fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 08:05:11 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 15

Author Topic: Rozwiązanie problemu setek altów.  (Read 45891 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Re: Rozwiązanie problemu setek altów.
« Reply #30 on: June 08, 2010, 03:20:23 pm »

żegnaj! nie będziemy tęsknić :)
Mów za siebie, ja uwielbiam wręcz paranoidalne dyskusje i bicie piany. Jestem wszak uber-trollem :>
Nie biegaj za stadem.

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #31 on: June 08, 2010, 03:22:08 pm »

Hmm po przeczytaniu połowy tematu (ta nie chciało mi się czytac offtopu) zrozumiałem że ta gra od początku polegała na PVP (sam mam postać BG pvp i wchuj altów polecam bardzo fajna zabawa ale wtedy (jako ja oczywisci) nie wyexpisz zadnej postaci na 21 lvl przed wipem :))

Więc nie ma co mówićże ta gra jest taka a taka - moim zdaniem upadnie - rozwiązania na setki altów nie ma i nie będzie - no chyba że będe mial 500k na Bunkier :P
h

KerUr

• Jestem roztańczonym pyłem tego świata! - Tyler Dur
« Reply #32 on: June 08, 2010, 03:47:47 pm »

Hmm po przeczytaniu połowy tematu (ta nie chciało mi się czytac offtopu) zrozumiałem że ta gra od początku polegała na PVP (sam mam postać BG pvp i wchuj altów polecam bardzo fajna zabawa ale wtedy (jako ja oczywisci) nie wyexpisz zadnej postaci na 21 lvl przed wipem :))

Więc nie ma co mówićże ta gra jest taka a taka - moim zdaniem upadnie - rozwiązania na setki altów nie ma i nie będzie - no chyba że będe mial 500k na Bunkier :P

Wichura

1. temat brzmi "Rozwiązanie problemu setek altów. nie o ograniczaniu PvPowcow
2. bo jak napisałem gdyby każdy gracz miał tylko 3 alty to było by ok - ale PvPowcy mają ich jak kolega powyżej pisze w chuj. ale ok kara dla wszystkich ma byc tu sie zgodzę
3. Kim dla mnie jest PvPowiec ? Graczem ograniczającym sie do walk z innymi graczami , z czego niektórzy z nich sa dzieciakami używającymi alty tylko dla zabezpieczenia sobie ilości amunicji na miesiac , a niektórzy nie (ci nie płaczą !!! zgodzisz sie ze mną  Kigore ?) 
4. skoro to tak odbierasz ze wygrałes to tak jestes wygranym masz lizaka O_o
5. obecny FO chyba im tak bardzo nie przeszkadza , może nie jest to raj ale napewno źle im sie nie powodzi.
6. Nie wiesz od kiedy gram , wiec sie na ten temat nie wypowiadaj
7. pamiętaj ze to muchy rządzą wiec i te 4 punkty sa możliwe
8. Tak jesteś naiwny
9. nie to nie ja zakładam takie tematy ze mi zle ze ktos mnie skubną na enco , mi osobiście wali obecny wygląd FO ktoś pisał jak cos zmienic ? ja odpisałem i TYLE
10. Nuda wieje z twoich głęboko przemyślanych wypowiedzi od co !!!

Kilgore

1. Jest was wielu ? a chodzi o twoje alty tak ??
2. Podobnie jak Wichura nie wnosisz nic nowego do tematu, więc "idzcie"  pocraftowac amunicje poki jeszcze "mozecie"

Tomowolf opisął bardzo dobrze o co tak naprawde w tej grze chodzi - grac az do znudzenia się nią a alty (w ilości powyżej 3) są tylko pomocą do tegoż celu
« Last Edit: June 08, 2010, 03:52:10 pm by KerUr »
Mania prześladowcza Wichury  ?
Przejdzie coś takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum

Nice_Boat

• I shot a man in Reno just to watch him die.
« Reply #33 on: June 08, 2010, 03:54:03 pm »

