Other > Polskie Pustkowia

Mleko i ciastko.

<< < (49/70) > >>

Billy Carter:

--- Quote from: Wichura on August 11, 2012, 11:38:35 pm ---Przede wszystkim nie należy słuchać przypadkowych płaczków z gatunku jętka jednodniówka ani wiecznych chłopców, którzy NIE MOGĄ PRZEGRAĆ w grze komputerowej i żądają, żeby im znerfić to i tamto. Przyda się też jakaś spójna wizja tego, co właściwie robimy, bo losowe miotanie się w coraz ciaśniejszym odrutowanym kolczasto obozie "No fun allowed.jpg" na dobre nie wychodzi.

--- End quote ---

To może zróbmy tak - które pomysły uważacie za dobre (istniejące w grze), a które, według was, są kompletnie chybione? Brednie mar z działu Sugestie, już raczej sobie darujmy.

Ja

Chybione
- rush 24 lvl - w którym tworzymy setki niewyspecjalizowanych, kalekich altów. Które nigdy nie będą samowystarczalne Cap 24lvl skutecznie ogranicza możliwość nauki nowych umiejętności. (Tylko....)
Właściwie to wszystko ogranicza. Pod ten absurdalny, sztucznie narzucony nakaz klei się teraz setki udziecinniających, nienaturalnych ułatwień.

- farmy ciężkich zabawek

- obecny system handlu

-funkcje skilla repair (umiem zbudować broń od absolutnych podstaw, ale nie umiem jej dobrze naprawić (przy pomocy innej spluwy w dodatku ekhmmm to jest pomysł z tego moda do Obliviona, also - patrz punkt 1), bo mam zbyt niskiego skilla....)
- pokpiona sprawa profesji (patrz punkt 1), brak działającego systemu craftingu w grze
- trudność w zdobywaniu schematów (aukcja dla schematu CA - 20000k !!!!! 9999999k!!! .. no, spoko. Gangom się należy nowy dywan...)
(jak to było   kiedyś? BA  >120< science, >180< repair, proff nr 3 (heeeeeh)

*patrz - trollface, patrz - punkt 1)

- JINXEDDDDD!!!!! (jak coś takiego może być w ogóle cechą postaci w grze?)

I w kwestii update'ow

-minor poprawek technicznych, brak dodatków fabularnych (i... patrz - punkt 1)

EDIT
Gadam sam do siebie...

--- Quote ----funkcje skilla repair (umiem zbudować broń od absolutnych podstaw, ale nie umiem jej dobrze naprawić (przy pomocy innej spluwy w dodatku ekhmmm to jest pomysł z tego moda do Obliviona, also - patrz punkt 1), bo mam zbyt niskiego skilla....)
--- End quote ---

Najczęściej, w takich sytuacjach stosuje się to, co najprostsze, albo najbardziej logiczne.

Po pierwsze - jakim cudem potrafię złożyć pistolet laserowy z metalowych części i innych mało przekonujących komponentów? Powinienem posiadać schemat budowy takiego przedmiotu.
I tylko wtedy, można mówić o profesjonalnym składaniu broni. A także o skutecznym naprawianiu jej.... Jesli jestem odpowiednio wyedukowany (progi science, repair) powinienem sobie poradzić zarówno ze zrozumieniem schematu, złożeniem danego przedmiotu, a także z naprawieniem go. Do stu procent używalności.
Kwestią tylko jest skąd wziąć schematy. Z questu?? To dla dzieci. Niektóre schematy powinny być ogólnodostępne - w bibliotekach (via - odbij mi schemat tego i tego, za tyle i tyle capsli)  u kupców, NPCów, którzy znają się na tym itp. A te rzadkie rzeczywiście powinny pozostać rzadkie. I dlaczego one znikają? : )))

Rzecz jasna, jeśli dałoby się wklepać funkcję - umiem zrobic,  umiem naprawić do 100%, bez funkcji posiadania schematu w ekwipunku, mogę się uczyć ich na pamięć. I wtedy mogą znikać. Ale wstępnie, muszę mieć schemat w rączce :) Mam odpowiednie progi, więc rozumiem go i zapamiętuję, przedmiot pojawia mi się w fixboy'u, a ja, odtąd, umiem zrobić, a potem naprawiać ten, wyszczególniony, specyficzny sprzęt.  W dowolny sposób. Posiadając inne, gotowe i takie same,  albo przy pomocy komponentów (choć w sumie, trudno wyliczyć - ile muszę ich posiadać - dwa i pół alloya)  Damn, mogę nawet próbowac naprawiac przedmioty, których jeszcze nie znam. Ale moje starania, w takim przypadku, nie będą wyglądały zbyt dobrze. (czyt - będę mógł poprawić je tylko o kilka-kilkanaście procent. Zależnie od moich umiejętności. Tak, jak dzieje się to obecnie.)
Ale cały taki system ma już ręce i nogi. Jest prosty, zwarty i logiczny.

