fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 08:29:05 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7

Author Topic: Czołem, napisz kim jesteś wędrowcze!  (Read 16510 times)

Re: Czołem, napisz kim jesteś wędrowcze!
« Reply #45 on: February 28, 2010, 04:54:03 pm »

Ksywa: Eristo23, Eristoteles lub w skrócie  ERI :)

Historia Eriego:
...niestety Eristoteles nie pamięta za wiele. Obudziwszy się z bólem głowy w bagażniku starego hot roda nie wie nawet jak tak naprawdę ma na imię. Jedyne co pamięta... to sen. Sen w którym słyszał wołanie niskim głosem "...Eristo, Erstotelesie..." i tak też kazał na siebie mówić. Jak się okazało, miasteczko w którym kończy się jedna historia, a zaczyna kolejna zwane jest Junktown.
       Mieszkańcy mimo nieufności do obcych szybko polubili tajemniczego przybysza, gdyż okazał się bardzo pracowitą personą. Za dnia potrafił przerzucić kilka ton łajna, a wieczorami zabawiał ludzi grając na dziwnym instrumencie zrobionym z drzewa i ścięgien brahmina. Umiejętności manualne pozwoliły mu na dalszy rozwój osobowości. Eri szybko zmienił profesje ze stajennego na górnika, następnie zajął się drobnym handlem minerałów, po czym postanowił wyruszyć w pustkowia szukając prawdy o sobie.

Czarna lista:

Grant.Mills
Siege
ExeEd

« Last Edit: March 02, 2010, 10:24:51 pm by Eristoteles »
« Reply #46 on: March 02, 2010, 05:23:56 pm »

Nick: MANIAC-RULEZ

Pochodzenie: Aktualnie BBS

Zawód: Taktyk, Tester Ultra Build-ów, Zawodowy Zabójca ;]

Lokacja: Tam gdzie dzieje się jakaś akcja...

Obsługiwane języki : Polski, Angielski, Rosyjki itd...

Historia : Zaczynał jako samotnik... zwerbował paru ludzi... Doszlifowywał swoje umiejętności... Później dołączył do BBS... Szkolił tam ludzi... Przez jakiś czas bawił się w zdobywanie wszystkich możliwych nagród na serwie... A teraz ma znów motywacje aby robić masakrę... ;]

« Last Edit: March 02, 2010, 05:26:21 pm by MANIAC-RULES »

SzaryWilk

• If you see this face, It's already too late...
    • Wolfer's Empire
« Reply #47 on: March 05, 2010, 09:54:39 am »

Nik: SzaryWilk

Reszty dowiecie się we właściwym czasie.

Small Gunner kręcący się w okolicach NCR.

Do zobaczenia na szlaku. Salve!
"I heve become death; The destroyer of worlds." - J. Robert Oppenheimer

BigBadMuthuh

• Radio 666
« Reply #48 on: March 05, 2010, 11:06:37 am »

BigBadMuthuh
DJ Radia 666
Spotkacie mnie koło NCR najczęściej zbierającego ore i mineralsy na nagrody w konkursie ;D
Do uslyszenia na antenie!
Jeśli dobry rock na pustkowiu....to tylko w radiu "666"
:D

Gacek

• Needed is science and knowledge...
« Reply #49 on: March 09, 2010, 10:13:30 pm »

NICK:                     doctor_Gacek

Zawod:                   Medyk

Zainteresowania:      produkcja roznego sprzetu, amunicji, medykamentow i leczenie

« Last Edit: March 11, 2010, 11:34:41 pm by Gacek »
Mówi się też: znając przeciwnika i siebie, nie sposób przegrać starcia; nie znając przeciwka, a znając siebie, na jedną wygraną przypadnie też i jedna porażka; nie znając ani przeciwnika ani siebie, żadnej bitwy wygrać się nie da.

Sun Tzu Sztuka Wojny

Makarov

• There is no Message...
« Reply #50 on: March 13, 2010, 03:58:03 pm »

Nick : Makarov

Zawód : były przewodnik Jednostki terrorystycznej Zakhanev Fist w obecnym czasie oczekuje na Wipe aby rozpocząć swoją misje od nowa
            w wolnych chwilach zbiera jak najwiecej informacji na temat Miejsca do ktorego chce sie udać [aby niebyło deda]

Umiejętności : Posługiwanie się Bronią palna [Smg/Pistolety] jak i bronią wsparcia [Miniguny/M60] na poziomie zaawansowanym
                    Umiejętnie potrafi się posługiwać pięściami jak i nożem jest w stanie wyjść z każdej sytuacji zna podstawy survivalu na pustkowiach

Znaki rozpoznawcze : Czarna kurtka i 44.magnum w kaburze to podstawa Widywany w NCR/Hub/Junktown/Nowe Reno Czasami bywa agresywny wobec osób mu nieznanych
                              nawet to przejawów natychmiastowego zastrzelenia delikwenta a potem zadania pytania

There is no message......
« Reply #51 on: March 30, 2010, 10:20:16 pm »

Nick: Hunky

Pochodzenie:Gecko/Necropolis

Hobby: Pomaganie innym (choć sam nic nie ma), zabijanie mutków.

