[Na koniec. Wyobraźcie sobie, że chcecie zrobić własny serwer. Macie wizje, plany, wszystko przemyślane, chcecie aby było tak a nie inaczej. Przychodzą tacy, którzy mówią wam aby to zrobić tak, tamto inaczej, a to wogóle usunąć. Zrobilibyście wszystko tak jak oni chcą?/quote]to sie nazywa po angilesku "feedback" masz wizje spoko, ale jedna osoba nigdy nie wykona super dobrego projektu, bo najlepsze sa prace zbiorowe o czym uczy korporacyjna rzeczywistosc
Oj właśnie, że wnosi i to bardzo dużo. Po pierwsze rozpoczynasz zdanie z małej litery tak jak Hubertus, czyli traktujesz forum jak zwykły czat Ludzie macie całą dokumentację to zróbcie / spróbujcie zrobić sobie własny serwer z własnymi poglądami, pomysłami i światem. Developers 2238 ma SWOJĄ wizję świata i oni kreują wszystko a w miastach jest pusto, bo... Ten pan odpowiedział na pytanie z pustkami. Świat jest po prostu za duży jak na taką ilość graczy i jakby go ograniczyć lub okroić z paru miast to wszystko wyglądałoby inaczej. Zostawić powiedzmy 3-6 miast: jeśli 6 to: 3 z strażnikami i 3 do town control itp.Na koniec. Wyobraźcie sobie, że chcecie zrobić własny serwer. Macie wizje, plany, wszystko przemyślane, chcecie aby było tak a nie inaczej. Przychodzą tacy, którzy mówią wam aby to zrobić tak, tamto inaczej, a to wogóle usunąć. Zrobilibyście wszystko tak jak oni chcą?
Zostawić powiedzmy 3-6 miast: jeśli 6 to: 3 z strażnikami i 3 do town control itp.
Nie czytasz co piszę, jak ma być PK przy workbenchu w mieście skoro gracze będą się nawzajem ochraniać?Po co usuwać workbench z bazy? Napisałem na początku ze można by tam robić low eq. Nie wiem na jakiej zasadzie działają workbenche ale może da się "zblokować" jedne a "odblokować" te w miastach. Coś jak z terminalem w VC.To co proponuje to sztuczne (przymusowe) zapełnienie miasta. Taki eksperyment po którym dowiemy się czy w tej grze gracze mogą ze sobą współpracować, dopiero później będzie czas na tworzenie miasta RPG.
Theriot, wlasnie z takimi ludzmi nie lubie grac, bo tacy ludzie " don't get any.."sprawdz w urban dictionary
nah... piszę z małej litery tylko i wyłącznie jeśli nie mam szacunku do osoby do której pisze lub gdy się spieszę i nie mam czasu na pisanie małych i dużych literek ;p
Rok temu bylo 2-3 razy wiecej graczy online co dzisiaj.. To wyobraz sobie jak miasta wtedy wygladaly.. Teraz wiecej osob zna ta gre , bo minal rok.. Mimo to jest graczy ile jest.. No coz , tutaj devowie maja glos
Możnaby nawet zrobić eventy międzymiastowe (igrzyska wastelandowe chociażby)
Rok temu było tyle samo graczy - tylko było więcej postaci załączonych (mowa tutaj o multi clientach ;p).Co do polis powiem krótko - są osoby które chcą żeby takie coś powstało - a są osoby które będą chciały 100% z tego + jeszcze więcej.Nie zmienicie ludzi - zawsze będzie ktoś, który nie będzie sięzgadzał z waszym zdaniem i będzie chciał was/nas zdeptać - proste.
Snackish: pks pks pks. Kilgore: BBS is here, town is safe