Other > Polskie Pustkowia

Pytania i odpowiedzi

<< < (40/180) > >>

Wichura:

--- Quote from: zubrowka on February 12, 2012, 09:10:38 pm ---jak wam sie w tym sezonie napierdala?
--- End quote ---
Fąfastycznie, jak ujmuje to puenta pewnego sprośnego dowcipu. Najlepszy sezon jak do tej pory, nie licząc drugiego, z którego pamiętam tylko końcówkę i w którym wszystko było dla mnie nowe i świeże, tak jak wiele rzeczy teraz.

Nareszcie nie trzeba napierdalać bazyliona altów o wdzięcznych nickach "koparka1", "koparka2" i tak dalej, bo można iść jednym drwalem i kopać, aż się porzyga. Można zrobić uber-craftera (brak limitu profek), odpadają więc alty-kible o zjebanym SPECIALu, które nigdy nie wychodziły poza bazę. Dobry sprzęt jest dość trudny do zdobycia, masa ludzi biega pięściarzami, walcząc na zęby i pazury, jak po prawdziwej apokalipsie - oczywiście znakomita większość ma wyjebane na klimat, bo trait Heavy Handed pozwala uzyskać przewagę właściwie nad wszystkim, wystarczy podbiec odpowiednio blisko.
Detale są do dogrania, ale póki co podoba mi się jak cholera.

vitya47:

--- Quote from: Benedict XVI on February 12, 2012, 04:41:42 pm ---Idiotów tutaj nie brakuje, uwierz mi.

--- End quote ---
właśnie starałem się dostosować, więc może powinieneś się cieszyć, że nie załapałeś?

--- Quote from: Jack Torrance on February 12, 2012, 02:28:21 pm ---(...)gubisz walizkę to idziesz i mówisz im, spada ci rep ale nie jakoś tam drastycznie, oni bla bla bla coś tak kurwią, a potem bierzesz ten quest jeszcze raz i tyle

--- End quote ---
do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja. zresztą gdyby było inaczej.. czy nie byłoby to wtedy cudowne źródełko wszelkich (zaimplementowanych) blueprintsów??? chyba, że szansa znalezienia ich w walizce jest <1/100

@zubrowka: biegam takim kolesiem w skórzanej kurtce z HH na 9lvl i wreszcie jakoś mi wychodzi pvp. gorzej z pve.

Kombajn:

--- Quote from: vitya47 on February 12, 2012, 11:57:09 pm ---właśnie starałem się dostosować, więc może powinieneś się cieszyć, że nie załapałeś?do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja.
--- End quote ---

1. Jak zgubisz walizkę to możesz wziąć ten quest inną postacią i przekazać tej, która questu nie może ukończyć.

2. Odczekać kilka dni (realnych). Przynajmniej ja tak miałem. Ale nie powiem ile to dokładnie było, wydaje mi się, że ok. 5-6. Wtedy można wziąć quest ponownie. EDIT. Miałem wtedy 0 rep.

Jack Torrance:

--- Quote from: vitya47 on February 12, 2012, 11:57:09 pm ---do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja.
--- End quote ---
Hmmm... wydaje mi się że ja po prostu pociągnąłem dialog dalej z tekstem w rodzaju "Come one, give me another chance, it won't happen' again" czy jakoś tak i powiedział po prostu żeby przyjść za parę dni i że jest ok. Z drugiej strony dobrze pamiętam że miałem wtedy kilkaset punktów rep u nich, chyba "accepted" więc miałem z czego spadać. Możliwe że jak się ma niski rep to nie dają drugiej szansy, tego wariantu nie sprawdzałem. Na 100% u mnie to zadziało, ale rep wysoki i tylko raz tak miałem. Sorry, jeśli wprowadziłem Cię w błąd ;)

vitya47:
to i tak cenna informacja Panie Torrance, bo pochodzi z pierwszej ręki. tak, najpewniej rep u GunRunnersów ma znaczenie, bo ja pytałem kolesiem, który wcześniej otworzył 5 walizeczek przez co miał -350 coś repy u nich i to po ponad 10 dniach (realnych) od ostatniej takiej akcji. to oznacza, że i tu devteam zadbał o to by cenne źródełko szybko wyschło, a ponieważ jakiś tam quest na blueprinty nie jest jeszcze ukończony pozostają nam skrzynki na encounterach.

i tu mogę się pochwalić, że na ok. 40 otwartych znalazlem w nich 4xbp, co już daje jakieś podstawy, by twierdzić, że szansa ich znalezienie to ok. 10%. mój char ma 6 Luck i ~200% lockpick. do tej statystyki nie wliczam skrzynek, które tylko widziałem ale z różnych powodów nie dane było mi ich otworzyć, więc nie wiem co w nich było. ale to zaledwie kilka sztuk.

10% to naprawdę całkiem sporo jak na FOnline 2238. mnie najbardziej interesują armory ale wydaje mi się, że bp na różne itemy nie są losowane do skrzynek równomiernie, tzn. że np. LSW znajduje się częściej niż np. Metal Armor Mk2.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version