fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 12:03:01 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 2 3 [4] 5

Author Topic: Wasteland polis  (Read 9584 times)

Re: Wasteland polis
« Reply #45 on: October 25, 2010, 03:08:20 pm »

sorry wszystkim ktorzy lubia pvp, ale nieststy jest tak ze do rp wymaga troche wiecej dojrzalosci i najczesciej inteligencji,  wiec sila rzeczy erpegowcy zawsze sa byli i beda w mniejszosci
zeby nie bylo to nie jest zarzut, to jest tylko spostrzezenie
« Reply #46 on: October 25, 2010, 03:14:28 pm »

tak ale nerfiąc całkowicie pvp zabijasz sens gry, co jak co, lubie sobie porolplejować ale bez przesady :P
« Reply #47 on: October 25, 2010, 03:18:16 pm »

to nie jest nerf bo dotyczy wszystkich

nerf zmienia rownowage systemu, ciecia dla wszystkich to co innego

lepiej rozwinac pvp za zgoda, czyli tc a zlikwidowac debilne kampienie nowych, bo to tez powoduje ze sie ludziom nie chce grac
« Reply #48 on: October 25, 2010, 04:03:13 pm »

chciałbym żeby powstał serwer RP, ile ja bym dał :<

wszystko rpgowe :>

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #49 on: October 25, 2010, 04:04:33 pm »

wszystko rpgowe :>
Ta i znerfic Avki do dmg kamienia ;)
h
« Reply #50 on: October 25, 2010, 04:30:16 pm »

To jaka bron zadaje jakie obrazenia jest nieistotne, nie z szerszego punktu widzenia, dlatego mowie ze pvp wymaga nieco mniej inteligencji, bo jest bardzo repetatywne i nie promuje korzystania z np teori systemow.

Chodzi o to zeby pvp bylo kontrolowane,  chcesz sie lac, znajdz innych ktorzy tez chca, i jest git,  rozbudowany system TC jakies warzony itd,  chcesz sobie polazic po pustkowi, no dobra mozesz zginac ale palanci ktorzy strzelaja do wszystkiego niech maja mega trodno, - rep dla kazdej fakcji,  niech sie po prostu nie oplac zabijac poczatkujacych,

spowoduje to mniejszy odrzut ludzi ktorzy dopiero zaczynaja a iwec wiecej osob online na raz.

a jezeli ktos ma tak zjebane zycie ze absolutnie musi zabic kogos w grze komputerowej......   pozostaje terapia gropowa
« Reply #51 on: October 25, 2010, 04:44:28 pm »

Nie wiem po co niektórzy oddzielają RP od PvP tak jakby to były dwie odrębne kwestie. Na "idealnym serwerze" jedno i drugie byłoby mocno ze sobą powiązane.
2238 dzięki takim czynnikom jak: FOV, dynamiczne pvp, full loot przy jednoczesnym rozbudowanym i czasochlonnym craftingu jest raczej ukierunkowane bardziej na PvP niż RP czy też zrównoważone PvP/RP... czy to najlepsza wizja? Raczej nie, ale patrząc na popularność serwera (300-500 graczy grających naraz), na reakcje graczy w przypadku wyłączenia serwera, wipów, sripów i changelogów można śmiało powiedzieć, że devteam odniósł niemały sukces. Fakt, że nie powstają żadne anglojęzyczne serwery skierowane do wielu graczy, pozwala też stwierdzić, że przynajmniej przez dłuższy czas nie będzie alternatywy.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #52 on: October 25, 2010, 04:47:47 pm »

