fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 01:12:30 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8

Author Topic: To! Jest! Sparta!  (Read 14266 times)

Re: To! Jest! Sparta!
« Reply #90 on: February 26, 2010, 07:07:16 pm »

A kiedy i gdzie można Was porozkręcać?  8)
« Reply #91 on: February 26, 2010, 07:32:07 pm »

Piwosz jak masz zamiar sam próbować to może ci się nie udać bo nas zazwyczaj 10+ jest. A co do miejsca ataku to ci nie mogę powiedzieć... stracilibyśmy element zaskoczenia a jak wiadomo taktyka to połowa sukcesu:)
« Reply #92 on: February 26, 2010, 09:40:30 pm »

Ponad 10, uzbrojeni tylko we włócznie, kamyki i powalacie MG? To jakieś słabe te MG musi być. Jak chcecie zmasakrować modoc to dajcie znać.
« Reply #93 on: February 27, 2010, 09:11:32 am »

Since Power:)) Rosjanie nie byli zadowoleni walczac 7 vs 1 zebym im stuff rozwalal :)
« Reply #94 on: March 01, 2010, 09:28:41 pm »

Zastanawiam się nad zrobieniem alta Spartanina , jakies sugestie co do builda?

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #95 on: March 02, 2010, 12:07:20 am »

Zastanawiam się nad zrobieniem alta Spartanina , jakies sugestie co do builda?

Hmm... Może coś takiego...?

STR: 5
PER: 6
END: 6
CHA: 3
INT: 7
AGI: 8
LCK: 6

traits; finesse, small frame
tags: melee, outdoorsman, science

perki: awareness, more criticals, better criticals, lifegiver, living anatomy, more criticals, more criticals

skille: melee 200+, science 80 (100), first aid 60+, outdoor 120+, doctor 60 (pod "living anatomy").

Taki koleżka po wyexpieniu będzie miał ~170 HP, 31 crit chance i 9 AP.
Wszelkie uwagi i konstruktywna krytyka mile widziane :)
« Last Edit: March 02, 2010, 02:38:05 am by Zaberish »

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #96 on: March 02, 2010, 01:25:10 am »

finezja- dyskutywna sprawa, czyli temat "Citical hit for no damage" dopoki bedziesz skutecznie łamał ręce to spoko, ale czasem krew zalewa gdy strzeljąc ze snajperki w oko nie zadajesz obrażeń...

Blubber we miss You!!!

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #97 on: March 02, 2010, 02:31:43 am »

@Kharaam - może być i za 0 dmg, byle powalił na ziemię :) Poza tym akurat ten ludzik strzelać raczej nie będzie potrafił :)

Po przemyśleniu pewnych kwestii doszedłem też do wniosku, że STR wystarczy 4 - warunek: build będzie wtedy pod Sharpened spear (a nie pod super sledge) albo cokolwiek innego, co nie wymaga więcej siły. Czyli np. Louisville Slugger (jest w ogóle w FOnline ta broń?). No bo jeśli to prawdziwy Spartanin, to nie będzie używał Ripperów i tym podobnych techniśmieci :D

Zamiast finezji może być (ostatecznie) trait "one-handed", bo włócznie są jednoręczne, a +20% to hit drogą nie chodzi. Oczywistym minusem jest -40% do ataku broniami dwuręcznymi (czyli np. sledgehammerem i Louisville Sluggerem...)

Ostateczną ostatecznością (dla walczących w Turn Based) może być jeszcze trait "Kamikaze". Spartanin po serii z miniguna i tak polegnie niezależnie od "wrodzonej" klasy pancerza, a te +5 sequence może czasem oznaczać, że zaatakujemy pierwsi.

