej i głupiej. Ale zdarza się i tyle.

Inalian:
Może i denerwujące ale myśle że takie zachowanie pasuje do klimatu gry, radioaktywne pieklo na ziemi, nie ufaj nikomu itp.
Ale wracając do tematu, mam pytanie:
Ustawiłem w opcjach oba tryby walki, turowy i rzeczywisty.
Podczas podróży gdy ktoś/coś mnie zaatakuje, włącza sie walka w RT, czy jest możliwość zmiany na turową?
oraz gdy mam wybór przed walka turowa/RT i wybieram turową, czy moge zmienic na RT?
Czy robi coś przycisk "koniec walki", nie pokazuje sie zaden komunikat widać tylko jak wciska sie przycisk, szczególnie gdy jest już po wlace i pozostałe potworki/npc nie zamierzaja mnie atakowac stoja w miejscu i trzeba czekac sporo czasu by "zużyli" swoje AP. Czasmi udaje sie wyłączyć walke ale starsznie nieregularnie to działa (albo ja coś źle robie ;) )

cerberix:
Walke ustawiasz w configu. Masz tam:

- both modes (z tego korzystam)
- real time
- turn based

Możesz ustawić sobie walkę jaką chcesz np. jeżeli ustawisz tylko tury to będą tylko tury ale.. Wyobraźmy sobie, że trafiasz na encounter, gdzie jest inny gracz, który ma ustawioną walkę na tury, a ty na real. Wtedy, będziesz musiał grać w turowym trybie gry.

Chyzwar:
Pytanko od nooba:

W NCR często są kolesie którzy drą się kupię to czy sprzedam tamto. Pytanie jak z takimi handlować?

baaelSiljan:
Klikasz lewym na delikwenta przytrzymujesz i masz ikonki ze strzalkami i dolarem i jeszcze jedna. Ale uważaj bo zdarzają się oszuści i złodzieje, czasem nawet bomberzy.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version