Other > Polskie Pustkowia

Mleko i ciastko.

<< < (41/70) > >>

wrednypiwosz:

--- Quote from: White150 on August 11, 2012, 02:22:05 pm ---Olejcie ten serwer i przestancie wiazac sobie nadzieje. Ludzie zamiast kurwa przestac marudzic i grac powinni olac sprawe i poszukac sobie nowych pustkowi. Tu sie nigdy nic nie zmieni od kurwa 2 lat ciagle to samo, a WIEKSZOSC tepi jak but wraca po "wipe" i apdejtach majac nadzieje na lepsza gre. Kurwa gorzej niz politykami, ta sama spiewka. Olac gre, forum i zobaczycie jak beda kombinowac aby przywrocic tych 100 online.

--- End quote ---
Właśnie to zrobiłem dzisiaj... Chciałem zrobić ładny lolpley, światełka, fajerwerki i słit skreny z okazji oficjalnego wylogowania ALE przeszkodziły mi w tym efekty... flary nie chciały się odpalić, a jak już to gasły szybciej niż wybuch granatu o0 kolejne zadanie dla Jovanki, znerfić flary...

Poza tym, innego serwera z dużą ilością graczy nie ma, przeglądałem podany link z ich listą i bieda... Bieda aż piszczy, chyba jeden serwer miał tylko więcej graczy niż 2238 i to z przeważającą ilością! Aż sztuk 10!

@Billy Carter - nie rozumiem idei zniesienia lvlcapu, jak to niby miałoby wpływ na rozgrywkę? Mieć 80lvl jak w tibii? Ok, dobra, masz ten 80lvl i pod to jest uporzadkowany system perków, przyznawania craftu i siania gówna, ALE trochę to nie pasuje z prostego powodu... Expisz, masz ten 80 lvl a tu jeb, atakuje Cie WIPE... i co wtedy, zapierdalasz od nowa? Błagam, bez żartów.

White150:
Requiem na chwile obecną 179, 2238 - 103
TLA mk2 58, ale w późniejszych porach jest więcej.

Po prostu kurwa no nie ma, takie jest kurwa zainteresowanie falloutem az boli. Ta jest po prostu nudna i nie ma co w niej robic. Poki nie pojawi sie serwer, ktory bedzie mial:
- story line z masa roznych zadan w koncu to fallout, nawet zjebane zapychacze sa ok jesli jest w miare sensowna fabula glowna bo w koncu jakas musi byc
- dobre i sprawdzone rozwiazania z roznych serwerow
- bedzie w pelni przetlumaczony na angielski
- developerzy nie beda mieli wyjebane na graczy ale tez nie beda robic wszystkiego co im sie zagra, znerf to czy to
- nie bedzie to kolejny klon tla czy 2238 to jest szansa na zmiane. Ktos tu dobrze stwierdzil, jesli gra jest dobra to reklamuje sie sama. Fonline jest widocznie za slaby wiec stad taka ilosc a nie inna.

ALE!
Ale jest kurwa minus, im gra popularniejsza i darmowa przynosi wiecej trolli, neosow i inny syf. Tylko ze na chwile obecna trolli w cholere a nowi kandydaci usuwaja gre po kilku godzinach.

Kilgore:

--- Quote from: Billy Carter on August 11, 2012, 02:14:53 pm ---No dokładnie. Osobiście, nie mam nic przeciwko temu, żeby gracze mieli całkiem sporo kasy.
--- End quote ---

A to jest w sumie całkiem ciekawy, odrębny temat. Od otwarcia bety minęły już prawie 3 lata i _zawsze_ tępione było zjawisko tzw. dywanów minigunów, armorów itp. bo to wasteland, więc nikt nie powinien trzymać w namiocie ciężarówki wypchanej amunicją. Usiłowano to osiągnąć na różne sposoby: cooldown tu, cooldown tam, a to czekaj po relogu, a to znajdź blueprinta, a to nerf encounterów, podbijanie HP co lepszych patroli, usuwanie z nich broni, usuwanie kolejnych możliwości ich okradania...

...i co? I dywany miniaczy, armorów, amunicji, wszystkiego SĄ i kurwa BĘDĄ, tylko gra stała się niestrawna dla większości graczy. Gangi które mają to wszystko ograne nadal sobie spokojnie generują wszystko niczym w fabryce, a najbardziej po dupie dostawały nuby grające parę godzin a później rzucające tę grę w pizdu - czemu się w sumie nie dziwię.

Przykład? Jak wyglądał tzw. "crafting" w 2. sesji:
1. Robiłeś odpowiednią postać i kupowałeś profesję za, powiedzmy, umiarkowaną ilość kapsli.
2. Brałeś młotek i szedłeś do losowej mapy nakopać kamieni.
3. Nakopałeś ile w plecak weszło, zabrałeś z powrotem do workbencha.
4. Zrobiłeś, na ile ci surowców starczyło i zacząłeś używać, a to co zbywało wrzuciłeś na sławne dywany.

