fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 06:32:36 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7

Author Topic: Czołem, napisz kim jesteś wędrowcze!  (Read 16507 times)

Re: Czołem, napisz kim jesteś wędrowcze!
« Reply #75 on: August 31, 2010, 12:27:48 pm »

Ja wracam po wipe jako SG snajperka o wdzięcznej ksywce Łatwa Zuzia. Historii na razie nie wymyśliłem, ale jak - a raczej JEŚLI - powstanie, to oczywiście zamieszczę.
« Last Edit: August 31, 2010, 12:49:13 pm by Jack Torrance »
« Reply #76 on: September 01, 2010, 03:06:06 am »

Medic. Medicine man pre-wipe. Pomocna dlon w NCR. Mimo ze nikt tego nie docenia i jestem ciagle okradany/oszukiwany/mordowany przez tych ktorym pomagalem w dalszym ciagu prowadze misje skazana na niepowodzenie - ucywilizowania nieco NCR. Do zobaczenia

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #77 on: September 01, 2010, 12:50:47 pm »

After wipe'owo - role-playowo

Neutralny dopóki nie chodzi o dobra materialne, pazerna świnia wastelandu - vilaz.

Wszechstronnie wyszkolony w używaniu pistoletów, strzelb i karabinów. Wielki wielbiciel granatów i eksplozji. Krążą sluchy, że pewnego razu wysadził sobie skład amunicji, źle zabezpieczonymi molotovami. Od tego momentu zakopuje je po pustyni, jeśli zauważysz świeżo wykopany dołek, nie podchodź! W momentach kiedy nie biega w poszukiwaniu złotych okazji, można go znaleźć w okolicach San Francisco z kompletem narzędzi. Jako hobbym skubie w znalezionych i porzuconych pukawkach, aby przywrócić ich im najlepsze lata. Ulubione zajęcie to szukanie okazji, do zebrania paru kapsli. W przyszłości celuje w biznes wzmacnianych pancerzy, ale cholera wie gdzie go nogi zaprowadzą. Biznesmen, podróżnik i samotnik.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl

Kombajn

• Ciśnij pompki, paziu.
« Reply #78 on: September 09, 2010, 10:54:20 am »

Bywam tu od końca lutego br. więc czas najwyższy się przedstawić.

Kombajn - przygarnięty jak wielu przez Matkie Terskie Pustkowii - Wichurę. Dzięki niemu i pozostałym członkom pacyfistycznego gangu Street Qeens uczy się sztuki przetrwania w tym ciężkim jak sto kilo świecie. Z czasem nabiera doświadczenia i sam zostaje jednym z tych, którzy pomagają innym. Aczkolwiek nie przeszkadza mu to, żeby z powodzeniem mordować i grabić wszelakie karawany i patrole różnych miast, gdyż z zamiłowania jest zbójem, ancymonem i urwipołciem. Jednakże jego imie zobowiązuje i co rok pomoga przy żniwach - sadzi też marchew i buraki, jak to rolnik.
Currently retired.

Guardian26

• in game: Guardian26, Guardian.PL
« Reply #79 on: September 11, 2010, 12:51:40 am »

Na świat zawitałem nieopodal Vault city, w małej chatce, jakieś 27 wiosen temu. Czasy nie były łatwe. Wychowany przez samotną matkę, wraz z 4 rodzeństwa, staraliśmy się przeżyć w tym nieprzyjaznym świecie, gdzie panuje przemoc, a sprawiedliwość i dobro to rzecz rzadka niczym wygrana na loterii. Mimo tych nie sprzyjających warunków, udało się przeżyć aż do teraz. Samotny wilk, który kroczy własnymi ścieżkami, jednak i w stadzie potrafiący się znaleźć. Stawiając czoła codzienności, podróżuje po pustkowiach, gdzie zawsze pomogę w potrzebie, lecz również potrafiąc odpowiedzieć przemocą na przemoc.  Więc jeśli się spotkamy, zapal ze mną fajkę pokoju, wymieńmy się doświadczeniami, pohandlujmy i rozejdźmy w pokoju, bo w świecie pełnym przemocy, najtrudniej o pomocną dłoń.

http://i1125.photobucket.com/albums/l581/Seedgroup/chucki.jpg

Like a proud wolf alone in the dark, witch eyes that wat
« Reply #80 on: September 20, 2010, 08:30:05 pm »

Cortes, Zik Cortes. Skąd? Czy to ważne? Generalnie lubię NCR. Porządne chłopaki. Czasem nawet pogonią bandycką hołotę. Tak, czynią życie łatwiejszym. O jakiś promil, heh. No ale miało być o mnie. Lubię spluwy - nawet kilka zdarza mi się czasem wykonać na zamówienie.
Jeśli jestem w stanie to pomagam - w końcu każdy czasem potrzebuje pomocy - mi się zdarza również. Pamiętliwa ze mnie bestia. Zarówno jeśli chodzi o dobre jak i złe rzeczy (choć głównie złe).

