Other > Československé fórum
Nové město
Sarakin:
Neviem ci sa to volalo prave TLA, ale je ocividne, ze existoval nejaky server este pred 2238, v ktorom ma TLA korene. Mohol by sem napisat niekto, kto temnovek FOnlinenu osobne zazil :)
Kelin:
NevÃm do jaké mÃry můžeme věřit wiki stránkám, ale tam se pÃÅ¡e toto:
--- Quote ---The third Closed Beta-Test was the period between OBT 2 (Late 2008) and OBT 3 (Starting on August 15, 2009). During this private session, one had to ask cvet (developer of FOnline engine and of FOnline: The Life After) to be granted to play the game and see the game forums (located on www.fonline.ru at this time). Note that even if it was the third closed test of the FOnline engine, it was the first closed beta test of FOnline: 2238.
--- End quote ---
a také
--- Quote ---During OBT 2, three servers were available for players, all of the three had the same content, commonly known as vanilla FOnline, which would later become FOnline: The Life After. At the end of the beta test (December 2008), the Rotators was formed and they began creating their own mod with cvet's help, called factions mod. Among the players that decided to join the CBT when OBT 2 ended, most of the Russian testers went on the mostly Russian server vanilla, and most of the English-speaking testers went on to test factions mod - which would later become FOnline: 2238.
--- End quote ---
ÄŒÃst asi umà každý, výklad tÄ›chto textů se může různit. Z toho co tady Ätu, tak je jasný, že byl kdysi nÄ›jaký prapůvodnà jeden server, o tom tato diskuse nenÃ. Pokud se podÃváme na data, tak je jasné že se vytvoÅ™ily dvÄ› vÄ›tve (srpen 2008) vývojářů, ruská se jala vyvÃjet TLA a mezinárodnà se pustila do projektu s názvem 2238. VÅ¡imnÄ›te si toho cbt 3 je vlastnÄ› cbt 1 serveru 2238, z Äehož vyplÃvá že než byla spuÅ¡tÄ›na prvnà opravdu odladÄ›ná verze jednoho ze serverů, na obou se už pracovalo.
--- Quote from: Sarakin on May 27, 2013, 12:14:19 PM ---Neviem ci sa to volalo prave TLA, ale je ocividne, ze existoval nejaky server este pred 2238, v ktorom ma TLA korene.
--- End quote ---
StejnÄ›tak je oÄividné, že v tom samém serveru má koÅ™eny i 2238 :)
SamozÅ™ejmÄ› argumentovat můžete tÃm, že vanilla a TLA je to samý, potom teda ok, ale tÃm pádem se musÃme vrátit na zaÄátek a vyvrátit tvrzenà "staršà a podaÅ™enÄ›jšà verze", pokud tomu tak opravdu bylo, jak je možný že velmi brzo zaÄal dominovat 2238 a TLA postupnÄ› zaniklo? ProÄ v tý dobÄ› skoro nikdo nehrál TLA nebo pozdÄ›ji TLAmk2? ProÄ se vlastnÄ› teÄ masivnÄ› nehraje základnà SDK verze? Pokud by to byla o tolik lepšà verze, urÄitÄ› by se naÅ¡lo pár rusáků který by tÄ›ch pár dialogů pÅ™eložili do angliÄtiny a Å¡lo by se hrát tam.
TLAmk2 se lišà od TLA mnohem vÃc než 2238 od svých prvnÃch Å™eknÄ›me open beta testů. Je mi celkem jedno jaký server preferujete, jenom se mi nelÃbà jak se tu prezentuje že TLA je nÄ›jaký ultra starý nabuÅ¡ený bezchybný server a 2238 je nÄ›jaká nehratelná meganovinka plná Å¡Ãlených nápadů.
Sarakin:
Nemyslim si, ze 2238 dominalo v zaciatkoch, podla mna boli servery vyrovnane, kazdy ponukal nieco ine. Pocet hracov korenspondoval s dostupnym publikom, logicky rusky server urceny len pre 300 milionov svetovej populacie bude ich mat aj menej. Nerozumiem, co tu pleties defaultne SDKcko.