Historyjka: Młody, wprawdzie 15-letni facet urodził się w Necropolis, ale nie jest ghoulem, dorastał w Gecko. W wieku 10 lat stracił matkę, którą zaj***** raiderzy
               teraz się chce zemścić, jednakże potrzebuje porządnego uzbrojenia.

Przebywa w Gecko, Vault City za niedługo w NCR i Broken Hills.

Profesje: Outdoorsman, Barter, Science i Repair, robiony pod crafting, czasami używa broni palnej typu Handguns/SMGs

P.S. Jak jakiś gang rekrutuje chętnie dołączy.
« Last Edit: March 30, 2010, 10:26:38 pm by Hunky »
« Reply #52 on: April 04, 2010, 02:36:29 pm »

Nick : Horgitto

Pochodzi z Asylum. Nosi wiele blizn, lubi pastwić się nad ofiarami Flamerem. Od niedawna członek małego gangu. Lubi małe, śmieszne laserowe pukawy tak samo jak duże gnaty, choć nie lubi użerać się z ammo do nich, gdy może je sprzedać w sf. Lubi Krafcić. Bije w BG. Nienawidzi Followerów
http://OstryMeksykanin.odpowie.pl
Więc nie opier****j się... tylko jedź do iraku!

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #53 on: April 13, 2010, 03:47:20 pm »

Nick: Vilaz, Joggler, (i aktualnie nieużywane: Salvadore, Joeline, Uppercut. Każdy character jest inny i niezależny od pozostałych, przeważnie roleplayingowy)

Zawód: Vilaz to przepakowany dziwak błąkający się po wastelandzie, Joggler to SG crafter z ledwością na siebie zarabiający, Salvadore to złodziejaszek (wyłącznie NPC'towy :P), Uppercut EW crafter no i Joeline slaver'ka z BG skillem.

Od siebie: Grywałem i przed aktualnym wipem i przed poprzednim. Może mnie ktoś jeszcze pamięta ;] ogólnie błąkam się po waście podając pomocną dłoń wszystkim zbłąkanym owieczkom. Raczej unikam gildii, wiodąc życie samotnika.

Lokacja: Cały wasteland ale najczęściej: NCR, VC ew. Klamath

Obsługiwane języki: Polski, angielski, łamany niemiecki i parę zwrotów po japońsku, rosyjsku bądź włosku.
« Last Edit: April 13, 2010, 07:16:16 pm by vilaz »
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #54 on: April 18, 2010, 12:16:24 am »

Nick: HEAD

Level: 7 (aktualne na 18.04.2010)

Częstotliwość grania: NIEREGULARNA :P (ale może z czasem jak się wciągnę będzie lepiej)

Kontakt: radio, kanał 552

Parę słów: jestem pozytywnym (na razie :P) osobnikiem, który trudni się przeprowadzaniem ludzi przez pustkowia (142 Outdorsman), Polacy mają to ZAWSZE za darmo, inni płacą wedle uznania. Poza tym uczę się naprawiać i kilku jeszcze innych rzeczy. Nie zdecydowałem jeszcze o swojej przyszłości, ale zdecydowanie będzie to (za jakiś czas) raczej granie grupowe. Ponieważ rzeczywistość Pustkowi jest brutalna %$@#$ na maksa, więc raczej nie widzi mi się granie w klanie typu serial-killer-shoot-on-sight, aczkolwiek mogę zmienić zdanie... Na razie jestem pozytywny, uśmiecham się, pomagam i w ogóle jestem jak do rany przyłóż... :P Pozdrowienia dla wszystkich Rodaków!

Jack Torrance

P.S. SORRY za brak opisu typowo roleplay, ale dopiero ogarniam tę grę i nie będę udawał (pomimo niezłej znajomości Fallouta 2), że wiem o co kaman w FOnline... Jak ogarnę to będzie full rolpelay, bo w pen&paper RPG gram już kilkanaście lat i uwielbiam również dobry roleplay on-line. No i nie planuję żadnych altów, bo raz - nie inwestuje tyle czasu w granie, dwa - lubię roleplay... ;-) Peace.
« Last Edit: April 18, 2010, 12:42:01 am by Jack Torrance »
« Reply #55 on: April 18, 2010, 01:16:54 am »

Moonred, można na to patrzeć na 2 sposoby:

1. J.T. (czyli ja) jest debilem i nie umie się zachować (za co przeprasza)
2. Można też się cieszyć że pojawił się nowy polski gracz, który chce się komunikować i stać się stałym (choć może mało znaczącym) elementem polskiej społeczności FOnline.

Oczywiście, jak zawsze, wybór jak na to patrzeć należy do Ciebie.

