Ian Nelsky
Rusznikarz SG/ strzelec SG. Zatwardziały wróg Raidersów, Marauderów, i innej hołoty, uwielbia encountery w których może im dokopać. Wolny czas spędza na wędrówkach w okolicach Junktown/ Hub/ Los Angeles w poszukiwaniu w/w niegodziwców do zabicia/ surowców do przetworzenia, albo w swojej kryjówce na tworzeniu i naprawach sprzętu.
Max Guevara
W dzieciństwie Max została zmodyfikowana genetycznie w ramach tajnego rządowego projektu Manticore (projekt miał na celu stworzenie "maszyn do zabijania"). Obecnie, dwudziestokilkuletnia Max, po udanej ucieczce z bazy Manticore (doktorki się przeliczyli - stworzyli kogoś zbyt silnego, by go kontrolować) tuła się po świecie, ukrywając się przed rządowym pościgiem i poszukując celu w życiu. Chciałaby też w końcu przypomnieć sobie więcej ze swego dzieciństwa, zanim została porwana przez ludzi Manticore.
Z powodu traumy po pobycie w Mantikorze , po tym co tam widziała i przeżyła, brzydzi się wszelkimi broniami. Walczy tylko wręcz (a przyp...iiip! umie).
Ta postać jest wzorowana na bohaterce serialu Dark Angel (granej przez Jessicę Albę), oczywiście w miarę możliwości - ograniczenia SPECIAL, wg mnie za modyfikacje genetyczne powinna mieć jeszcze z +5 punktów do cech: S 6-7, P 9-10 (zoom w oczach), E z 9-10, C (kwestia gustu, co najmniej 8-9), I 10, A 10, L (no tu rozmaicie, w filmie też pecha miewała, niech będzie 1 albo 6)... Jednak w świecie Fallouta 2 mój eksperyment się powiódł, przeszedłem nią grę (a co drugi męski NPC mniej lub bardziej dwuznacznie proponował jej łóżko
), i przy odpowiednich założeniach RP grało się całkiem przyjemnie. Tu jak na razie ledwo nią zacząłem, bo póki co, wolę rozwijać swoją pierwszą postać.
P.S. Wichura, jeśli prowadzisz jeszcze Sierociniec i potrzebujesz skór, to jak coś znajdę, to będę trzymał dla Ciebie
I jak już craftera rozwinę to i guny jakieś też
==EDIT==
OK, to jak coś to zostawię info na PW tutaj