Więc why??? Whyyy!!!???

Billy Carter:
No. Co jeszcze NAPRAWIĆ :P Dopóki jestem w nastroju...
Nie, nie będzie tak! Chce przynajmniej 40 lvli!

Wichura:

--- Quote from: Billy Carter on August 12, 2012, 08:58:03 pm ---No. Co jeszcze NAPRAWIĆ :P Dopóki jestem w nastroju...
--- End quote ---
"Z gówna bata nie ukręcisz."
                                 ~Paulo Coelho

Pisałem już kilka razy w kilku miejscach, co naprawić, dodać, zmienić, pisałem też o tym, że widocznie moje pomysły były zbyt chujowe by wprowadzać je w czyn. Zabrałem więc łopatkę i wiaderko do innej piaskownicy, tam te same pomysły już chujowe nie są. Od jałowego pieprzenia jeszcze nic i nikomu się nie poprawiło.

A teraz kawałek z zupełnie innej beczki, czyli "Dziewczyna o perłowych włosach" w oryginale. Musiałbym wypalić wiadro afgańskiego haszu, żeby to zaśpiewać w tej wersji językowej:
https://www.youtube.com/watch?v=6Z0JVH6e8O0

Billy Carter:
A wiesz, że to jest oryginalny język tego kawałka?

Męczę się - tak online, :P, lepsze to, niż w update'ach ; ) - z tym repairem, bo to jest noszenie drzewa do lasu. Można po prostu iść i poprosić NPC'a - hej, pokaż mi jak zmajstrować kilka broni ( i z tymi bazowymi włącznie, bo tak szczerze mówiąc, powinniśmy, na początku gry, umieć skręcić co najwyżej linę...) No więc szast prast - 100 repair i już jesteś fachowcem w wytapianiu kevralu i kompozytów ceramicznych.
Ale, niestety nie masz schematu na CA.
Znajdziesz go gdzieś tam, na końcu swojej przygody, z levelowaniem. Albo przeciwny tobie gang, łącznie z altowiskiem - nastuka ich ile wlezie.  Zajebiste. Ktoś musiał wypalić naprawdę sporo stuffu, bo szare komórk nie tworzą tak inteligentnych pomysłów od tak :) I to wszystko z tak przemyślnie ograniczoną ilością SP. Mistrz!
No jak można się nie pieklić. Heh, a już było tak fajnie, kiedyś...

Wichura:

--- Quote from: Billy Carter on August 12, 2012, 10:17:54 pm ---A wiesz, że to jest oryginalny język tego kawałka?
--- End quote ---

--- Quote from: Wichura on August 12, 2012, 09:39:37 pm ---"Dziewczyna o perłowych włosach" w oryginale

--- End quote ---

--- Quote from: Billy Carter on August 12, 2012, 10:17:54 pm ---Męczę się - tak online, :P, lepsze to, niż w update'ach ; ) - z tym repairem, bo to jest noszenie drzewa do lasu. Można po prostu iść i poprosić NPC'a - hej, pokaż mi jak zmajstrować kilka broni ( i z tymi bazowymi włącznie, bo tak szczerze mówiąc, powinniśmy, na początku gry, umieć skręcić co najwyżej linę...) No więc szast prast - 100 repair i już jesteś fachowcem w wytapianiu kevralu i kompozytów ceramicznych.
Ale, niestety nie masz schematu na CA.
Znajdziesz go gdzieś tam, na końcu swojej przygody, z levelowaniem. Albo przeciwny tobie gang, łącznie z altowiskiem - nastuka ich ile wlezie.  Zajebiste. Ktoś musiał wypalić naprawdę sporo stuffu, bo szare komórk nie tworzą tak inteligentnych pomysłów od tak :) I to wszystko z tak przemyślnie ograniczoną ilością SP. Mistrz!
No jak można się nie pieklić. Heh, a już było tak fajnie, kiedyś...

--- End quote ---
Nieograniczona ilość SP czy tam czapka levelowa ustawiona na 99 wydłuży grind na centaurach z 24 do 99 levelu, pojawią się superbojówki z 300% skilla bojowego i resztą wpakowaną w FA i Doc. Co, nie pojawią się, nikt nie będzie tak pojebany, żeby tresować swoje altowisko całymi tygodniami? Zapewniam, że będzie, przecież to wstyd na całą wieś przegrać w grze komputerowej.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version