Pozdrawiam,
Jack Torrance
« Reply #56 on: April 18, 2010, 01:53:57 pm »

Dżaku Torensie - To nie dotyczyło Ciebie. Jak zwykle na tym forum, wszędzie muszą latać jakie pociski. Moonredowi i Yanglegendzie chodziło (jak rozumiem o to)

Historia : Zaczynał jako samotnik... zwerbował paru ludzi... Doszlifowywał swoje umiejętności... Później dołączył do BBS... Szkolił tam ludzi... Przez jakiś czas bawił się w zdobywanie wszystkich możliwych nagród na serwie... A teraz ma znów motywacje aby robić masakrę... ;]

Kiedyś będę musiał w końcu napisać coś na temat mojego uber-chara i wszystkich moich turbo-altów.
« Reply #57 on: April 18, 2010, 02:10:29 pm »

TommyTheGun, Moonred... po tak zwanym NIE W CZASIE (czy jak to się tam pisze :P) dotarło do mnie, że to jednak chyba nie było do mnie... ;( Tak więc no offence Panowie i sorry za offtop.

manero

• FO:Reloaded
« Reply #58 on: April 18, 2010, 02:53:51 pm »

Manero urodził się dwadzieścia cztery lata temu w okolicy jeziora Klamath Falls. Jego ojciec, doświadczony traper, matka zawsze wierna ojcu, cicha kobieta, zginęli w trakcie napaści gangu na pobliskie miasto, osierociwszy młodego chłopca w wieku lat sześciu. Sierotę przygarnął stary przyjaciel ojca, Sutherhand. Życie pod jego opieką nie różniło się wiele od tego czego Manero zdążył zasmakować w zaciszu domowego ogniska. Sutherhand był mu nie tylko ojczymem, ale i mentorem który przekazał mu całą wiedzę zdobytą przez lata swojej tułaczki po pustyni. W niedługim czasie młodzieniec zaczął towarzyszyć swemu mistrzowi w jego wyprawach. Nastał czas by Manero przekuł zdobytą wiedzę w doświadczenie tak potrzebne do przeżycia w obecnych czasach. Wędrowali przez lata, młodzieniec mężniał, z roku na rok stawał się mężczyzną. Jednakże czas nie oszczędzał Sutherhanda. Stary traper nie był już tak pełen wigoru jak dawniej. Pewnej nocy po prostu odszedł we śnie. Jednakże dzieciak którego wychowywał był na to przygotowany, nie bacząc na tą stratę dzielnie kroczył przed siebie imając się przeróżnych zajęć, nabywając nowych doświadczeń, nie stroniąc od ciężkiej pracy. Kolejne lata uczyniły go wyśmienitym strzelcem, przewodnikiem, a nawet polowym lekarzem. Mimo wszystko trudy samotnej wędrówki nie pozbawiły go pogodnego usposobienia i młodzieńczej fantazji z której słynął w swych rodzinnych stronach. Wszystko zmieniło się dnia gdy Manero ujrzał wrota New Reno, a drogę przekroczyła mu pewna narwana i żądna zawartości jego sakw, osobowość imieniem Smerfetka ;D Ale to już zupełnie inna historia...

Manero to młody mężczyzna, zahartowany przez wieloletnią tułaczkę, odważny i gotowy do poświęceń. Bystry umysł w parze z celnym okiem. Znakomity strzelec, wytrawny wędrowca, chirurg polowy. Uwielbia smak bitwy i doskonale czuje się w ogniu walki w pełni przekonany co do wartości swoich umiejętności strzeleckich.

BBS
« Last Edit: June 12, 2010, 07:20:54 pm by manero »
« Reply #59 on: June 10, 2010, 02:08:30 pm »

Św. Leibovitz to postać tyleż legendarna co realna. Jego relikwie odnalezione w dawnym Schronie Przeżycia Opadu przez nowicjusza zakonu albertynów brat Franciszka Gerarda z Utah do dziś przechowywane i czczone są w opactwie przy starej drodze z północy do Old El Paso.
Mnisi znaleźli małego, na wpół żywego chłopca w ruinach nad schronem, nadali mu imię swojego patrona, odchowali, przyuczyli, a że nie obudziło się w nim powołanie do życia zakonnego osiągnąwszy pełnoletniość opuścił zakon i wędrując na zachód dotarł do New California Republic. Tu terminował u Rondo, by następnie zaciągnąć do Bractwa Stali, dzięki czemu poznał tajniki cechu płatnerzy, co pozwala mu obecnie wytwarzać takie cudeńka jak CA mk2, a nawet BA! Gorzej mu idzie w walce, za to posiada inne cenne zdolności, którymi jednak woli się nie przechwalać..

Jeśli natkniecie się zatem na leibovitza, macie trochę wysokiej jakości resursów przy sobie, może liczyć na całkiem niezłą skorupę i to zupełnie za darmo!
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7

Page created in 0.129 seconds with 21 queries.