Other > Polskie Pustkowia

jak poprawić fun

<< < (3/16) > >>

White150:
Zrobcie sciepe i wykupcie projekcik chociaz i tak za pewne broniliby sie przed przyjeciem kasy. Ciesze sie ze przynajmniej jest to ruskie sdk bo mozna pograc z znajomymi na lanie bez koniecznosci zalatwiania gmow do pseudo roleplay eventow itd. Nadal czerpie z tej gry wielki fun, poniewaz gram sam, nie musze sie przejmowac ciaglym zbieraniem surki przez kilka godzin i marudzeniem. Wiele graczy odeszlo z prostych powodow, nieprzemyslane zmiany, aktuaclizacje raz na ruski rok (choc teraz sa one czestsze ale nie az tak super), a nawet to ze nowi, potencjalni fallout maniacy zrazaja sie do tej gry po kilku godzinach (o czym wczesniej ktos wspominal).

wrednypiwosz:
Dlaczego FO2238 jest fuj:

- DEV robią jakieś głupoty, dobry update jest raz na 2 lata (mam na myśli naprawdę dobry update, np. taki jaki był ostatnio)
- GM miziają się tylko z innymi GM we własnym bajorze. Tu szczególne pozdrowienia dla Nexxosa który na każde pytanie, propozycje lub pomoc odpowiada w tylu "spierdalaj u mnie działa, więc możesz się wypchać, zajęty jestem odejdź, nie zawracaj mi dupy"
- dział propozycji istnieje tylko wirtualnie, ponieważ nic co było rozbudowane, prawie nigdy nie trafiło do gry (wyjątkiem jest tu kopiuj wklej z innych serwerów, lub rzeczy naprawdę banalne, jak informacja o tym że nie ma GM i możesz go szukać na IRCu"
- blokowanie wszystkiego co robiło krzywdę innym np. lepszych postaci, przykładowo HtH rządziło na serwerze długi okres, a teraz co najwyżej można nimi połechtać szczury w V15
- masa bugów np. wyciąganie rzeczy z hinkley, zmniejszanie sobie AP, prawie darmowe auta, cudowne leczenie czy podróżowanie po WM z buta bez możliwości wpadki na enco, turbo expienie...
- całkowite ujebanie TB, co przełożyło się na zrezygnowanie z grania sporej liczby ludzi
- zbyt częste pady serwera, które potrafią wkurzyć gdy 4 raz musisz nabić ten sam lvl
- idioci wyzywający wszystkich od "czarnuchów" i "dzieci ruchanych prze JP2"
- przekonanie GM/DEV o swojej wyższości np. w kwestii regulaminu ;)
- naiwność ze strony GM/DEV że banowanie, blokowanie czasowe na sklecenie pistoletów czy logowanie faktycznie działa

Jak autor tematu wyeliminuje to wszyto, to będę pierwszy który wróci na serwer i będę siał propagandę sukcesu na innych forach o tym że 2238 jest najlepszym serwerem FO.
Do tego czasu pozostaje mi popatrzeć jak wszyscy dostajemy bana.

AmneziaHaze:
wichur weź się w końcu odspawaj, bo ssiesz mnie już za długo przez co jakiś gostek nabija mi ciągłe warningi z tajniaka. jak wróci 400 osób na server zrobicie sobie spowrotem kościół albo szpital i będziecie zbawiać świat. otworzysz lecznice krów albo hodowle gekonów i git. będziesz przygarniał na wpół żywe crittersy i je sobie sam leczył. dostosują cały serwer pod dr wichure byleby tylko odpalił znów apdejta. chociaż tak dłużej się zastanawiając to może sam jesteś ofiarą spisku developerów, kótrzy cię podle wykorzystali i zostawili. ale co tam nie ma to jak mądre konstruktywne pomysły. jak wrócisz do gry otworzymy ci agencję towarzyską. ;D ;D ;D

Wichura:

--- Quote from: AmneziaHaze on February 19, 2013, 07:19:02 pm ---wichur weź się w końcu odspawaj, bo ssiesz mnie już za długo przez co jakiś gostek nabija mi ciągłe warningi z tajniaka.
--- End quote ---
Nie trzeba było zaczynać, trzymam swoich czarnuchów nawet w twoich miseczkach z ryżem.

--- Quote from: AmneziaHaze on February 19, 2013, 07:19:02 pm ---jak wróci 400 osób na server
--- End quote ---
Na jaki serwer, 2238? Masz chłopaku poczucie humoru, doprawdy.

--- Quote from: AmneziaHaze on February 19, 2013, 07:19:02 pm ---zrobicie sobie spowrotem kościół albo szpital i będziecie zbawiać świat. otworzysz lecznice krów albo hodowle gekonów i git. będziesz przygarniał na wpół żywe crittersy i je sobie sam leczył. dostosują cały serwer pod dr wichure byleby tylko odpalił znów apdejta. chociaż tak dłużej się zastanawiając to może sam jesteś ofiarą spisku developerów, kótrzy cię podle wykorzystali i zostawili. ale co tam nie ma to jak mądre konstruktywne pomysły. jak wrócisz do gry otworzymy ci agencję towarzyską. ;D ;D ;D

--- End quote ---
Jeśli ktoś nie wie, jak objawia się kompleks Wichury, to wyżej ma doskonały przykład.

Nie wiem, jak wielkimi literami musiałbym napisać, jakich psychodelicznych kolorów użyć i z którymi Głosami w twojej głowie się skonsultować, by dotarło do ciebie, że żaden z developerów nie miał nic wspólnego z Sierocińcem. To zawsze był zakładany metodami dostępnymi dla wszystkich w grze "gang", tylko zamiast napinki na forum i wiszenia na worldmapie nad Modoc ganialiśmy krowy i gekony w turach wokół Hub, świetnie się przy tym bawiąc.

AmneziaHaze:
w porządku.. ganialiście krowy i gekony, ok..  :)

ten temat wiele wyjaśnia, popularność serwera zaczęła się sypać gdzieś od połowy tego tematu.
http://fodev.net/forum/index.php/topic,73.msg298.html#msg298

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version