1. Co komu przeszkadzają alty? Jak ktoś trzyma 5 postaci nad miastem z pełnym sprzętem to:
a) zabawa trwa dłużej
b) i tak się wysypie z tych 5 postaci bo ciężko jest wchodząc bez koordynacji wygrać przegraną bitwę, a z koordynacją to bez różnicy czy respawn i rearm czy alt bo i tak wszystko pozbierane zanim wbijesz
2. KerUr pierdoli farmazony. Ziomuś, 2238 zaczynało jako FACTION MOD do TLA. Od początku było nastawione na dynamiczne, bardziej skillowe PvP w zorganizowanych grupach (wprowadzenie TC i biegania w trakcie walki). Nie pasi? Jest jeszcze jeden server, tam masz zupełnie inne obyczaje, nikt nie altuje bo nie ma level capa, nie ma PvP bo nie ma gangów (he, he, he) i w ogóle jest cud, miód i orzeszki. A, strzeżonych miast też nie ma, ale to jest akurat spoko bo gracze się dogadują. Kupić ci słownik rosyjskiego na drogę?
3. Ograniczenie fast relogów? Negro, please. No spoko, niech będzie że się uda. Ot, człowiek przejdzie z detalu na hurt. Zamiast powalczyć, walnąc reloga, pocraftować i znowu powalczyć będzie cały dzien craftował a potem tydzień walczył. Co za różnica/po co to komu? Relogi to nie jest najszybszy sposób na produkcję, najszybszy sposób to dogadać się z 1-2 osobami i po prostu seryjnie wykonywać proste czynności wyspecjalizowanymi postaciami. Potrafiłem tak z Kilgorem wipe temu, kiedy crafting był trudniejszy, naprodukować po kilka tysięcy amunicji wszelakiej (na sprzedaż, bo sami byśmy tego nie zużyli) - afair nikt jeszcze takiej hurtowni jak my wtedy na tym serverze nie prowadził.
4. Ograniczenie altowania? Witamy w świecie proxy i szybkiego internetu, jeżeli chcą państwo wrócić do lodówki proszę nacisnąć przycisk i połknąć zieloną pastylkę. Ale jasne, można - wtedy powergaming >>> casual gaming zamieni się w powergaming >>>>>> casual gaming. Bo wbrew obiegowej opinii usunięcie farmienia na BH (ale jak już Kilgore zauważył, co taki KerUr możesz o tamtych czasach wiedzieć?) i położenie nacisku na craftowanie powiększyło przepaść między zwykłymi graczami, a zorganizowanymi ekipami. Kiedyś powalczyć to trza było umić, a teraz nie dość że powalczyć trzeba umić to jeszcze i sprzęt załatwić też trzeba się uczyć.
5. Nie da się "ograniczyć PvP", bo większość ekip ma duże powiązania poza grą, część ludzi zna się z reala i po prostu co byś nie zrobił to nadal będą sobie pomagać z podobnym nastawieniem do gry. Banować? A co, to twój prywatny server? Spłyń.
6. Jeszcze raz o altach i fastrelogach w trakcie walki, bo to ważne a do niektórych zakutych łbów nie trafia. Wygrana walka wiąże się z tym że przynajmniej połowa postaci strony wygrywającej stoi na mapie na dobrych pozycjach, a alty wchodzą od grida i nie bardzo wiedzą o co chodzi. Tak naprawdę po pierwszym relogu, pomijając zażarte starcia (które w zasadzie powinny być tak przedłużane, bo są po prostu zajebiście przyjemne i stanowią highlight tej gry) wchodzenie na nowej postaci = przynoszenie zwycięzcom sprzętu. Po co komuś zabraniać tracić? Bo tak naprawdę w tej grze sprzęt > postać. Postać nie determinuje tego co możesz zrobić, sprzęt jak najbardziej.
7. Chcecie RPG? Sorry, to otwarty server, nie każdy chce RPG-ować. RPG ma to do siebie, że jak jedna osoba nie chce RPG-ować, to inne nie mogą. Stąd właśnie przeróżne "ekipy RPG" i "lokacje RPG" - bo jeśli ludzie bawią się tak w zamkniętym gronie to im wychodzi, ale poza zamkniętym gronem się nie da. Pretensje do tych osób które nie chcą (a nie np. do administracji za to że ma "złą wizję") są raczej kurwa nie na miejscu. Tak czy inaczej globalne RPG bez osobistej weryfikacji osób i postaci i duuuużo większej ilości GMów nie ma szans. A biorąc pod uwagę że na takim RPGowym serverze grałoby max. 50 osób, to raczej nie ma szans w ogóle.

Do wszystkich hejterów (tych starych jak i nowych):  możecie mnie :-*

... sami wiecie gdzie.