Wracając do STR - jeśli zostawić na 4, to można też wtedy zdjąć 1 z percepcji (czyli PER: 5), no bo w końcu nie strzelamy. A zaoszczędzone w ten sposób 2 pkt dać w AGI, do 10. I będzie ciut więcej AP :)
Można też zamiast "science" otagować "unarmed" i robić Spartanina walczącego włócznią i bez niej :D Ten science otagowałem ze względu na "rozkręcanie", więc to raczej moja fanaberia niż cokolwiek innego.
Można też zamiast "lifegivera" wziąć "bonus HtH damage". Ludzik będzie miał mniej HP (co w konfrontacji z minigunem i tak niewiele zmieni), ale będzie zadawał odrobinę więcej dmg. Ewentualnie "Action boy" - zawsze to 1 AP więcej...

Build podany przeze mnie wygląda tak głównie ze względu na to, żeby można było w miarę sprawnie taką postać wyexpić. Ale jak pokazałem powyżej co najmniej kilka rzeczy można zamienić na inne, bardziej przydatne do walki, a mniej do normalnego grania. Chociaż z drugiej strony - czy Spartanin jest postacią do normalnego grania...? :P

Jak mówiłem - wszelka konstruktywna krytyka mile widziana :)

« Last Edit: March 02, 2010, 02:36:27 am by Zaberish »

Handyman

• Zostałem Południowcem !
« Reply #98 on: March 02, 2010, 08:01:17 am »

zrezygnujcie z poercepcji dla spartanina, endurance i STR na 10 250 hp + 2 tougness +2 Lie giver + 3 dowolne perki do wybrania i miniguny ise chowac moga, i beda,
Why would you argue with someone, while you can kill him.
« Reply #99 on: March 02, 2010, 05:17:09 pm »

Ja tego Spartanina nie bede expil zbytnio.

Po przemyśleniu to chyba bym się zdecydowal na gościa z mlotkiem, bo wtedy w razie czego mial bym kogos do kopania rudy.
A czy w FO jest animacja śmierci gdzie postac rzuca kilka metrow dalej jak sie ja zatlucze mlotkiem? Bo wtedy bym wziął traita Bloody Mess
Mysle tez na postacią z Unarmed bo wtedy postac nie musiala by zdobywac broni by walczyc.
A poco jej 3 CH?

« Reply #100 on: March 02, 2010, 06:41:46 pm »

Osobiście myślę, że taki spartanin powinien mieć Throw. Żeby trafić w oko persa zza winkla XD
Zresztą wyobraźcie sobie minę minigunnera który zadał mniej dmg z pestek niż dzida która mu oko wybiła XD
« Reply #101 on: March 02, 2010, 07:04:10 pm »

Ja chcialbym zobaczyc spartana co maja tylko kamien wygrywa z persem uzbrojonym w plazme lub laser.

A szykujecie jakas spartanska akcje w imie nauki dzisiaj?

DrapiChrust

• . . . SAY CHEESE . . .
« Reply #102 on: March 02, 2010, 10:23:36 pm »

No wiecie co chłopaki... było tak fajnie, spontanicznie i bez sensu, a tu zaraz buildy, power upy, sratytaty. Trochę luzu kurna! Na spartanina nada się nawet ten 10 alt lekarz-handlarz co to go włączacie tylko do zrzucania śmieci do sklepów.

Nie zabijać spontaniczności!!!
« Reply #103 on: March 02, 2010, 11:00:47 pm »

Zalezy dla kogo.

Poza tym swoja główna postacia , co z zamierzenia jest snajperem, tez nadalbym sie na Spartanina, bo mam pewna przydana cechę, trudno sie mnie pozbyc. Jak zgine to moge z dużej odleglosci przyjsc z powrotem.

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #104 on: March 02, 2010, 11:26:09 pm »

(...)
A poco jej 3 CH?

Zasadniczo po to, żeby mógł biedak spokojnie handlować z każdym handlarzem :) Mój ludzik ma CHA:1 i tylko niektórzy sklepikarze nie czują do niego obrzydzenia :D
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8

Page created in 0.19 seconds with 23 queries.