Other > Polskie Pustkowia

Mleko i ciastko.

<< < (40/70) > >>

headshot:
To ja też jebnę coś do pieca w temacie.

Billy Carter:
Nie no, spoko Headshot, ja też jestem zwykłym graczem i też  mi się podobało. Tyle, że teraz nie mam już za wiele do roboty. Postawiłem, co było do postawienia, wyskillowałem itd. No i fakt, faktem, widzę, że chłopaki mają trochę racji. Sky is the limit - jest takie powiedzenie, a na 2238 myśli się bardzo małymi literami. Przykład - A jak podniosą lvlcapa, to co ze słabszymi postaciami?? Nie, to zły pomysł. (bo do łba mu się nie mieści :DDD)
A w takiej sytuacji wystarczy utrudnić to, o co grasz. : ) Do 12-15 lvl - czarna kurtka, pompka i skorpiony. Pierwszy poziom profesji. I stopniowo, różne, mniej, znaczące przedmioty do craftowania (ale przydatne). Do 25 -30 - CAWS (liczę w small gun) leather armor, II profesja, craft. 40 lv III poziom prfoesji, poważniejsze zabawki, fajne armory. Zwalnia hp. I problem altów, proszę państwa znika. Bo nikomu, tak słabym sprzętem nie będzie chciało się lvlować iluś tam  postaci tak wysoko, żeby w dodatku, umieć nimi zrobić tak mało. : ) W walce na dual logi jest to samo.

I cały czas - blueprints. Bo to fajne. Różnie - jaskinie, lockery, questy (od wyższych poziomów, of course, coby nie grindowali), kupcy. Itd. itp. A i tak, nic, bez odpowiedniego poziomu z nimi nie zrobią. Schowają sobie do skrzyneczki : )

No ale skoro devów to wszystko, po prostu, nie interesuje, mnie nie interesuje tłumaczenie tego. I innych rzeczy. ;) A postaci, nawet po wipe, można przepisywać. Na ruskich serwach Cvet tak im robił. Więc szczerze mówiąc, myślę, że oni chcą system - około 21 lvl. Dajmy więc szansę innym.

Edit - Co do handlu i ekonomii typu barter. Wyspecjalizowani handlarze są bzdurą, ściągniętą z jakiejś gierki. Podobnie jak wiele innych pomysłów (schematy, naprawianie broni, itp.) Handlarz to handlarz, np. lekarz nie przyjmie obrzyna, ale weźmie inne, użyteczne rzeczy. A np. handlarz bronią nie pogardzi stimpackami i wygarem. Koniec końców, zwiększa to szanse, że handel naprawdę zacznie spełniać swoje funkcje. Ale, tak najbardziej poprawnie, po prostu podkreśliłbym rolę tzw. General Store.
Który w normalnym singlowym Falloucie działa poprawnie :P, a tutaj został całkowicie pominięty. Głupi pomysł. A raczej jego brak. No cóż... Sky is the limit. A nie zrzynane z singlowych gierek, żeby się małolaty czuły jak w domu.

wrednypiwosz:
@up zapomniałeś o jednej bardzo ważnej rzeczy odnośnie handlu.
Cokolwiek co chce sprzedać gracz i będzie to warte więcej niż 10 kapsli, świadczy o tym że niszczy ekonomie gry.

Billy Carter:
No dokładnie. Osobiście, nie mam nic przeciwko temu, żeby gracze mieli całkiem sporo kasy. Przy tym altowisku i szybkim llelvelowaniu istniało ryzyko, że altami rozpieprzą całą ideę. (a sami sobie to ściągnęli na swoje głowy, robiąc ten 20 lvlowy rush). Jakby nie było, gramy tam dorosłe postaci, musimy przecież jakoś żyć. :) Przerzucanie gówna jest dla niskolewelowych graczy, ale potem uczysz się cratować, albo polować na dobry sprzęt i masz prawo go sprzedać. A gdy dostęp do pewnych możliwości zostaje drastycznie obniżony, nie ma obaw, że zarobisz jakieś kokosy. Po prostu - będziemy dysponować jakąś kasą.
Powiedzmy - 25 lvl. Potrafisz zdobyć/stworzyć smg. Smg kosztuje, dajmy na to, 400 capsli. Więc idziesz to sprzedać. Problem? To w wersji 21 lvlcap - masz go na 3 lvl i możesz wymienić tylko na amunicję. Żeby postrzelać znowu i zdobyć szybko nowy lvl.
A co do tego całego crybearowania - No ja pierdole. A odkąd to wasteland był uczciwy dla kogokolwiek? Czego oni, tak właściwie, oczekują? Spotykasz gang - dostajesz wpierdol. Spotykasz wysokolevelową postać (a ty jesteś jeszcze cienki) - jesli możesz, spierdalasz przed nim. Tak jak w zyciu - koks z metra cięty, w ciemnej uliczce, rządzi. Oczywiście, szanowny panie, tutaj jest mój te te te teloefffon,a tutaj mmoje pieniądze e e, czy będzie pan łaskaw zostawić mi moje dokumenty? Fang! (leżąc na ziemi, z zero hp - rozumiem, oczywiście mam pan rację, moje karty bankomatowe też mogą się panu przydać. Miłego wieczoru! )
A moja cierpliwość, Wredny, skończyła się w chwili, gdy zlekceważono nasze prośby w temacie lvlcap. Czekalismy tam na głos deva, ale się nie doczekaliśmy.  A jesli ta gra ma dokądś iść, zmiany są, po prostu, niezbędne.

Edit

I nie ma absolutnie żadnego problemu z wojnami gangów. Po prostu, na początku, walczyłoby się na kije i 10 mm pistole. I nie byłoby też tylu awantur, że ktoś czituje, albo przyniósł coś niezbalansowanego i zaraz wszyscy będziemy leżeć od jednego bursta. Jest więcej biegania, chowania i frajdy.

White150:
Olejcie ten serwer i przestancie wiazac sobie nadzieje. Ludzie zamiast kurwa przestac marudzic i grac powinni olac sprawe i poszukac sobie nowych pustkowi. Tu sie nigdy nic nie zmieni od kurwa 2 lat ciagle to samo, a WIEKSZOSC tepi jak but wraca po "wipe" i apdejtach majac nadzieje na lepsza gre. Kurwa gorzej niz politykami, ta sama spiewka. Olac gre, forum i zobaczycie jak beda kombinowac aby przywrocic tych 100 online.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version