Jak wygląda "crafting" obecnie?
1. Wyexp wyspecjalizowanego alta z lockpickiem do szukania blueprintów. Szukaj całymi dniami blueprintów (nie zrobiłbym tego nawet, jeśli ktoś by mi za to płacił :) . Ew. usiłuj kupić bp na to, co cię interesuje (trololo).
2. Zajebiście! Masz już blueprint. Zrób postać do craftingu i kup jej profesję.
3. Weź młotek i idź nakopać surowców do kopalni w "publicznej" lokacji. O, zginąłeś. Trudno, jeszcze raz. O, surowców nie ma. No dobra, poczekasz chwilę. O kurwa, zginąłeś znowu.
4. Nauczony doświadczeniem zrobisz trollbuilda, albo coś co potrafi walczyć i nakopać kamieni.
5. Powiedzmy że już nakopałeś tyle ile trzeba. No to co teraz?
6. Masz do dyspozycji jeden z niewielu advanced workbenchy. Dajmy na to, idziesz do sierry. Wyexp sobie postać, która zabije turrety. Reloguj się na postać, która może coś wykrafcić. Weź wszystko, co potrzebne, stanąłeś przy advanced workbenczu.
7. Hurra! Krafcisz. Wykrafciłeś 1-2 sztuki..hm. Cooldown. Zapraszamy za godzinę.
8. Całkiem spore prawdopodobieństwo, że znowu musisz rozwalić turrety, poczekać godzinę i powtarzać punkty 6-7 do skutku. Chcesz wyprodukować coś innego? Znowu blueprint. Znowu cooldowny.

Chyba coś poszło nie tak? A dywany stuffu jak były, tak są i będą, tylko nie u nowych graczy, bo ci widząc powyższą ścieżkę, już zrezygnowali.

--- Quote ---I nie ma absolutnie żadnego problemu z wojnami gangów. Po prostu, na początku, walczyłoby się na kije i 10 mm pistole.
--- End quote ---
I tak walki wyglądają w pierwszych godzinach po wipie. Później i tak każdy biega już z avkiem.

Wichura:

--- Quote from: Kilgore on August 11, 2012, 03:28:43 pm ---A to jest w sumie całkiem ciekawy, odrębny temat. Od otwarcia bety minęły już prawie 3 lata i _zawsze_ tępione było zjawisko tzw. dywanów minigunów, armorów itp. bo to wasteland, więc nikt nie powinien trzymać w namiocie ciężarówki wypchanej amunicją. Usiłowano to osiągnąć na różne sposoby: cooldown tu, cooldown tam, a to czekaj po relogu, a to znajdź blueprinta, a to nerf encounterów, podbijanie HP co lepszych patroli, usuwanie z nich broni, usuwanie kolejnych możliwości ich okradania...

...i co? I dywany miniaczy, armorów, amunicji, wszystkiego SĄ i kurwa BĘDĄ, tylko gra stała się niestrawna dla większości graczy. Gangi które mają to wszystko ograne nadal sobie spokojnie generują wszystko niczym w fabryce, a najbardziej po dupie dostawały nuby grające parę godzin a później rzucające tę grę w pizdu - czemu się w sumie nie dziwię.
--- End quote ---
Wise man had spoken, pozostaje się tylko z tym zgodzić.
Ja to rzuciłem w pizdu jakiś czas temu, mimo że na brak wsparcia gangu nie mogłem narzekać (organizacja nubskich wypadów pod podartym sztandarem Sierocińca to inna, delikatna kwestia :>), jeszcze przed "fixem" cooldowna na craft (jak doczytałem gdzieś, że brak cooldownu to był bug i teraz jest "naprawiony", to śmiałem się bardzo). Nie wyobrażam sobie zaczynać teraz i to samemu, zwyczajnie by mi się już nie chciało.

White150:

--- Quote from: Kilgore on August 11, 2012, 03:28:43 pm ---Od otwarcia bety minęły już prawie 3 lata i _zawsze_ tępione było zjawisko tzw. dywanów minigunów, armorów itp. bo to wasteland, więc nikt nie powinien trzymać w namiocie ciężarówki wypchanej amunicją.

--- End quote ---

Ja pierdole to dlaczego nie wyjebia calego "high tech", uproszcza max craft i zrobia sklepikarzy z 1x zip gun co 24h? Kurwa jak chca prawdziwy wasteland to niech zrobia! A co tam, kilka spluw na serwer, ograniczony lvl, przedmioty + permadeath i gitara. To co oni robia to zwykly WoW mmo dla dzieci.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version