1. Na forum nie wolno umieszczać żadnych nielegalnych materiałów. Jeśli nie masz pewności czy coś jest legalne czy nie, powstrzymaj się przed publikacją albo zapytaj admina lub moderatora o pozwolenie.
2. Dozwolona jest dyskusja, wszystko inne będzie skutkowało banem. Włączając w to kłótnie, podwójne wpisy, obrażenie innych, chamstwo itp. Nie będzie żadnego ostrzegania przed banami. Jeszcze raz - żadnych ostrzeżeń.
6. Nie zamieszczaj podwójnych wpisów jeden pod drugim. Używaj opcji "MODIFY". W ten sposób możesz zmieniać swój wpis, jeśli czegoś zapomnisz. Jeszcze raz - nie zamieszczaj podwójnych wpisów bezpośrednio jeden pod drugim.
7. Ponowna rejestracja, zwłaszcza po zbanowaniu jak i podszywanie się pod innych lub korzystanie z wielu kont na potrzeby dyskusji jest niedozwolone.
8. Upewnij się, że wiesz co umieszczasz publikując obrazy, filmy itp. multimedia. Wszystko, co okaże się nielegalne, obraźliwe itp. będzie skutkowało zbanowaniem Twojego konta.
To dość śmiały paragraf, zważywszy na fakt że cały serwer 2238 jest nielegalny. Nie przypominam sobie, aby w licencji gry Fallout 2 była wzmianka o tym iż można wykorzystywać pliki gry w pracach pochodnych.
... nie legalny tak? jest zgoda twórców gry, poza tym DEV nie czerpie żadnych kości majątkowych. FOnline jest w sumie Modem do gry Fallout 2, bo trzeba oryginalne pliki z Fallouta: master.dat i critter.dat(kto piraci te pliki gra nie legalnie!!!)
Kwestie legalności bimbają mi całkowicie...
A co do samego silnika FOnline, to nie narusza żadnej licencji, bo nie zawiera niczego falloutowego (w sensie kodu źródłowego). cvet (z jego ruską ekipą) go napisał od podstaw. Identyczna sprawa jak z OpenTTD: masz nowy silnik (nie ma naruszeń licencji, bo niby czemu) i możesz używać plików (grafika, odgłosy, muzyka) z TTD (który ma licencję, więc musisz mieć "kupiony" TTD) albo korzystać z "otwartych" plików, które umożliwiają rozgrywkę i wtedy nawet nie musisz mieć TTD.
Silnik nie łamie żadnej licencji, wykorzystuje pliki z fallouta, ale co z tego.
Wydaję mi się, że jeżeli mam oryginalnego Fallouta 2, to chyba mogę tak jak w przypadku TTD użyć plików graficznych.
b) kupno Fallouta 2 za 5,99 w Biedronce
co bylo zlego w sierocincu skoro pomagali nowym graczom?