mhmm co do rep to fajnie bylo by ze kazdy gracz wybiera sobie czy ma byc obywatelem jakiegos miasta/czlonkiem fracji i za to np gracz A(BoS) spotkal gracza B(E) wiec w momencie gdy gracz A zatakuje gracza B ma odpowiednio +ptk to BoS i - ptk do E , i za zabicie(dobicie) gracza tez to sie dzieje . Generlanie dev team mogl by rozbudowac mocniej npc frakcjie , reputacjie itp :P + jestem za tym by kazdy gang mogl wybrac strone konfliktu np: gang a udal sie do BoS i w tym momencie sa oficialnie odzilalem BoS i za TC maja odp bonus od BoSu , dla graczy ktorzy ida prosto do frakcji BoS zostaja przydzielini do odgornie(pierwsze przez system a potem juz przez graczy) odzialu + oni maja to samo cos gangi tylko maja jeszcze wiecej bonusow ( tym opcjia bycia szefem frakcji ale tylko dla wybranego :P ) dzieki temu gra wspiera faktyczne strony konfliktu i co wazne gra jest bardziej zgodna z faktami :P bo Duze organizacjie jak BoS ,E czy SF maja co najmniej 10 razy lepszy stuff niz gang  :P

TuX

« Reply #53 on: October 25, 2010, 06:42:51 pm »

Tak tyle, że tego typu organizacje nie są zainteresowane przyjmowaniem nowych ludzi z poza ich otoczenia. Co innego utrzymywać jakąś grupę bojową do mokrej roboty a co innego wpuszczać ich do bazy, którą prawdopodobnie zaraz ktoś by okradł.

To z tym by każdy gracz miał przynależność do danego miasta proponował KerUr swego czasu i każdy wie jak to się skończyło. Trochę zbyt daleko idące plany tu widzę. Najpierw trzeba ustabilizować sytuację w BH i pokazać devom, że taki typ TC faktycznie może mieć miejsce i że to może działać.
« Reply #54 on: October 25, 2010, 06:46:39 pm »

Wszystko pięknie ale od pomysłów do ich realizacji jest długa droga. Fajnie się gdyba ale jak nikt z was nie napisze nowych dialogów ani nie zrobi nowych map to nic z tego nie będzie, dochodzą jeszcze skrypty, ktore musi ktoś napisać. Trzeba szukać prostych pomysłów wymagających niewiele zmian. Zaproponowałem już usunięcie workbenchy z baz co zmusi ludzi do odwiedzania miast lub konkretnego miasta. Ja widzę to tak:
- dane miasto w którym zostanie otwarty workbench jest "unknown",
- w określonym czasie gangi mogą walczyć o to miasto przez np. godzinę,
- miasto przechodzi w posiadanie zwycięskiego gangu,
- zwycięski gang przebywa w mieście i chroni go przy pomocy milicji,
- workbench aktywuje się, do miasta ściągają gracze chcący craftować wraz ze swoją ochroną, która pomaga obrońcom,
- o określonej godzinie w skrzyni respi się np. 5% wycrafconych przedmiotów, ewentualnie część z tego pojawia sie w formie capsli, za które obrońcy mogą odkupić świeżo wycrafcone przedmioty,
- oczywiście wrogie gangi przez cały czas mogą próbować zburzyć porządek w mieście, im mniej przedmiotów zostanie wycrafconych tym mniejszy zysk ma obrońca.
Widzę tutaj miejsce dla każdego rodzaju gangu:
- miasto przejmuje Chosen Soldiers - crafcenia nie bedzie :P
- miasto przejmuje TTTLA/VSB - wszyscy są mile widziani,
- miasto przejmuje Rogues - who knows? ;)

Zamiast pisać, że pomysł jest do dupy czekam na sugestię równie łatwą do wprowadzenia w grze bo ta właściwie nie wymaga wielu zmian. Przypominam, że temat jest o tym jak stworzyć żywe miasto.
« Reply #55 on: October 25, 2010, 07:02:45 pm »

nie, bo ty przyjmujesz to tak, że ja mam ci płacić bo ty masz miasto i masz mnie w dupie. Najlepiej żebym wykrafcił, a ty zajebiesz i masz 100% mojego + 5% ze skrzynki.  ::)

W tym temacie mowa o stworzeniu miasta które będzie się samo broniło, miasta z zasadami, gdzie można handlować, każdy czuje się bezpieczny i mile widziany jeśli przestrzega zasad. Chodzi o takie NCR tylko stworzone przez graczy a nie x npc schowanych za mapę żeby wylecieć w razie rozróby.