Lenze problem nastava v sucasnosti, ked progress TLA > 2238 a to vyrazne. Akonahle sa TLAcko prelozilo do anglictiny, tak hraci zacali mat na vyber medzi 2 plnohodnotymi servermi a pocet hracov online tomu aj odpoveda.
Kelin:
To áno, souÄasnost je souÄasnost ale netvrÄ mi že v zaÄátcÃch mÄ›l jeden ze serverů nÄ›jak výraznÄ› navrch, navÃc když já jsem zaÄÃnal (OBT 4? 5? NevÃm už) tak TLA mÄ›l stabilnà populaci 100 hráÄů, kdežto 2238 mÄ›l nÄ›co kolem 300, nemluvÄ› o poÄetné ruské komunitÄ› hrajÃcà na 2238 (SoT, BHH, CND atd.). Jestli tohle o nÄ›Äem nevypovÃdá, pak už nevÃm. Ale jo, teÄka prostÄ› TLA letà tak každý prohlaÅ¡uje jaká to byla vždycky dobrá hra, jak tÃm že je to anglicky mohl koneÄnÄ› každý pÅ™estoupit (vážnÄ› pochybuju o tom, že kdyby bylo už tenkrát TLA anglicky že by na tom hrálo vÃc lidÃ, no nevadÃ).
--- Quote from: Sarakin on May 27, 2013, 05:24:10 PM ---Nerozumiem, co tu pleties defaultne SDKcko.
--- End quote ---
ProÄ? Nenà snad obsah SDK totožný s referenÄnà implementacà původnÃho TLA? Nebo se pletu? Pokud ano tak se omlouvám, SDK jsem nikdy nainstalovaný nemÄ›l, nicménÄ› jsem na nÄ›m paÅ™il a pÅ™iÅ¡lo mi to stejný jako TLA, tak nevÃm.
Abysme totálnÄ› nezakydali toto téma úplnÄ› jiným tématem, shrnul bych to tak že VÅ B (a vsadÃm se že i ty Sarakine) vždycky tÃhlo k serverům založených na TLA, nikdy jste nevydrželi dlouho hrát na 2238, to je prostý fakt. Já jsem zase známý tÃm, že na tu bÃdu kterou máme ve výbÄ›ru FOnline serveru pořád považuju 2238 za dosud to nejlepšà co vzniklo. ProstÄ› dva ÄásteÄnÄ› zaujatý názory. Tak jako tak ty budeÅ¡ vždycky do nebe tvrdit že TLA je nej a já budu vždycky tvrdit že je to na každém, aÅ¥ se rozhodne, protože podle mÄ› obecnÄ› nejlepšà server prostÄ› neexistuje.
Sarakin:
Ved ak si precitas post nad tym tvojim, tak tam pisem ze v zaciatkoch boli servery vyrovnane, medziobdobie (2009-2012) hodnotit nemozem, lebo som TLAcko nehral. Ak mam byt uprimny, tiez sa mi nepaci aki su ludia nevdacni voci 2238, ze je to shit server atd atd, uzili sme si tam vela zabavy a momentalne je OK, ale IMO TLAmk2 je teraz na uplne inom lvly.
Ja si nemyslim ze TLAmk1 = SDK, ale mozno sa mylim. Stale nevidim dovod, preco by mali vznikat ciste SDK servery, ked uzivit ho nie je lacny spas a defaultne SDcKo nema co ponuknut oproti inym, existujucim serverom.
Co sa tyka posledneho tvojho odstavca, tak to nie je vobec pravda, VSB hralo exkluzivne len 2238 v rokoch 2009-2011. Samozrejme, ze ponuka serverov v tej dobe bola miziva, ale TLAcko existovalo a nehrali sme tam (hlavne kvoli jazykovej bariere). Neskor sme skusali aj ine servery (TLA, Requiem), ja teda som na nich nikdy nehral kvoli viacerym dovodom. To len posledne 2 roky mame pocit, ze 2238 uz nema co ponuknut, aspon nie dlhodobo. Snad sa s mojim nazorom dokaze stotoznit kazdy z VSB :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version