Other > Polskie Pustkowia
Mleko i ciastko.
Kilgore:
--- Quote from: Tomowolf on August 23, 2012, 03:39:49 pm ---Wiesz w FOnline nie grają tylko studenci lub gimnazjaliści, ale też podstarzałe pierniki (patrz Wichur) i nienadążają klikaniem w rt, i dlatego mamy tb ;d.
--- End quote ---
To ten wichura to chyba jakiś wyjątkowy starzec. Znam przynajmniej kilku starszych od niego, którzy klikają w rt szybciej niż niejeden gimbus. A może to jakaś choroba, to niedomaganie?
RT obok TB = brak balansu, jak wyżej ktoś napisał.
No ale wiem że pewni mistrzowie turnbased pracują już nad nowym serwerem i wszelkie problemy tego typu zostaną rozwiązane :>
manero:
--- Quote from: Tomowolf on August 23, 2012, 03:39:49 pm ---Wiesz w FOnline nie grają tylko studenci lub gimnazjaliści, ale też podstarzałe pierniki (patrz Wichur) i nienadążają klikaniem w rt, i dlatego mamy tb ;d.
--- End quote ---
Chyba jaja sobie robisz :)
White150:
--- Quote from: manero on August 23, 2012, 02:47:56 pm ---Fallouta 1&2 zaliczałem dziesiatki razy, grałem również w F3 i FNV, a swego czasu zabawiałem się także w kompletnie niegrywalnym systemie FalloutPnP i śmiem twierdzić, że dla mnie(true hardore fallout fana) chodzi o uniwersum w którym toczy się rozgrywka, a nie system walki.
--- End quote ---
Tak, mam podobne podejście, że liczą się inne elementy gry, ale wiele razy wyczytałem z różnych for, czy spotkałem sie z tym, że wielce "na pokaz hardokorowi fani" uważali, że fallout to tylko tb. Nie akceptowali walki rt w fonline, bo przecież to fallout! Zawszs to mnie śmieszyło, co oni mieli do tego rt? Dobra, nie ma sensu ciągnąć tego tematu dalej, widocznie tamci to debile i nie są godni nazywać się fanami, hahahaha a w fonline nie wytrzymali kilku dni (zbyt trudna gra? :D). BTW jak mam ustawione tylko rt to nie wpadne na encountery z tb? Jak tak to sprawa jest wyjaśniona.
Billy Carter:
Nie, sens jest. Nie wiem czy pamiętacie, kiedyś tutaj pytałem jak wygląda system WorldMap w Fonline. A dlatego, że w Arcanum jest identycznie. TB to tak naprawdę RT i abarot. No więc, w czym problem. Betony nie zwróciły uwagi na ten, drobny aspekt - że mechanika w tych grach jest praktycznie identyczna. Wytnij ten pacing między każdą akcją i masz to samo.
A ja zwróciłem uwagę na fakt, że w Arcanum dostępne jest podroż w real time i po mapie świata. Idąc pieszo dochodzimy w końcu do instancji. Która, tak naprawdę nie jest instancją, po prostu leży na wielkiej mapie świata Arcanum. Oczywiście są też przypadkowe spotkania, odkrywanie nowych miejsc zarówno z punktu Mapy Podróży jak i local.
Fajnie byłoby, gdyby zaimplementować taki system w Fonline. Podejrzewam, że mapa świata, taka jak w Arcanum, faktycznie jest, ale jest to tylko niekończąca się pustynia. W Falloutach twórcy poszli na łatwiznę i użyli systemu instancji.
Ale myślę, że projekt nie byłby trudny do zrobienia - po prostu trzeba byłoby zagonić wszystkich ludzi tutaj, by zajęli się tworzeniem funkcjonalnej mapy krajobrazu.
Rzecz o tyle wygodna, że gdy, np. ktoś do ciebie strzela w mieście, z tymi cholernymi timeoutami i exitgridami, nie masz gdzie, za przeproszeniem, spierdalać. Co jest bardzo nienaturalne.
W Arcanum po prostu zwiewałeś coraz dalej i dalej, aż wreszcie mogłeś przejść na Mapę podróży. Bo było gdzie zwiewać.
No a tutaj - cztery kąty, piec piąty...
wrednypiwosz:
--- Quote from: Florek on August 23, 2012, 11:01:08 am ---Ależ Ty jesteś zabawny wrednypiwosz. :/
Wczoraj ok. 22:00 na serwerze było ~170 altów. Do walki o Modoc stanęły trzy ekipy, a każda z nich liczyła sobie 10 żywych graczy mnożone razy ewentualne alty. Zabawy i strzelania było pełno, ale jak ktoś ma klapki na oczach i dla niego gra kończy się w NCR to nie śmiem nawet podejmować dalszej dyskusji co do ewentualnej AKCJI na serwerze.
--- End quote ---
Osz w mordę a nawet w dupę... ~30? AŻ ~30 żywych graczy... Nie, no szacun, normalnie nie pogadasz. Tak, dla mnie gra kończy się w NCR przy beczce, bo nawet nie wiedziałem że są inne miasta.
--- Quote from: Florek on August 23, 2012, 11:01:08 am ---TB to gówno i przeżytek, które totalnie rozpierdala mechanikę tego serwera. Gdyby nie TB to wszystkie encountery można by ustawiać w rozsądnych i osiągalnych wartościach - pokonanie czegoś takiego w RT samo z siebie było by wyzwaniem, ale było by możliwe - a nie samo kombinowanie jak jest teraz.
--- End quote ---
Chyba dla Ciebie to przeżytek. Lubię mieć wybór, a nie narzuconą gejowiznę bo ktoś chce sobie ponapierdalać jak w quake i nie twierdzę że to nie jest dobre, ale bez przesady, dobra walka w TB nie jest zła, a nawet lepsza. Poza tym... RT czasami przy lagach serwera zwyczajnie ssie po same jaja, tymczasem gdy w TB mogłeś się po nich podrapać i na spokojnie obmyślić plan kogo ubić.
--- Quote from: Florek on August 23, 2012, 11:01:08 am ---Kogoś zabolał nerf silent deatha? :D
--- End quote ---
Pudło, ale próbuj dalej.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version