I nie, nie pójdę z tobą obejrzeć twojego namiotu ani do swojego nie zaprowadzę, heh.
« Last Edit: September 26, 2010, 11:09:45 pm by Keram McDlanar »
« Reply #81 on: September 20, 2010, 10:13:24 pm »

Dentysta pojawił się nieopodal Hub i tam oraz w Junktown można go najczęściej spotkać. Czasem wyskakuje do NCR gdy ma problemy z amunicją. Z zawodu lekarz w wolnych chwilach strzelec. Zajmuje się - nie wchodzeniem nikomu w drogę, pomocą jak tylko się da rade (a daje rade naprawdę słabo), chomikowaniem wszystkiego gdzie tylko się da i szukaniem kogoś kto nie strzela do niego gdy tylko go zobaczy.
Lubi pisać o sobie w 3 osobie.
« Reply #82 on: November 14, 2010, 10:00:06 pm »

Nick : Wielu
Pochodzenie : New Vegas
Zawód:Medyk Polowy
Motto:kilować złodziei,Wędrować,sprzedawać,i najlepsze podziórawić tych którzy się mi stawiają mają wąty (oczywiście nie high levele uzbrojone)
« Reply #83 on: November 15, 2010, 11:16:28 pm »

Horigan był specjalnym agentem działającym w Enklawie na polecenie rządu miał oczyścić kontynęt ze wszelkiego życia.
Gdy lecieli lataczem rozmawiali o trasie ich wędrówki nie swiadomi zagrożenia zwiadowcy ze strony Chanów zdecydowali się jednak przejść w Kanionie Red Rock głównym obozie bandytów.Jednak napotkali opór z którym wojacy się nie liczyli cały odział zwiadowczy Horigana został zmasakrowany przez Wielkich Chanów.
Zbliżała się burza piaskowa zchował się w małej jaskini rozpalił ognisko rozłożył śpiwór i przygotował posiłek rano bo burzy wyszedł na bezkresne pustkowia zauważył osadnika który skierował go do RNK niegdyś jako małe miasteczko Shady Sands a teraz potężna Republika Nowej Kalifornii .
Zanim wojak odszedł pustelnik po prośił  go o przysługę odwiedzenia jego przyjaciela i poinformowania go że wszystko jest w porządku .
Gdy dotarł do RNK zaczęła się jego długa przygoda
« Reply #84 on: November 18, 2010, 01:45:43 pm »

Teleskop
Urodził się w junktown,od małego interesuje się majsterkowaniem.Nie ma koniuszka palca,odstrzelił sobie bawiąc się mauserem w wieku 4 lat.Zazwyczaj przesiaduje w hub i majstruje jakieś bronie ,w wolnych chwilach pędzi rotguty,lubi jebnąć sobie piwko w barze w hub.

Swiatowid

• Whens WIPE? ... Soon!
« Reply #85 on: November 25, 2010, 03:36:45 pm »

im thirsty i need blood of bluesuit's xD
« Last Edit: January 06, 2011, 03:30:31 pm by Swiatowid »
« Reply #86 on: December 01, 2010, 06:52:10 pm »

CharlesFraux - początkujący na pustkowiach i spiskujący wraz ze swoim bratem Abarth'em. Na razie zaliczamy kolejne zgony i usiłujemy zebrac skory na namiot 8).
« Reply #87 on: December 04, 2010, 08:20:17 pm »

Ian Nelsky
Rusznikarz SG/ strzelec SG. Zatwardziały wróg Raidersów, Marauderów, i innej hołoty, uwielbia encountery w których może im dokopać. Wolny czas spędza na wędrówkach w okolicach Junktown/ Hub/ Los Angeles w poszukiwaniu w/w niegodziwców do zabicia/ surowców do przetworzenia, albo w swojej kryjówce na tworzeniu i naprawach sprzętu.

Max Guevara
W dzieciństwie Max została zmodyfikowana genetycznie w ramach tajnego rządowego projektu Manticore (projekt miał na celu stworzenie "maszyn do zabijania"). Obecnie, dwudziestokilkuletnia Max, po udanej ucieczce z bazy Manticore (doktorki się przeliczyli - stworzyli kogoś zbyt silnego, by go kontrolować) tuła się po świecie, ukrywając się przed rządowym pościgiem i poszukując celu w życiu. Chciałaby też w końcu przypomnieć sobie więcej ze swego dzieciństwa, zanim została porwana przez ludzi Manticore.
Z powodu traumy po pobycie w Mantikorze , po tym co tam widziała i przeżyła, brzydzi się wszelkimi broniami. Walczy tylko wręcz (a przyp...iiip! umie).
Ta postać jest wzorowana na bohaterce serialu Dark Angel (granej przez Jessicę Albę), oczywiście w miarę możliwości - ograniczenia SPECIAL, wg mnie za modyfikacje genetyczne powinna mieć jeszcze z +5 punktów do cech: S 6-7, P 9-10 (zoom w oczach), E z 9-10, C (kwestia gustu, co najmniej 8-9), I 10, A 10, L (no tu rozmaicie, w filmie też pecha miewała, niech będzie 1 albo 6)... Jednak w świecie Fallouta 2 mój eksperyment się powiódł, przeszedłem nią grę (a co drugi męski NPC mniej lub bardziej dwuznacznie proponował jej łóżko :D ), i przy odpowiednich założeniach RP grało się całkiem przyjemnie. Tu jak na razie ledwo nią zacząłem, bo póki co, wolę rozwijać swoją pierwszą postać.