Temat baz bez workbenchów pozostawmy bez komentarza bo z naszymi devami to jest sci-fi .

Miasta znaczące, takie jak Redding, BH mogły by być czymś więcej. BH ma świetną tradycję, więc nie dziwie się że to miasto jest bardziej tolerowane niż zaćpane Redding :D

Myśleliście kiedyś o tym, żeby takie miasto było zbudowane przez graczy? chodzi mi o nową lokacje, która by była nieco ' przycięta ', np. Hub :

« Reply #56 on: October 25, 2010, 07:44:12 pm »

Riot myślisz, że więcej jest roboty z ograniczeniem workbencha niż dodaniem nowej lokacji?
Gdybym zabił twojego craftera to następnym razem nie przyjdziesz jak miasto będzie należeć do mojego gangu albo wrócisz z wrogim mi gangiem.
Nie porywałbym się na głęboką wodę. Na początek lepiej zmusić graczy do interakcji między sobą i może wtedy takie projekty zaczną powstawać samoczynnie
« Reply #57 on: October 25, 2010, 08:10:48 pm »

nowa lokacja to była tylko aluzja do miasta rządzonego przez graczy.

co jak co, ale wykasowanie workbenchów z baz to edycja x map ( czyli każdej bazy ) i skasowanie jej = taki wipe.

Co jest bardziej kosmiczne?

A prawda jest taka, że workbench w mieście byłby po prostu dobrym miejscem dla PK i tyle.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #58 on: October 25, 2010, 08:25:19 pm »

Wedlug mnie mogli by ograniczyc swiat i zmienic ramy czasowe ! Niech mi ktos wytlumaczy czemu nie moga byc robo merce ?! Bo sa ludzie ktorzy chce by ta gra przypominala bardziej F1 niz F2 ! Jakby devowie ograniczyli swiat do F1(lokacjie) to mogli by go bardziej rozbudowac niz brac odrazu swiat F1/2 i mowic ze jest duzo pustych miast. Co wiecej sadze ze jakby to zrobili to duzo miast moglo zmienic swoj profil np SS nie bylo by juz cenrtum swiata :P a duze miasta(Hub,LA i Junk ) byly by mniedzy soba rownie popularne , a TC ktos powiada ... mozna stworzyc male osady (i z nich kozystac skrypty ? jest SDK ! a pisarzy na 100% ktos by cos wymyslil tych pare opcji dialogowych) .
« Reply #59 on: October 25, 2010, 09:04:55 pm »

nie martw się, cytowanie regulaminu też niczego nie wnosi ;)

żeby nie było, że nic nie wniosłem, jestem na tak ale znając życie projekt upadnie z powodu większych gangów pk ;)

Oj właśnie, że wnosi i to bardzo dużo. Po pierwsze rozpoczynasz zdanie z małej litery tak jak Hubertus, czyli traktujesz forum jak zwykły czat :)
Ludzie macie całą dokumentację to zróbcie / spróbujcie zrobić sobie własny serwer z własnymi poglądami, pomysłami i światem. Developers 2238 ma SWOJĄ wizję świata i oni kreują wszystko a w miastach jest pusto, bo...
Quote from: Hardcore
Jakby devowie ograniczyli swiat do F1(lokacje) to mogli by go bardziej rozbudowac niz brac odrazu swiat F1/2 i mowic ze jest duzo pustych miast.

Ten pan odpowiedział na pytanie z pustkami. Świat jest po prostu za duży jak na taką ilość graczy i jakby go ograniczyć lub okroić z paru miast to wszystko wyglądałoby inaczej. Zostawić powiedzmy 3-6 miast: jeśli 6 to: 3 z strażnikami i 3 do town control itp.

Na koniec. Wyobraźcie sobie, że chcecie zrobić własny serwer. Macie wizje, plany, wszystko przemyślane, chcecie aby było tak a nie inaczej. Przychodzą tacy, którzy mówią wam aby to zrobić tak, tamto inaczej, a to wogóle usunąć. Zrobilibyście wszystko tak jak oni chcą?
Pages: 1 2 3 [4] 5

Page created in 0.032 seconds with 19 queries.