Other > Zaginione holotaśmy

Wasteland polis

<< < (12/15) > >>

TheRiot!:
nie, bo ty przyjmujesz to tak, że ja mam ci płacić bo ty masz miasto i masz mnie w dupie. Najlepiej żebym wykrafcił, a ty zajebiesz i masz 100% mojego + 5% ze skrzynki.  ::)

W tym temacie mowa o stworzeniu miasta które będzie się samo broniło, miasta z zasadami, gdzie można handlować, każdy czuje się bezpieczny i mile widziany jeśli przestrzega zasad. Chodzi o takie NCR tylko stworzone przez graczy a nie x npc schowanych za mapę żeby wylecieć w razie rozróby.

Temat baz bez workbenchów pozostawmy bez komentarza bo z naszymi devami to jest sci-fi .

Miasta znaczące, takie jak Redding, BH mogły by być czymś więcej. BH ma świetną tradycję, więc nie dziwie się że to miasto jest bardziej tolerowane niż zaćpane Redding :D

Myśleliście kiedyś o tym, żeby takie miasto było zbudowane przez graczy? chodzi mi o nową lokacje, która by była nieco ' przycięta ', np. Hub :

spitfire182:
Riot myślisz, że więcej jest roboty z ograniczeniem workbencha niż dodaniem nowej lokacji?
Gdybym zabił twojego craftera to następnym razem nie przyjdziesz jak miasto będzie należeć do mojego gangu albo wrócisz z wrogim mi gangiem.
Nie porywałbym się na głęboką wodę. Na początek lepiej zmusić graczy do interakcji między sobą i może wtedy takie projekty zaczną powstawać samoczynnie

TheRiot!:
nowa lokacja to była tylko aluzja do miasta rządzonego przez graczy.

co jak co, ale wykasowanie workbenchów z baz to edycja x map ( czyli każdej bazy ) i skasowanie jej = taki wipe.

Co jest bardziej kosmiczne?

A prawda jest taka, że workbench w mieście byłby po prostu dobrym miejscem dla PK i tyle.

Hardcore:
Wedlug mnie mogli by ograniczyc swiat i zmienic ramy czasowe ! Niech mi ktos wytlumaczy czemu nie moga byc robo merce ?! Bo sa ludzie ktorzy chce by ta gra przypominala bardziej F1 niz F2 ! Jakby devowie ograniczyli swiat do F1(lokacjie) to mogli by go bardziej rozbudowac niz brac odrazu swiat F1/2 i mowic ze jest duzo pustych miast. Co wiecej sadze ze jakby to zrobili to duzo miast moglo zmienic swoj profil np SS nie bylo by juz cenrtum swiata :P a duze miasta(Hub,LA i Junk ) byly by mniedzy soba rownie popularne , a TC ktos powiada ... mozna stworzyc male osady (i z nich kozystac skrypty ? jest SDK ! a pisarzy na 100% ktos by cos wymyslil tych pare opcji dialogowych) .

Kamilos93:

--- Quote from: jan0s1k on October 25, 2010, 07:16:26 pm ---nie martw się, cytowanie regulaminu też niczego nie wnosi ;)

żeby nie było, że nic nie wniosłem, jestem na tak ale znając życie projekt upadnie z powodu większych gangów pk ;)

--- End quote ---

Oj właśnie, że wnosi i to bardzo dużo. Po pierwsze rozpoczynasz zdanie z małej litery tak jak Hubertus, czyli traktujesz forum jak zwykły czat :)
Ludzie macie całą dokumentację to zróbcie / spróbujcie zrobić sobie własny serwer z własnymi poglądami, pomysłami i światem. Developers 2238 ma SWOJĄ wizję świata i oni kreują wszystko a w miastach jest pusto, bo...

--- Quote from: Hardcore ---Jakby devowie ograniczyli swiat do F1(lokacje) to mogli by go bardziej rozbudowac niz brac odrazu swiat F1/2 i mowic ze jest duzo pustych miast.
--- End quote ---

Ten pan odpowiedział na pytanie z pustkami. Świat jest po prostu za duży jak na taką ilość graczy i jakby go ograniczyć lub okroić z paru miast to wszystko wyglądałoby inaczej. Zostawić powiedzmy 3-6 miast: jeśli 6 to: 3 z strażnikami i 3 do town control itp.

Na koniec. Wyobraźcie sobie, że chcecie zrobić własny serwer. Macie wizje, plany, wszystko przemyślane, chcecie aby było tak a nie inaczej. Przychodzą tacy, którzy mówią wam aby to zrobić tak, tamto inaczej, a to wogóle usunąć. Zrobilibyście wszystko tak jak oni chcą?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version