_______
post sponsorowany przez browar Tyskie, roczek spędzony w czołowym gangu na 2238, a także 8 lat grania w "prawdziwe" RPG
« Last Edit: June 08, 2010, 03:59:50 pm by Nice_Boat »
« Reply #34 on: June 08, 2010, 04:00:32 pm »

1. Jest was wielu ? a chodzi o twoje alty tak ??
2. Podobnie jak Wichura nie wnosisz nic nowego do tematu, więc "idzcie"  pocraftowac amunicje poki jeszcze "mozecie"

1. Trzystu
2. Amunicję podnoszę z trupów wrogów, nie chce mi się biegać do kopalni. pozdro & poćwicz

Tomowolf

« Reply #35 on: June 08, 2010, 04:03:56 pm »

Najs bołt powiedział wszystko ten temat powinien powędrować do koszta/zamknięcia . Nie ma sposobu na zmniejszenie altowania bo wtedy gra straciłaby to coś - po prostu jak sie nie podoba czekaj na SDK przeróbp ostaw swój server a potem słuchaj lamentowania że nudno że nie ma PVP.
h

KerUr

« Reply #36 on: June 08, 2010, 04:12:16 pm »

Najs bołt powiedział wszystko ten temat powinien powędrować do koszta/zamknięcia . Nie ma sposobu na zmniejszenie altowania bo wtedy gra straciłaby to coś - po prostu jak sie nie podoba czekaj na SDK przeróbp ostaw swój server a potem słuchaj lamentowania że nudno że nie ma PVP.

W sumie to twój post jest prawidłową odpowiedzią na ten temat, on tylko ukazał swoje madafakostwo i uberplayerostwo przez co chwała mu za to ;]

Kilgore od kiedy blueshirty na enco z skorpionami noszą ammo do minguna ?   

Czyli doszliśmy do prostej odpowiedzi.

Altów nie zlikwidujemy bo nie po to FO był robiony.FO to projekt o nastawieniu proPvP z elementami RPG , i jak sie komuś nie podoba to niech czeka na inne serwery lub uczy się cyrlicy.

PROSTE

temat jak najbardziej do zamknięcia

PS much rządzą
« Last Edit: June 08, 2010, 04:14:49 pm by KerUr »
Przejdzie coś takiego ?

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #37 on: June 08, 2010, 04:17:41 pm »

Na początku byłem zupełnie jak:  -_-   ale zaraz potem się przyjrzałem i byłem   O.O    skończyłem czytać w błogim    ;D

Sporo zostało powiedziane i cieszę się z tego. Nice_Boat +1 Padło sporo dobrego słowa. No i fakt crafting się rozwinął niesamowicie.

KerUr dobiłeś kiedyś postać do 21 levelu? Ja jeszcze nigdy :] 19 czy tam 20 to był max. ale grą i tak się cieszę i sprawia mi ona mnóstwo frajdy, nawet pomimo ginięcia raz za razem. Coś za czym stoję murem to jest, pewna ochrona dla nowych graczy np. do levelu 5 czy coś... w tej chwili przypływ nowych graczy jest minimalny, właśnie z powodu uber-harshness, który jest równocześnie plusem jak i minusem gry :P.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #38 on: June 08, 2010, 04:22:09 pm »

temat jak najbardziej do zamknięcia
Nie tak szybko - chciałbym jeszcze wiedzieć, w jaki sposób ograniczyłbyś PvP. Naprawdę mnie to ciekawi.
w tej chwili przypływ nowych graczy jest minimalny, właśnie z powodu uber-harshness, który jest równocześnie plusem jak i minusem gry :P.
Jako etatowy wywlekacz nubów spod śmietnika śmiem twierdzić, że to nieprawda, nowi gracze ciągle przychodzą. Jeśli jest ich mniej niż np. miesiąc czy dwa temu, to raczej z powodu zbliżających się wakacji i ładnej pogody, a nie harszowatości gry.

Nawiasem mówiąc start jest teraz łatwiejszy, a sam craft, przynajmniej tych zwykłych śmieci, również nie przedstawia większych trudności dla kumatego gracza. Lepsze zabawki, z wykorzystaniem surowców HQ, wymagają trochę więcej, ale właśnie dlatego są lepsze.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #39 on: June 08, 2010, 04:39:12 pm »

Altów nie zlikwidujemy bo nie po to FO był robiony.FO to projekt o nastawieniu proPvP z elementami RPG , i jak sie komuś nie podoba to niech czeka na inne serwery lub uczy się cyrlicy.
A kim ty kurwa jesteś, żeby oceniać, po co był FOnline robiony, czyje odpowiedzi są prawidłowe i czy temat jest do zamknięcia. Wyjdź ze swojej jaskini, poszukaj swojej zaginionej krowy i ... zaraz zaraz, czekaj, udało ci się w końcu kupić jakąś bazę? Bo słyszałem że z tym masz pewne problemy hehe..
Nie tak szybko - chciałbym jeszcze wiedzieć, w jaki sposób ograniczyłbyś PvP. Naprawdę mnie to ciekawi.