P.S. Wichura, jeśli prowadzisz jeszcze Sierociniec i potrzebujesz skór, to jak coś znajdę, to będę trzymał dla Ciebie ;) I jak już craftera rozwinę to i guny jakieś też ;)
==EDIT==
OK, to jak coś to zostawię info na PW tutaj :)
« Last Edit: December 04, 2010, 09:29:52 pm by Saranis »
« Reply #88 on: December 30, 2010, 08:57:06 pm »

Czytając te wszystkie historie, aż drgawek dostałem. Szkoda, że Fallout online nie jest grą totalnie RP. Gdyby było, to była by to niepodwarzalnie najlepsza gra na świecie :-). Niestety ponad 55% ludzie grających w Folnline nawet niezagląda do takich tematów. Denerwuje mnie to, że gracze nieumieją sie bawić, tylko nołlajfią mając 4 postacie na 21 poziomie, z czego jedna jest armorerem, 2 w bg, 3 w energy weapons, a 4 w **** wie co :/ . Ja zawsze jak gram w tą gre to robie postać dla zabawy, może i niejest ona zadobra, a walić to jest słaba, ale już sam fakt tego, że zrobiłem tę postać sam, bez żadnych poradników i bez wcześniejszego rozplanowania poprawia nastrój rozgrywki. Ludzie, mówie wam fajnie jest sobie zrobić jedną postać i się nią bawić, wyznaczać sobie misje np. muszę z NCR dojść do Nory, tam dokoćzyć porachunki (zabić jakiegoś ćpuna xD), po drodze można zaglądać do miast i kto wie może ktoś by się przyłączył.

Avoral

• "... to anioły kiedyś zaśpiewały mi ta pieśń..."
« Reply #89 on: January 06, 2011, 01:59:09 pm »

Nick: Avoral
zawód: Handlarz
Lokacja: VC
Języki: Polski, Angielski, kulawo Niemiecki

Urodzony gdzieś w okolicach Klamath, gdzie związał się z gangiem prowadzonym przez pewnego kmiota mającego syndrom uzależnienia od psycho wraz z kompleksem małego ptaka. Wtedy też rozpoczął swoją handlową karierę sprzedając wyroby niektórych członków gangu w VC, NCR czy Redding. W wyniku ostrej selekcji na tych którzy czczą szefa a na tych którzy myślą - wydalony.
          W okresie wojny północnej, gdy krew lała się strumieniami a North Alliance szukał sposobu na anihilacje grupy BBS - ja zajmowałem się szeroko rozumianym handlem narkotykami. Jet, psycho, buffouty... ze względu na wojnę ceny były wyśrubowane a popyt wielki... to były dobre czasy dla dilerów. Wtedy też nastąpił pierwszy kontakt z sierotkami Wichury i zdobycie obywatelstwa VC. Czasy gdy dobrze było wiedzieć gdzie i kiedy lepiej nie wchodzić.
           Wojna wygasała, tląc się w pewnych bastionach północy. Grupy dezerterów w bardziej lub mniej zorganizowanych oddziałach kierowały się w stronę NCR by tam, wśród wzgórz poszukiwać nowego życia i łatwiejszych łupów. Brak popytu, większa podaż "rozweselaczy" wymusiła zmianę branży. Obywatelstwo VC udostępniało wewnętrzny rynek, gdzie zawsze znajdzie się ktoś na tyle chętny by kupić trochę złomu i na tyle zamożny by zapłacić w kapslach.
           Po kolejnym bombardowaniu miast przez Enklawe najczęściej przebywam na północnych terytoriach. Wiele czasu minęło, zaszło wiele zmian. Przemierzam pustkowia z oddziałem najemników, poszukując towarów na które jest popyt, próbując przetrwać kolejny piekielny dzień. Co mogę powiedzieć obecnie? Jestem Avoral, obywatel VC, przyjaciel SQ, handlarz skórami i podróżnik. Gdziekolwiek się udam niebo jest niebem, ziemia jest ziemią, a ludzie są ludźmi...
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7

Page created in 0.18 seconds with 22 queries.