@Kharaam - może być i za 0 dmg, byle powalił na ziemię
Poza tym akurat ten ludzik strzelać raczej nie będzie potrafił
Po przemyśleniu pewnych kwestii doszedłem też do wniosku, że STR wystarczy 4 - warunek: build będzie wtedy pod Sharpened spear (a nie pod super sledge) albo cokolwiek innego, co nie wymaga więcej siły. Czyli np. Louisville Slugger (jest w ogóle w FOnline ta broń?). No bo jeśli to prawdziwy Spartanin, to nie będzie używał Ripperów i tym podobnych techniśmieci
Zamiast finezji może być (ostatecznie) trait "one-handed", bo włócznie są jednoręczne, a +20% to hit drogą nie chodzi. Oczywistym minusem jest -40% do ataku broniami dwuręcznymi (czyli np. sledgehammerem i Louisville Sluggerem...)
Ostateczną ostatecznością (dla walczących w Turn Based) może być jeszcze trait "Kamikaze". Spartanin po serii z miniguna i tak polegnie niezależnie od "wrodzonej" klasy pancerza, a te +5 sequence może czasem oznaczać, że zaatakujemy pierwsi.
Wracając do STR - jeśli zostawić na 4, to można też wtedy zdjąć 1 z percepcji (czyli PER: 5), no bo w końcu nie strzelamy. A zaoszczędzone w ten sposób 2 pkt dać w AGI, do 10. I będzie ciut więcej AP
Można też zamiast "science" otagować "unarmed" i robić Spartanina walczącego włócznią i bez niej
Ten science otagowałem ze względu na "rozkręcanie", więc to raczej moja fanaberia niż cokolwiek innego.
Można też zamiast "lifegivera" wziąć "bonus HtH damage". Ludzik będzie miał mniej HP (co w konfrontacji z minigunem i tak niewiele zmieni), ale będzie zadawał odrobinę więcej dmg. Ewentualnie "Action boy" - zawsze to 1 AP więcej...
Build podany przeze mnie wygląda tak głównie ze względu na to, żeby można było w miarę sprawnie taką postać wyexpić. Ale jak pokazałem powyżej co najmniej kilka rzeczy można zamienić na inne, bardziej przydatne do walki, a mniej do normalnego grania. Chociaż z drugiej strony - czy Spartanin jest postacią do normalnego grania...?
Jak mówiłem - wszelka konstruktywna krytyka mile widziana