Other > Polskie Pustkowia

Pytania i odpowiedzi

<< < (160/180) > >>

Dozer:
Znowu ja... Za 8 skor braminów i mając 100 skilla w outdoorahttp://fo2238.fodev.net/wiki/Ranger budujesz ulepszony namiot, z warsztatem i paroma skrzynkami, dodatkowe pojemniki tworzysz sobie prawie za darmo z drewna http://fo2238.fodev.net/wiki/Safe_house. Cieżko zdobyć 10000 caps nowemu graczowi, ale ulepszony namiot powinien spełnić wymagania nowego gracza - brakuje mu tylko pierdół takich jak bimbrownik albo zagroda z braminami (raczej nie mają kluczowego znaczenia w rozgrywce, bimbrownik jest np. w każdy mieście, jeszcze nikt mnie nie zabił jak pędziłem trunek, a sporo tego się produkowało)

Mi i mojej ekipie wystarczy w zupełności jedna postać z repairem do craftingu, a pozostałe 6 postaci to raczej bojówki (przy czym każda postać ma jednego skilla potrzebnego grupie na wyprawach: np. first aid, outdoorsman, science).
Przecież zdobyć metal armora może każdy i nie trzeba zbierać planów ani materiałów, wystarczy sprzedać bursta kobiecie z dzidą ::)
Nie wiem komu są potrzebne te wszystkie dodatkowe postaci, chyba osobie która ma zamiar nazbierać miliony kapsli i sprzętu tylko po to żeby trzymać to w bazie i raz na czas zabić bluesuita. Komu by się chciało?

Metal armory, laser rifle, ciężkie karabiny, miniguny, bazooki i inne lepsze spluwy można znaleźć na encounterach z NPC, zamiast tworzyć je godzinami przysypiając znudów grając na postaci do zbierania śmieci.

Wichura:
Nie mówiłem, że potrzebne, tylko że przydatne. Podobno do namiotu/domku można już dodawać kolejne postacie, wtedy fakt, baza staje się zbędna jako parking na alty.

Wspomnij jeszcze, że zbieranie fantów z poległych NPCów wymaga pewnego refleksu, bo walą bez litości jak sprzątniesz im coś sprzed nosa. No i alt-naprawiacz staje się mocno pożądany, bo wiele dobra ledwo trzyma się kupy.

Dozer:
Można tworzyć mapę do safe house, a więc osoba która ją użyje dostaje lokalizację tenta na zawsze i nie trzeba jej samemu prowadzić. Nie muszę wspominać z jakim ryzykiem jednak wiąże się chodzenie z taką mapą w ekwipunku.

Jeśli biorę udział w walce to strzelam tak, aby strony wykańczały się miedzy sobą tak samo długo i zabijam ostatnich żywych. Zawsze zbieram cały loot, a jeśli strony są bardzo nierówne i nie mam wystarczającej siły ognia do zniszczenia mocniejszych sam, muszę się ewakuować.
Alt naprawiacz nie jest potrzebny gdy zabierasz zawsze ze sobą dwie sztuki broni. Korzystam z broni aż całkiem się zniszczy i wtedy najmniej tracę jej wytrzymałości.

Lone Ranger:
cenne rady ;] dzieki !

To jeszcze podpowie mi ktos jak to jest z tymi towarzyszami ( compannions ) ?  - Zrobilem sobie jedna postac do zabawy solo w pvm na sporej charyzmie i speechu, zeby brac ludkow i mi pomagali. Mam charyzme i speecha spore co za tym idzie odpowiednia liczbe party points ale w zadnym barze nie moge znalezc nikogo kto by chial ze mna isc (podpowiedz byla pare postow wyzej zebym w barach szukal ) Jakies dokladniejsze wskazowki ? Sa jakies wymagania lvlowe albo co ? Jakies konkretne bary ?

Dozer:
Ja widziałem pana z metal armorem 200hp i granatami w barze w den, wyszedł z baru po rozmowie ze mną.

Zawsze ewentualnie możesz zostać slaverem, ale nie będziesz mógł handlować w wielu miejscach oraz przez jakiś czas będą Cie ścigać neutralne dotychczas patrole (patrz tabela z reputacjami). http://fo2238.fodev.net/wiki/Slavery
Niewolników łapie się łatwo i potrzebna do tego jest tylko lina oraz stimpak albo uleczenie first aidem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version