fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 08:23:44 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 60

Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 158498 times)

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #450 on: May 05, 2012, 06:33:26 pm »

Gdzie łatwo zdobyć Electronic Parts?? Skąd wziąść i jak zebrać (czy potrzebne jakieś skille, perki czy coś takiego)? Proszę najlepiej o konkretne miejsce :)
Miesjca?  Waterworks , Junkyard, Vault 15. Z czego te pierwsze najbezpieczniejesze a te ostatnie czasami okampione przez zuych pekerów.
Wystarczy użyc skilla science na zepsutyim komputerku , i voila mam elektro part.
Nie ma żadnych konkretnych wymagań, tylko udzwig i przycisk od sciencowania (ewentualnie mozna z marszu).
h

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #451 on: May 05, 2012, 07:09:03 pm »

W kopalni SF też jest komputerek do skubania.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #452 on: May 06, 2012, 02:00:57 am »

dzialaja wam bindy do uzywania przedmiotow?
chcialem dodac binda do uzywania stimpaka pod alt+1, ale nie dziala.. zrobilem jeszcze na probe binda dla fruit i to samo. nie sprawdzalem reszty, ale wyglada na to, ze tak jest ze wszystkim.
te 2 linijki z fonline2238.cfg:

Code: [Select]
UseBind0=Alt 1 | 40
UseBind1=Alt C | 71

DaroPL

• Chosen Soldiers
« Reply #453 on: May 06, 2012, 07:15:50 am »

Może masz ustawiony bind na reload? Jeśli dobrze pamiętam buguje się z innymi.
« Reply #454 on: May 06, 2012, 08:18:22 am »

tak, mam ustawiony bind na reload. chyba lepiej bedzie z niego zrezygnowac na rzecz szybszego dostepu do stimpakow podczas walki?

DaroPL

• Chosen Soldiers
« Reply #455 on: May 06, 2012, 08:21:50 am »

Tak dokładnie.
« Reply #456 on: May 06, 2012, 04:11:25 pm »

Powiedzcie mi gdzie mogę nauczyć się 2 poziom tworzenia broni (Small Guns)?? Tylko prosze, nie wysyłajcie linków bo sprawdziłem 2 linki dotyczące tego i nic^^ gość w Junktown (u niego nauczyłem się 1 poziomu) nie chce mnie nauczyć, nie ma nawet takiej kwestii gdy rozmawiamy i szukałem jakiegoś gościa o imieniu Rondo w NCR i go nie znalazłem. . . Proszę o w miarę szybką odpowiedź chyba że ktoś ma 5 minut wolnego czasu i móglby mnie zaprowadzić :)

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #457 on: May 06, 2012, 04:19:47 pm »

2 poziom SG wymaga 100% skilla Repair i 3000 kapsli. Boyce w Junktown uczy tego na pewno.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #458 on: May 06, 2012, 04:23:31 pm »

czyli w takim razie brakuje mi troche repair bo w 2 linkach pisało że 90% i tym sie kierowałem :)
« Reply #459 on: May 12, 2012, 10:25:10 pm »

Witam,
jestem nowy w FOnline mam nastepujace pytanie,
-ktorych skillów nie zwiększać przy awansie a które zwiększać.
-czy wszystkie skille i perki odzwierciedlają rozwój postaci tak samo jak w Fallout 2?
-dlaczego postacie króre mają mozliwość zamiany barterowej albo nie mają nic na składzie albo pisze coś ze ze mną nie bedzie    handlował
-czy napromieniowanie moze zabić? (wyswietla mi sie juz o góry ekranu)
-jak lub gdzie usunąć poziom napromieniowania (mam staty zmniejszone chyba o 6, totalna lipa)

Dzieki
« Last Edit: May 12, 2012, 10:35:13 pm by delgado88a »
« Reply #460 on: May 12, 2012, 10:58:43 pm »

Decyzja, które skille zwiększać zależy od tego w jaki sposób chcesz rozwijać postać. Niemniej jednak, można przyjąć, że Outdoorsman i jakakolwiek umiejętność bojowa są pomocne na początku. Gambling jest jedynym skillem, którego nie ma po co się zwiększać.
   Perki i skille są odzwierciedleniem rozwoju postaci, ale maksymalny poziom wynosi 24, 8 perk'ów do wyboru (zakładając, że trait Skilled nie został wybrany), część perk'ów została zmieniona/usunięta/dodana w stosunku do Fallout 2.
Sklepy. Część kupców wymaga 3 punktów charyzmy, aby móc handlować.
Prawdopodobnie nie każdy na pustkowiach ma ochotę się z Tobą wymieniać przedmiotami. :)
Napromieniowanie może Cię zabić, ale zanim nastąpi zgon, powinieneś być w stanie dostrzec obniżenie statystyk S.P.E.C.I.A.L. Bycie napromieniowanym w niewielkim stopniu nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Sposobem na pozbycie się ów stanu jest wizyta u doktora, bądź zażycie Rad Away'a.
Warto zainteresować się namiotem lub domkiem.

« Last Edit: May 13, 2012, 01:57:50 pm by Aquare »
« Reply #461 on: May 12, 2012, 11:03:16 pm »

Dzieki za szybka odpowiedz,
'Sposobem na pozbycie się ów stanu jest wizyta u doktora, bądź zażycie Rad Away'a.
Warto zainteresować się namiotem lub domkiem.'

Ile kosztuje usunięcie napromieniowania? musze to zrobic jak najszybciej bo nie da sie tak grac!
Zaznaczam ze chodze kompletnie spłukany, nie ma depozytu caly czas ryzykuje i padam i chodze goły i wesoły, poziom jest cholernie wysoki :)

« Reply #462 on: May 12, 2012, 11:10:16 pm »

Nie jestem pewien, aczkolwiek cena kuracji jest uzależniona od poziomu postaci. Na pierwszych poziomach nie powinno to być więcej niż kilkaset kapsli. Jeżeli nie masz obniżonych (jeszcze) punktów S.P.E.C.I.A.L, to po prostu się nie opłaca. Jeżeli masz, to kapsle można łatwo zdobyć, wykonując pracę przy rozładunku karawany - Hub, San Francisco, Scavengers, stacja kolejowa NCR. Ewentualnie, rozejrzyj się za owocami, porozmawiaj z NPC'ami.
« Reply #463 on: May 12, 2012, 11:17:26 pm »

Caly dowcip polega na tym ze mam obniżone staty, siła =1 próbowałem nosić kraty ale nie mogłem się ruszać
« Reply #464 on: May 12, 2012, 11:29:34 pm »

Trzeba było uważać. :) Jak nie znalazłeś lepszego sposobu to szpadel w dłoń i do roboty.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 60

Page created in 0.117 seconds with 21 queries.