Other > Československé fórum
Nové město
Glumer:
a tla je starší, 2238 je nová nepodařená verze
Kelin:
Já si nemyslím že by bylo starší, pokud je mi známo tak oba dva mody TLA i 2238 začaly vznikat víceméně souběžně (hned jak byla odladěná první verze FOnline enginu), akorát TLA bylo dřív hratelný pro širší hráčskou základnu, protože se jen mírně lišilo od vanilla verze, kdežto na 2238 vznikalo mnoho věcí nových.
Navíc TLAmk2 (momentálně nejpopulárnější server) je oficiálně mnohem mladší než 2238, samozřejmě se jedná o hru vycházející z TLA a pomalu by se dalo říct, že takhle nějak by TLA vypadalo dnes, kdyby se developeři nerozhodli nechat originál TLA jako referenční ukázku FOnline enginu (ten server stejně vypnuli). Podle stejné logiky bych si ovšem mohl dneska zapnout vlastní TLA server a říct, že je starší než 2238 :)
Sarakin:
Mozno trepnem, ale takto to je podla mna:
TLAcko bol prvy hratelny server, na ktorom hrali developeri 2238, tzv. Rotators, ktori potom v Auguste 2009 spustili svoju verziu FOnlinenu. TLAmk2 je len pracovny nazov, z dovodu velkych zmien oproti TLA, ale team aj projekt je ten isty.
sHoW.:
--- Quote from: Glumer on May 26, 2013, 08:59:49 pm ---a tla je starší, 2238 je nová nepodařená verze
--- End quote ---
Podle čeho soudíš? To že tobě nevoní 2238 neznamená to že je nepodařená..
Kelin:
--- Quote from: Sarakin on May 27, 2013, 02:33:19 am ---Mozno trepnem, ale takto to je podla mna:
TLAcko bol prvy hratelny server, na ktorom hrali developeri 2238, tzv. Rotators, ktori potom v Auguste 2009 spustili svoju verziu FOnlinenu. TLAmk2 je len pracovny nazov, z dovodu velkych zmien oproti TLA, ale team aj projekt je ten isty.
--- End quote ---
Hmmm takto nějak by to skutečně mohlo být, v čem se ovšem naše "teorie" liší je to, že já se domnívám v době kdy Rotators testovali FOnline engine se to zatím ještě nejmenovalo TLA a jednalo se buď o alpha verzi nebo nějakou early beta stage (cbt), takže když byl spuštěn první open beta test na TLA, práce na 2238 byly v plném proudu, z toho vyvozuju že tvrdit že je nějaký z těchto dvou serverů nějak výrazně starší je zcestné, to je můj názor.
Většina záznamů z té doby byla uložena na starém fonline.ru, to šlo do kytek takže lehce se dopátrat pravdy asi nejde, jediná možnost je vyzpovívat developery, kteří u toho tenkrát byli (nebo hráče).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version