On by wszystko ograniczał, a najchętniej te rzeczy, wobec których jest BEZRADNY. Jakie to słodkie, nie? Tak czy siak najbardziej mnie rozwalil fragment o "PKujacych dzieciakach robiacych ammo z x altow" ... Biedny KerUr, ciągle dzieciaki go zabijają :)

Tomowolf

« Reply #40 on: June 08, 2010, 04:41:54 pm »

OMG ile razy tu trzeba mówić ale: ta gra to PVP RP go home. tylko tyle konieć omg wam się nudzi. Jak się wam nudzi to dajcie mi 100 ammo 22c za każd post.
h

KerUr

« Reply #41 on: June 08, 2010, 04:50:33 pm »

A kim ty kurwa jesteś, żeby oceniać, po co był FOnline robiony, czyje odpowiedzi są prawidłowe i czy temat jest do zamknięcia. Wyjdź ze swojej jaskini, poszukaj swojej zaginionej krowy i ... zaraz zaraz, czekaj, udało ci się w końcu kupić jakąś bazę? Bo słyszałem że z tym masz pewne problemy hehe..
On by wszystko ograniczał, a najchętniej te rzeczy, wobec których jest BEZRADNY. Jakie to słodkie, nie? Tak czy siak najbardziej mnie rozwalil fragment o "PKujacych dzieciakach robiacych ammo z x altow" ... Biedny KerUr, ciągle dzieciaki go zabijają :)

Ok juz ci odpowiadam
1. Ładna łódka tak powiedział !!!
2. tamat chciał zamknac juz Tomywolf
3. mam baze jaskinie
4. mam w niej krowe
5. jest bzaz traperów kupiona miedzy navaro a redding
6. ja nie zaczołem tego tematu ,
7.  nawet 1 słowem nie napisąłem ze minie ktos tam z czegoś objechał w  tym teamcie
8. temat jest o ograniczeniu altów a co za tym idzie ich użytkowników
9. słodki jest lizak który to wygrał Wichura 
10. dzieciaki mnie nie zabijaja, ja przeważnie moim kradziejm im obrabiam dupe z mineraów HQ itd

A teraz moje pytanie :
Czytasz posty do konca czy tylko do 1 słowa ?

Przejdzie coś takiego ?

Nice_Boat

« Reply #42 on: June 08, 2010, 04:54:34 pm »

1. Ładna łódka tak powiedział !!!
Ten mem jest nieprzetłumaczalny.

3. mam baze jaskinie
5. jest bzaz traperów kupiona miedzy navaro a redding
Altujesz. Japończyk w takiej sytuacji popełniłby seppuku.

KerUr

« Reply #43 on: June 08, 2010, 05:12:55 pm »

Ten mem jest nieprzetłumaczalny.
Altujesz. Japończyk w takiej sytuacji popełniłby seppuku.

1.kumpel z reala to alt ?  fixujecie juz chyba panowie i panie
2. wielokrotnie zaznaczałem ze 2-3 alty to nie przesada
3. z tego co tu widze nikt nie czyta postów do konca - BRAWO rzetelna rozmowa
Przejdzie coś takiego ?

Nice_Boat

« Reply #44 on: June 08, 2010, 05:15:49 pm »

1.kumpel z reala to alt ?  fixujecie juz chyba panowie i panie
2. wielokrotnie zaznaczałem ze 2-3 alty to nie przesada
3. z tego co tu widze nikt nie czyta postów do konca - BRAWO rzetelna rozmowa

1. No nie wiem, dwie bazy to podejrzana sprawa. Powinna to chyba zbadać specjalna komisja?
2. Uh-oh. To prawie tyle ile większość ludzi ma. Ba, to dokładnie tyle ile trzeba żeby zasilić 1-2 powerbuildy. Ale wytłumacz mi jedną rzecz - czemu niby mam kasować postacie do których czuję pewien sentyment? To trochę syndrom chomika z mojej strony, wiem - ale nie zaburza ekonomii gry w żaden sposób. Nie zmienia to też faktu że na takiej ilości na osobę większość gangów "operuje". Ale w sumie po co ja ci to mówię, skoro realia znasz od strony wylotu lufy miniguna? Wiesz w ogóle ile trzeba poświęcić czasu żeby obsłużyć produkcję z np. 4 altów a potem walczyć dwoma/starcie? Nie? To po co zabierasz głos. Prawda jest taka że w FOnline nie ogranicza cię altowanie, relogi itp - tylko czas jaki trzeba wyłożyć na wyprodukowanie określonej ilości rzeczy. Ten czas jest dość wysoki, więc problem altowania jest w rzeczywistości czysto teoretyczny. Fakt, ktoś może chcieć grać 24/7, ale życie go po max. roku zweryfikuje ;D
3. To nie ja chcę stawiać 2238 na głowie.
« Last Edit: June 08, 2010, 05:22:14 pm by Nice_Boat »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 15

Page created in 0.048 seconds with 22 queries.