Other > Polskie Pustkowia
Sad but true albo aktualny status FO2238
SoulRak3r:
--- Quote from: Stuntman on March 12, 2013, 08:37:18 am ---Rollplay - faktycznie nie wiem co to jest.
Roleplay jest dla frajerów, tak samo jak sesje RPG nerdów
Tomo wszyscy piszą, że w fonline grają same rozwydrzone bachory, a tak na prawdę nikt ich nie widział i nie jest w stanie czegoś takiego potwierdzić. Sami smutni fani roleplejowania, którym nerfili możliwość dziwnych spotkań w piwnicach reno.
--- End quote ---
Zmiażdżyła mnie Twoja krytyka. Dzięki że nauczyłeś mnie jak się to pisze :) ale masz "troszkę" błędne pojęcie o roleplayu oraz sesjach RPG, nerdach itd itd to nieco zakrawa o <uwaga, trudne słowo tylko dla frajerów> ignorancję - taką rozrywkową oczywiście, ale w życiu pewnie jesteś równie mądry co tutaj. Nie będę prostował Twojego podejścia bo ani nie mam na to ochoty ani nie jest to aktualny temat do dyskusji... chociaż - wszyscy piszą co im się nie podoba w 2238.
Ok więc dołączę się do dyskusji nie robiąc offtopa - mi nie podoba się umechanicznienie rozgrywki (ale to chyba bolączka każdego mmo). Przeszkadzają mi bandy z 10 altami zawieszonymi na miastach i brak cooldownu na relog. Przeszkadza mi cholerne nagminne altowisko. Czemu nie moge grać 1 postacią tylko muszę ich mieć 10? przeszkadza mi że lvl ogroniczony jest do 24, że nie mogę zrobić 1 postaci mającej np 50 lvl, którą bym miał mozliwość i walczyć i krafcić i się bawić w PVE i ktorą bym sobie nie śpiesznie expił na maxymalny level w ok pół roku. Przeszkadzają mi exp spoty gdzie wbija się 24lvl w kilka godzin. Przeszkadza mi handel z dupy, no i zaszczytne miesce - przeszkadzją mi ludzie, którzy są debilami - Pozdrawiam ich wszystkich :)
Stuntman:
--- Quote from: SoulRak3r on March 12, 2013, 09:18:45 am ---Zmiażdżyła mnie Twoja krytyka. Dzięki że nauczyłeś mnie jak się to pisze :) ale masz "troszkę" błędne pojęcie o roleplayu oraz sesjach RPG, nerdach itd itd to nieco zakrawa o <uwaga, trudne słowo tylko dla frajerów> ignorancję - taką rozrywkową oczywiście, ale w życiu pewnie jesteś równie mądry co tutaj. Nie będę prostował Twojego podejścia bo ani nie mam na to ochoty ani nie jest to aktualny temat do dyskusji... chociaż - wszyscy piszą co im się nie podoba w 2238.
Ok więc dołączę się do dyskusji nie robiąc offtopa - mi nie podoba się umechanicznienie rozgrywki (ale to chyba bolączka każdego mmo). Przeszkadzają mi bandy z 10 altami zawieszonymi na miastach i brak cooldownu na relog. Przeszkadza mi cholerne nagminne altowisko. Czemu nie moge grać 1 postacią tylko muszę ich mieć 10? przeszkadza mi że lvl ogroniczony jest do 24, że nie mogę zrobić 1 postaci mającej np 50 lvl, którą bym miał mozliwość i walczyć i krafcić i się bawić w PVE i ktorą bym sobie nie śpiesznie expił na maxymalny level w ok pół roku. Przeszkadzają mi exp spoty gdzie wbija się 24lvl w kilka godzin. Przeszkadza mi handel z dupy, no i zaszczytne miesce - przeszkadzją mi ludzie, którzy są debilami - Pozdrawiam ich wszystkich :)
--- End quote ---
Gdybyś ignorancie i pajacu znał chociaż trochę aktualne zasady rozgrywki, to wiedziałbyś o zmianach, które idą w kierunku uprzykrzenia gry w wielu oknach na raz. Niektórzy wyznaczają sobie w grze inny cel niż dostanie się do statystyk pipboy jako osoba wysyłająca najwięcej wiadomości.
Widać dzięki zmianom rolechujowcy jak soulraker przestali grać, a wiec zmiany na + i gra się rozwija bez gimbazy.
Tomowolf:
--- Quote from: SoulRak3r on March 12, 2013, 09:18:45 am ---Ok więc dołączę się do dyskusji nie robiąc offtopa - mi nie podoba się umechanicznienie rozgrywki (ale to chyba bolączka każdego mmo). Przeszkadzają mi bandy z 10 altami zawieszonymi na miastach i brak cooldownu na relog. Przeszkadza mi cholerne nagminne altowisko. Czemu nie moge grać 1 postacią tylko muszę ich mieć 10? przeszkadza mi że lvl ogroniczony jest do 24, że nie mogę zrobić 1 postaci mającej np 50 lvl, którą bym miał mozliwość i walczyć i krafcić i się bawić w PVE i ktorą bym sobie nie śpiesznie expił na maxymalny level w ok pół roku. Przeszkadzają mi exp spoty gdzie wbija się 24lvl w kilka godzin. Przeszkadza mi handel z dupy, no i zaszczytne miesce - przeszkadzją mi ludzie, którzy są debilami - Pozdrawiam ich wszystkich :)
--- End quote ---
Nie jesteś widać na bieżąco : Nie trzeba miliona altów do gry, wystarczy jeden krafter, ludzik do zbierania kasy/farmieniastuffu, bojowka, i to wszystko. Dzięki wprowadzeniu idling systemowi i znerfieniu proxy na tyle, że nie opłaca stawiać się dwóch naraz nad miastem i manewrować między mrówkami-predatorami :> (Jak komuś nie pasuje idling i chce mnie zhejtować, to są na to inne tematy, to jest tylko i wyłącznie moja opinia)
To chyba dobrze że wbija się w miare spokojnie poziom, jedni potrafiąto robić w 3 godziny, inni męczą się 3 tygodnie, to jest aktualnie zbalansowane i ok.
Swiatowid:
co takiego nie oplaca sie stawiac 2 altow nad miastem? ty chyba nie sikales dzisiaj chlopczyku i nie orientujesz sie co tak na prawdedzieje wokol miast TC. Sokoro nie wiesz o czym pisesz to co powiem z 2 altami mozesz nawet sie nie wybierac na TC
4 alty to podstawa. a wiem co pisze bo czasem jestem widzem zmagac BBS.
Tomowolf:
--- Quote from: Swiatowid on March 12, 2013, 04:03:01 pm ---co takiego nie oplaca sie stawiac 2 altow nad miastem? ty chyba nie sikales dzisiaj chlopczyku i nie orientujesz sie co tak na prawdedzieje wokol miast TC. Sokoro nie wiesz o czym pisesz to co powiem z 2 altami mozesz nawet sie nie wybierac na TC
4 alty to podstawa. a wiem co pisze bo czasem jestem widzem zmagac BBS.
--- End quote ---
E, ze co?
Właśnie że ostatnio często się wybieram na TC, nie trafiłeś, a że wiem że na proxy nadaje się tylko lootowanie, a "BBSy" są po prostu w sile "liczebnej", ale to nie przeszkadza, czasami dostaje się wpierdun, a czasami nie.
Mam 2 alty, to wystarcza, padam, jadę do bazy, uzbrajam się w minute jestem gotowy do boju, beż żadnego śmierdzącego proxy a takich graczy to się zabija i zbiera ładnie z nich loot ;-).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version