Other > Zaginione holotaśmy

FOnline Requiem

<< < (6/30) > >>

Saumax:
- jest taki sam jak TLA i OBT2
- Balans? jaki balans?
- te same lokacje
- system nie wspiera pojedynczych graczy
- nie da się dogadać często z rosjanami
- RP? jeżeli RP nazywasz ruseknick1, ruseknick2, ruseknick4, ruseknick5 itp to faktycznie jest to rp...
- PK... ciekawe ponieważ kogo bym nie spotkał próbował mnie ubić
- Spokojnie? ja tu kombinuję za czym się schować aby nie dorwać bursta
- dobre akcje pvp? bo są worki? ciężko to nazwać pvp jeżeli nawet nie można biegać
- debilne receptury w craftingu
- od kiedy do craftu plecaka potrzebujemy siekiery czy części stalowych?
- jaskinie z enco żywsze... no faktycznie, kilka krzemieni leży i tony gekonów
- ciężko zacząć
- brak segregacji podczas handlu tak jak to jest na 2238
- hell
- cyrylica
- brak jakiejkolwiek angielszczyzny wszystko dosłownie wszystko w cyrylicy, miałem chociaż nadzieje że itemy będą w normalnym języku a tu dupa

Proszę, masz więcej minusów

Kombajn:
Ja wczoraj zacząłem przygodę z requiem. Podejrzewam, że w sobotę pogram dłużej to zdam relację.

Saumax, na pewno zacząć nie jest trudno. Jest np. powtarzalny quest, gdzie za podróż den>reno>den i rozmowę z 2 npc dostajesz 1000 expa i 500 kapsli. A robi się go w 5-7 minut. Kilka razy taki quest zrobić aby dobić do tego 4 poziomu, wpakować trochę w skill bojowy i można smigać. A broń podobno ławo znaleźć na enco, ew. ktoś Ci może podarować.

Ja na pewno nie zrażę się twoją wypowiedzią, ale rozumiem, że dla Ciebie to nic nowego/fajnego. Ale mnie obecnie 2238 nudzi na śmierć. Jedyną frajdę obecnie czerpię z walk na Hinkleyu.

A tu całkiem zmieniony świat i co z tego, że pa ruski. To jest język prosty jak konstrukcja cepa i da się przyzwyczaić, ba! nawet się poduczyć.

marcek1989:
Święta racja Saumax, nie wiem dlaczego tak podniecacie się tym serwerem, przecież to już wszystko kurka wodna było, jest i będzie. To, że jest tam kilka innych rozwiązań nie świadczy o zajebistości owego serwera. Z chęcią pograłbym na zupełnie "nowym" serwerze, który jest "inny", który może mi zaoferować nowe przygody. FOnline nie musi ciągle być osadzony w świecie jedynki i dwójki, dlaczego by nie stworzyć nowego świata?

Do 2238 nic nie mam, wszak jest to dobry serwer, który dał mi wiele radości. Grając w TLA czułem się w świecie po wydarzeniach z 2238, który był taki sobie, a grając w Requiem nie odczułem niczego. Kopia TLA z paroma nowymi elementami i sporą liczbą dual logerów ;)

Serwery, które powstają po 3-4 miesiącach opublikowania sdk nie wnoszą nic nowego, trzeba poczekać więcej czasu na "nowe" FOnlines ;)

Kombajn:
marcek, najgorsi są ludzie, którzy potrafią krytykować i nic nie wnoszą do dyskusji. Zawsze sam możesz zrobić coś nowego.

Mówię to dlatego, bo już się Ciebie ktoś zapytał ile w to grałeś, co Ci się udało zrobić. Dziwne, że Ci co grali w tla/obt2 a teraz grają na reqiuem dostrzegają sporo plusów i różnic.

JeÅ›li możesz to chÄ™tnie bym usÅ‚yszaÅ‚, coÅ› bardziej konstruktywnego. A nie coÅ› typu sÅ‚abe to bo po rusku, bo podobne. Nie wiem czy wiesz ale zrobienie czegoÅ› "INNEGO,NOWEGO" to dla kilkuosobowej ekipy skrypciarzy to kilka miesiÄ™cy żmudnej pracy po godzinach spÄ™dzonych w szkole czy robocie.

Jeżeli niestety grałeś w to 30 minut czy godzine i wiesz już wszystko, to bardzo bym prosił, żebyś już nie pisał 3 raz tego samego.

marcek1989:
Dlatego nie zakłada się serwera po 2 miesiącach, tylko planuje się i opracowuje świat i inne jego aspekty. Na Requiem grałem tydzień i to powinno wystarczyć do krytykowania. Gdybym tworzył własnego FOnline to na pewno nie uruchamiałbym go po 2-3 miesiącach. Dla mnie to jest kolejny klon i tyle, sprawdze w najbliższym czasie reszte serwerów i założe się, że świat nie będzie w ogóle zmieniony.

Tyle z mojej strony, grajcie sobie nadal w waszego NOWEGO FO. Pozdrawiam ;)

Ciekawa jaka będzie reakcja jak na 2238 zrobią wipe :) hihihi...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version