Other > Zaginione holotaśmy
Ciekawe gry - w co warto zagrać i zmarnować czas
Dycha:
Ja od siebie mogę polecić.
Return to Castle Wolfenstein. Nie polecam Wolfenstein 2 kompletnie straciła klimat poprzednika. Czary mary hokus pokus, to już nie to samo.
Original War - dobra taktyczna gra gdzie nie liczy się ilość a jakość, można ukończyć ja na kilka sposobów. Bardzo dobra gra, jednak nie doczekała się kontynuacji. Wciąż wychodzą mody które są i ciekawe i nudne.
Black Mirror - ciekawa przygodówka. Zbrodnia, morderstwo, dramat. Dobrze złożone i wymagające myślenia łamigłówki. Wyszła druga cześć, która w pewnym stopniu jest kontynuacją pierwszej, lecz jednak to coś innego.
Dzięki vilazowi który podał Amnestie dobry horror. Warto zagrać w Penumbrę składa się z 3 części Overture, Black Plague i Requiem.
Daro:
--- Quote from: Wichura on January 30, 2011, 11:49:57 am ---Ja naprawdę jestem taki stary? Bogowie :>
--- End quote ---
Nie przejmuj się. Ja nie jestem taki stary, a doskonale pamiętam te gry.
Z gier, z epoki komputera łupanego mogę polecić Golden Axe, Flashback i Prehistorik.
Z Polskich warto zapoznać się z Teenagentem i Franko.
Pazoxi:
--- Quote from: Dycha on January 30, 2011, 11:53:34 am ---
Original War - dobra taktyczna gra gdzie nie liczy się ilość a jakość, można ukończyć ja na kilka sposobów. Bardzo dobra gra, jednak nie doczekała się kontynuacji. Wciąż wychodzą mody które są i ciekawe i nudne.
--- End quote ---
A myślałem, że tylko ja w to grałem :)
Po dziś dzień śmigam po internecie budując bomby syberytowe\alaskitowe.
Wszystkie dobre gry sprzed 2000 roku zostały tutaj wymienione więc z takich starszych gierek polecam sieciówkę Wolfenstein Enemy Territory, a z takich nowszych to Arcania Gothic IV, Mass Effect 2, Battlefield Bad Comapny 2, Mount&Blade Warband, darmową grę Company of Heroes Online. I to chyba tyle z PC.
To teraz może coś z PSX:
- seria Crash'a,
- seria Medievil,
- KKND2,
No i coś z PS3:
- Smackdown vs Raw 2011,
Mimo to, nic nie zastąpi takich klasyków jak Fallout, Red Alert 2, Hirołsi III, Liero, Wormsy, Elastomania, Sky Jump (czy jakoś tak) i tak dalej :)
vilaz:
MMmm... Populosy, pamiętam... ^^
Dorzucę może nowszy tytuł: Amnesia - Mroczny Obłęd (Amnesia: The Dark Descent) horrrorro pierwszej klasy ;] słuchawki na uszy wyciemniony pokój i odrapana myszka :D
http://www.youtube.com/watch?v=loSzpvq73FY&feature=related
cubik2k:
Ze starszych gier to:
Terminal Velocity - prosty ale niesamowicie grywalny symulator kosmicznego samolotu bojowego (tak, samolotu - akcje odbywają się na planetach), na dodatek świetny soundtrack
Tyrian2000 - platformówka - lot pojazdem kosmicznym i naparzanie w miliony przecwników, upgrade broni i statku, na koniec kod do ukrytej fajnej gry
X-COM: UFO Enemy Unknown
XCOM: Terror from the Deep
Dune - strategiczna przygodówka (nie strategia w stylu Command&Conquer !) - bardzo miodna starożytna gra, której akcja rozgrywa się na planecie o nazwie tej samej co gra, pomiędzy, zgadnijcie, rodami Atrydów, Harkonenów oraz Fremenów
Fallout, Fallout 2 i FT (z modem Awaken)
Open TTD - bez dyskusyjnie
Heroes of Might and Magic 1,2,3
Might & Magic VI, VII
Half Life - wszystkie częsci
Incubation - doskonała turowa strategia żołnierzy walczących z kosmitami - ZABUJCZA ! (ort. celowy), muza do tej gry wymiata!
A z nowszych:
UFO Extraterrestials z UniModem
Half Life 2 i epizody 1, 2 - czekam na 3
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version