fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 13, 2026, 10:24:51 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 60

Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 231229 times)

Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #420 on: May 02, 2012, 10:58:08 PM »

musisz miec 50% outdorsman, idziesz do klamath i zagadujesz jakiegos npc w metal armor i on ci daje perka gecko skinning.
tylko na co ci ten perk? lether armory sa gówniane a kase mozna zdobyc szybciej
dlaczego muzyka black metalowa jest szybka?  bo gdy sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy :)
« Reply #421 on: May 03, 2012, 04:23:52 PM »

A mam jeszcze pytanie, jak można zdobyć jakiegoś kompana?? Chodzi mi o psa, bramiona lub czy da się jakiegoś człowieka :)

DaroPL

• Chosen Soldiers
« Reply #422 on: May 03, 2012, 04:58:42 PM »

Człowieka możesz kupić jeśli chodzi o merce.
Człowieka rówinież można zdobyć przez złapanie go jeśli chodzi o niewolników.
Człowieka możesz znaleźć w barach (rzadko) jeśli chodzi o kompana
Brahmina możesz złapać linką lub kupić.
Psa możesz kupić w junktown lub u scavengers.
« Reply #423 on: May 03, 2012, 07:03:55 PM »

Mam pytanie nawiÄ…zujÄ…ce, mam brahmina lub psa lub czÅ‚owieka jako merca i mam perk good natured. WchodzÄ™ do miasta i mnie zabijajÄ… od razu. (mam  karme w mieÅ›cie na plusie)
To przez ten perk mnie zabijajÄ… ?
« Reply #424 on: May 03, 2012, 07:10:07 PM »

To jeszcze ja się coś spytam, tego psa to u kogo można kupić, za ile i czy się opłaca. I zupełnie z innej beczki jak znalazłem przedmiot (metal Armor) i pisze It`s beyond repair to znaczy że to mogę wyrzucić tak?? bo to mi się nie przyda??

P.S. a ma ktoś może podzielić się 4 skórami braminów ?? :) mam dużo syfu a nie chce tego stracić :)
« Last Edit: May 03, 2012, 07:14:52 PM by Kaliber44 »
« Reply #425 on: May 03, 2012, 07:19:18 PM »

Ad.1
Psa kupujesz w JunkTown koÅ‚o szyldu Gizmo koleżka po prawko stoi z kilkoma  psiakami. Psiak kosztuje 50,- , czy siÄ™ opÅ‚aca ? hmm , fajna maskotka :) czasami jak uciekasz może odciÄ…gnąć bandÄ™ zbójów (oczywiÅ›cie zginie), ma od 21 do 51 HP (przynajmniej ja takie trafiaÅ‚em). SÅ‚yszaÅ‚em też że wykrywa sneak'erów.

Ad.2
Nie wywalaj. Wiadomo że już go nie naprawisz, ale : jak masz " It`s beyond repair" to używaj 'science' na niego, gdyż przez to udaje się nieraz jakieś części z niego wymontować.

Ad.3 upoluj brahmina
« Reply #426 on: May 03, 2012, 07:33:56 PM »

To w takim razie jeszcze takie pytanko: a bramina się opłaca mieć?? czy też walczy, czy jest dobry i wiem że można sprzedać też ale nie wiem za ile, wie ktoś??

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #427 on: May 03, 2012, 07:46:40 PM »

Mam pytanie nawiÄ…zujÄ…ce, mam brahmina lub psa lub czÅ‚owieka jako merca i mam perk good natured. WchodzÄ™ do miasta i mnie zabijajÄ… od razu. (mam  karme w mieÅ›cie na plusie)
To przez ten perk mnie zabijajÄ… ?
Sprawdz jakie ma ustawienia bojowe twój towarzysz, ponieważ może byćon agresywnie nastawiony do npcow, lub graczy w chronionym mieście, wtedy kończy się to śmiercią twoją i twego towarzysza.

To w takim razie jeszcze takie pytanko: a bramina się opłaca mieć?? czy też walczy, czy jest dobry i wiem że można sprzedać też ale nie wiem za ile, wie ktoś??
Opłaca się go złapać i używać jako muła pociągowego, do dźwigania ciężkich rzeczy, jednak do walki się on nie nadaje bo szybko ginie. Sprzedaż jest w cenie od 100 do 400 kapsli w różnych miastach, ale często npce nie chcą ich kupować ,twierdząc , że ich stodoła jest pełna.
h
« Reply #428 on: May 03, 2012, 08:01:32 PM »

Sprawdz jakie ma ustawienia bojowe twój towarzysz, ponieważ może byćon agresywnie nastawiony do npcow, lub graczy w chronionym mieście, wtedy kończy się to śmiercią twoją i twego towarzysza.

Brahmin nie ma ustawień bojowych :|
drugi raz to samo,  straż na wejÅ›ciu do hub'a zastrzeliÅ‚a krowÄ™ i mnie  też.
« Reply #429 on: May 03, 2012, 08:13:46 PM »

Reputacja u mieszkańców Hub? Zazwyczaj strażnicy nie strzelają bez powodu.
« Reply #430 on: May 03, 2012, 08:18:17 PM »

Reputacja u mieszkańców Hub? Zazwyczaj strażnicy nie strzelają bez powodu.
Właśnie reputacje mam na plusie, (204) i dlatego mnie to zastanawia.
Albo być może perk GoodNatured  zabrania posiadania NPC'tów.
Ale wtedy to było by bez sensu żeby zwiększał szanse przyłączenia się kogoś do drużyny.
« Reply #431 on: May 03, 2012, 08:24:33 PM »

Nie pamiętam dokładnie, ale Good Natured zwiększał liczbę punktów party o 50 oraz uniemożliwiał posiadanie niewolników (slave'ów). Jesteś teraz w Hub? Jeżeli wchodzisz sam, bez brahmina/psa/niewolnika, to straż zachowuje się neutralnie?
« Reply #432 on: May 03, 2012, 08:29:20 PM »

Nie pamiętam dokładnie, ale Good Natured zwiększał liczbę punktów party o 50 oraz uniemożliwiał posiadanie niewolników (slave'ów). Jesteś teraz w Hub? Jeżeli wchodzisz sam, bez brahmina/psa/niewolnika, to straż zachowuje się neutralnie?

No tak, wszystko siÄ™ zgadza, tylko czy krowa jest traktowana jako niewolnik ?
Jestem w Hub na markecie. Jak wchodzÄ™ sam wszystko jest w porzÄ…dku.
Jeżeli wchodzę z kupionym psem też wszystko jest ok.
Jak wchodzę z krową którą upolowałem to giniemy oboje.
Jeszcze się zastanawiam czy to może mieć związek z
tym że moja postać należy do frakcji Enclave.
Jak masz z 8 luźnych min to mogę Ci nawet pokazać.
Mam 6 charyzmy.
« Reply #433 on: May 03, 2012, 08:35:55 PM »

W porzÄ…dku. Jestem w Hub - przy karawanie.
« Reply #434 on: May 03, 2012, 08:47:34 PM »

Potrzebuje jeszcze pomocy :) poszedłem do gościa z psami, pogadałem, kiknąłem żeby dać mu 50 kapsli i tu nagle rozmowa się kończy, kapsle zostają i psiaka nie mam :/ czego to jest wina?? i co zrobić żeby móc mieć psa?
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 60

Page created in 0.025 seconds with 21 queries.