Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (2/395) > >>

Mitore:
Zgodnie z Poleceniem Pana Kostuch'a

Sorry za tamten temat (roztargnienie po świętach itd)

w takim razie oto moje kolejne pytania

1: Czy Okradanie Ludzi jest możliwe? jeśli tak to czy opłaca się? i jak sie przed tym ratować?
2: czy podczas skradania postać jest widzialna przez innych?
3: Jest możliwość tworzenia tzw "Party" jesli tak to czy exp się dzieli i czy są jakieś premie?
4: na czym expić na początku? (poza braminami  ;D)

Pozdrawiam

wrednypiwosz:
Odp.

1: Tak, jest możliwe ale musisz mieć b. wysoki skill. Okradanie może być opłacalne jak grasz samemu, inaczej każdy Cie oleje i zastrzeli na pustyni. Właśnie nie wiem jak się bronić przed złodziejami, nie można już do nich strzelać od tak...
2: Tak, inni gracze Cie widzą, ale strażnicy już nie.
3: a co to jest te "party" ?
4: skorpiony/geckos zwykłe.

TommyTheGun:
1) Okradanie jest opłacalne przy wysokim skillu. Jak się przed tym bronić? To proste - wysoka percepcja - większa szansa, że złapiesz złdozieja. Poza tym od kiedy ludzie są oflagowani, unikaj tych z napisem (thief) - proste. Poza tym łatwiej zostać okradzionym w nocy, trudniej w dzień.

2) Inni gracze widzą Cię w zależności od Percepcji - tak samo strażnicy. Rónież kiedy zaatakujesz stajesz się widzialny.

3) Party tworzysz w prosty sposób - osoby, które mają z Tobą iść ustawiają na tobi opcje follow. To ile osób możesz zabrać zależy od Twojej charyzmy. JEst to CHA - 1 = ilość osób. Czyli na przykłąd mając 3 pkt charyzmy możesz zabrać 2 osoby. Mając 4 pkt - 3 osoby.

4) Na początku exp na skorpionach i geckonach. Z czasem próbuj małe deathclawy ( południowy wschód od VC) oraz zmutowane duże szuro-szmatki (zachód od NCR). Póżniej w grę wchodzą Alieny, centaury i floatery.

Bartosz:

--- Quote from: TommyTheGun on December 29, 2009, 11:24:07 pm ---1) Okradanie jest opłacalne przy wysokim skillu. Jak się przed tym bronić? To proste - wysoka percepcja - większa szansa, że złapiesz złdozieja. Poza tym od kiedy ludzie są oflagowani, unikaj tych z napisem (thief) - proste. Poza tym łatwiej zostać okradzionym w nocy, trudniej w dzień.

--- End quote ---

Albo strzelaj do nich:) Flagi są też (a może głównie po to) - strażnicy nie reagują na zarżnięcie takiego delikwenta.

Mitore:
Ale gracze pewnie tak  ;D

dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi
w miare czasu zadam kolejne pytania :D

Pozdrawiam

EDIT:

Mam pytanie....Czy da rade dojść do Jakiego kolwiek miasta bez obrywania w "Ryj" od kolesi w COmbat armorach czy patrolu enklawy?.... zaczołem gre w Redding ale odrazy jak sie pojawiłem zostałem ubity i przeczesany czy jest jaka kolwiek mozliwosc na bezpieczne podróżowanie?

jak narazie moja ocena na temat FO jest mocno nadszarpana....co prawda gra sie fajnie ale ludzie zachowuja sie jak normalne boty ... Nowy>Zabic>przeczesac plecak>zostawic>zabic znowu>zabrac nowo zdobyte itemy...

ehh...

Pozdrawiam

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version