Other > Polskie Pustkowia

Pytania i odpowiedzi

<< < (159/180) > >>

Mtax:

--- Quote ---W zasadach na forum jest jasno cytuje:
"- Using alts (that means dual log - playing with more than one character at time, even with two computers)."

a jak czytam to sporo osob otwarcie pisze o altach i ich uzywaniu. Te zasady sa nieaktualne czy po prostu wszyscy maja to gdzies i nikt tego nie pilnuje ? :P

--- End quote ---

Czytaj ze zrozumieniem, a daleko zajdziesz.
Chodzi tu o dualog - granie na dwóch postaciach z jednego IP jednocześnie.

Dozer:

--- Quote from: Lone Ranger on March 02, 2013, 03:53:39 am ---oo ;] ten character planner sie przyda, wiellkie dzieki !

1.Mam tez takie pytanko co do naprawy sprzetu: da sie naprawiac tylko za pomoca tego samego typu broni/zbrojki czy mozna np combat armor naprawic czyms innym niz inna combat armot itp. (nawet jak nie sprzetem to chyba powinny byc jakies materialy/narzedzia do naprawiania tego, nie ? )  ??

2.Jest gdzies jakis oreintacyjny cennik ile co kosztuje - miedzy graczami ?  np. combat armor / combat armor mark II  lub pistolet 223 (w kapslach ) Jestem tu totalnym noobem i nie wiem na razie co ile jest warte a nie chce sie dac oszukac ;]

3.Sa organizowane jakies wzglednie bezpieczne wspolne wyprawy gdzies ect. ? Bo na razie to co spotkalem jakiegos gracza to albo uciekal albo chcial mnie zabic/zabil...  0 gry multiplayer a to chyba jednak z mysla o multiplayer powstalo :P

4. Czy szanse rozkladania itemow na czesci za pomoca science zaleza od % zniszczenia przedmiotu czy tylko od mojego skila ?

5. Poczytalem sobie o tych blueprintach i na wiki jest napisane ze mozna je wyciagnac ze skrzynek z encounterow ale nie znalazlem informacji ile trzeba lockpicka zeby otworzyc taka skrzynke z encountera ?

6. Ile kosztuje samochod (najlepiej taki fajny jak byl w fallout 2 z duzym bagaznikiem) i gdzie go kupic ?

--- End quote ---
2. Luźno określone ceny, dzięki nim można wywnioskować jakich cen można się mniej więcej spodziewać: http://fodev.net/forum/index.php/topic,27099.msg231568.html#msg231568
3. Musisz znaleźć dobrą dla siebie ekipę, tylko nie ogłaszając się na tym forum, bo każdy tu będzie biadolił że przecież gra jest martwa. Odezwie się tylko racoon, gimmi czy jakoś tak i inny gimazjalista. Raczej szukaj osób niezwiązanych z polskim podforum fonline2238, lecz w grze, w miastach albo na encounterach. Jak zobaczysz polski nick to nawiązuj rozmowę, jeśli nic nie powiesz to zostaniesz zastrzelony ;D
5. Warto dodać, że skrzynie mają różny skill wymagany do otwarcia bo ja otworzyłem skrzynię postacią, która miała 20LP. Więc im więcej lockpick, tym większa szansa, moim zdaniem skrzynki mają wymagania 0-250 lockpick. Im więcej nabijesz skilla tym, większa szansa, poza tym zestawy wytrychów dodają duży bonus skilla, więc wcale nie jest jest to tak znerfione, jak wichura opisuje. Poza tym szukając skrzynek będziesz chodził po enco-ruinach gdzie poza tym można znaleźć bardzo wartościowy fuel cell controller warty parę tyś kapsli oraz dużo junku, a ten przy dużych ilościach też jest w cenie, bo potrzeba go bardzo dużo na bazę.

wrednypiwosz:

--- Quote from: Lone Ranger on March 02, 2013, 03:53:39 am ---6. Ile kosztuje samochod (najlepiej taki fajny jak byl w fallout 2 z duzym bagaznikiem) i gdzie go kupic ?

--- End quote ---
i czytając później to:

--- Quote ---6. Ceny są dynamiczne, im więcej osób kupuje tym wyższa cena (nie ja to wymyśliłem)
--- End quote ---

Parskam śmiechem.  ;D

Lone Ranger - idź do jego warsztatu, bez kapsli! Rozwal T-Reya i poczekaj na jego respawn. Ceny aut będą wyzerowane.

Lone Ranger:
Big thx ! ;]

Suchajcie to jeszcze pytanie drazace dalej te alty i duallog bo ja noob calkowity w grach onlinowych jestem i chyba nie rozumiem za bardzo calej idei tego rozwiazania:
Mozna miec 2 postacie w tym 1 walczaca a druga z repair/science i obe beda sobie w 1 namiocie, jedna bedzie robila itemy drugiej ale nie moze byc sytuacji gdy obie te postacie beda zalogowane jednoczesnie ? (bo jak tak to po co to ograniczenie z zalogowaniem w tym samym czasie ? )

Wichura:
Postaci możesz mieć pierdylion, dopóki nie ganiasz pięcioma naraz na multilogu, nikt się nie czepia.

Przydatne będą:
- drwal do zbierania, łażenia po mapie, strzelania do gekonów, craftingu (150% Repaira, 150+% Outdoora, 150% Small Guns czy co tam wolisz)
- otwieracz do skrzynek z BluePrintsami (200%+ Lockpicka)
- złodziej do skubania patroli Enklawy/BoSu z MFC/Superstimpaków (150%+ Steal)
- rozkręcacz do pozyskiwania surowców ze śmieci (150%+ Science)
- handlarz z dużym barterem (150%+), Outdoorem i udźwigiem (100+)
I do tego jakaś bojówka, na której zaopatrzenie będziesz żmudnie pracował kilka godzin, żeby sobie postrzelać dwa kwadranse. Cała ta czereda może mieszkać w jednym namiocie lub bazie, najtańsza baza kosztuje 10k kapsli + materiały (patyczki, złom, takie różne).
Witaj na 2238.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version