Other > Polskie Pustkowia
Pytania i odpowiedzi
Lone Ranger:
Dzięki.
Zatem jeszcze pare pytan:
1. Nigdzie nie moge znalezc info ile pkt kosztuje rozwoj danego skila. Wiem ze do poziomu 100 1 za 1 lub 1 za 2 jesli to tag skill. Ale jaki jest koszt rozwoju potem tak zwyklego skila jak i tag sila? Jak wygladaja te progi ?
2. Znalazlem informacje o towarzyszach (companions). Super wszystko opisane tylko oczywiscie nie ma info gdzie moge takiego dostac ? ;]
DocAN.:
Dla otagwanych skilli masz:
101 -126 - 2 za 2
126 -151 -3 za 2
151 -176 - 4 za 2
176 - 201 -5 za 2
201 - 300 - 6 za 2
Nieotagowane - za to samo masz plus 1
Polecam Fonline Character Planer
Companionów szukaj w barach.
Lone Ranger:
oo ;] ten character planner sie przyda, wiellkie dzieki !
1.Mam tez takie pytanko co do naprawy sprzetu: da sie naprawiac tylko za pomoca tego samego typu broni/zbrojki czy mozna np combat armor naprawic czyms innym niz inna combat armot itp. (nawet jak nie sprzetem to chyba powinny byc jakies materialy/narzedzia do naprawiania tego, nie ? ) ??
2.Jest gdzies jakis oreintacyjny cennik ile co kosztuje - miedzy graczami ? np. combat armor / combat armor mark II lub pistolet 223 (w kapslach ) Jestem tu totalnym noobem i nie wiem na razie co ile jest warte a nie chce sie dac oszukac ;]
3.Sa organizowane jakies wzglednie bezpieczne wspolne wyprawy gdzies ect. ? Bo na razie to co spotkalem jakiegos gracza to albo uciekal albo chcial mnie zabic/zabil... 0 gry multiplayer a to chyba jednak z mysla o multiplayer powstalo :P
4. Czy szanse rozkladania itemow na czesci za pomoca science zaleza od % zniszczenia przedmiotu czy tylko od mojego skila ?
5. Poczytalem sobie o tych blueprintach i na wiki jest napisane ze mozna je wyciagnac ze skrzynek z encounterow ale nie znalazlem informacji ile trzeba lockpicka zeby otworzyc taka skrzynke z encountera ?
6. Ile kosztuje samochod (najlepiej taki fajny jak byl w fallout 2 z duzym bagaznikiem) i gdzie go kupic ?
Wichura:
1. Tylko tym samym przedmiotem. Co "powinno" a co nie - daj spokój, gdzie zaczyna się 2238, kończy logika. Jak wojsko.
2. Nie mam pojęcia.
3. W czasach, kiedy na serwerze było więcej niż kilkadziesiąt osób, owszem były takie wyprawy, organizowane spontanicznie przez graczy. Czasami jedna grupa wpadała na drugą i było śmiesznie, samotne spotkania przebiegały zazwyczaj jak opisujesz - walka lub ucieczka.
Aha, to powstało jako faction mod, czyli z myślą o większych grupach. Mimo prób nerfienia tego i owego nadal jest tak, że pojedynczy gracz ma gorzej i dostaje po dupie od zorganizowanych band. Ale tego się już nie znerfi, bo to matematyka.
4. Im więcej % Science, tym teoretycznie więcej surowców. Jest też support perk o nazwie bodajże Dismantler, jak masz 150% Science to można go wziąć. Najlepiej mieć do rozkręcania alta z możliwie wysokim Science.
5. 250-300% plus wytrychy. Najlepiej mieć do tego alta.
6. Ceny są dynamiczne, im więcej osób kupuje tym wyższa cena (nie ja to wymyśliłem). Kupuje się w New Reno, w garażu T-Roya (czy tam T-Raya, nigdy nie wiem). Można też kupić jednoosobowy wózek w Junkyard niedaleko San Francisco, jeśli masz Fuel Cell Controller. To ostatnie można znaleźć we wraku samochodu w losowych encounterach miejskich.
Lone Ranger:
thx ;]
to jeszcze jedno pytanie...
W zasadach na forum jest jasno cytuje:
"- Using alts (that means dual log - playing with more than one character at time, even with two computers)."
a jak czytam to sporo osob otwarcie pisze o altach i ich uzywaniu. Te zasady sa nieaktualne czy po prostu wszyscy maja to gdzies i nikt tego nie pilnuje ? :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version