Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
baaelSiljan:
A może poprostu, zamiast rozmawiać nad wyższością świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy, zrobić i umieścić render/obrazek/screenshot w jakimś serwise np. imageshack czy imageno i wkleić w odpowiednim wątku (a może nawet utworzyć). Ja sądze że wcale nie trzeba zakładać serwisu dla tych prac, wiem że można nawet trac'a postawić i używać jakiegoś oprogramowania do wersjonowania treści... tylko gdzie jest sens?
Parano:
Jak to u nas, już 3 strony dyskusji i żadnych efektów ;)
Mnie się podoba pomysł by gracze wzięli na siebie część pracy. Zwłaszcza jeśli chodzi o takie pierdoły jak żmudne tworzenie grafik trójwymiarowych... A Twórcy niech się zajmą pilniejszymi sprawami... Bo naprawdę są obecnie rzeczy, które bardziej mi przeszkadzają niż wygląd avatarów.
Poza tym mam nadzieję, że trójwymiarowe modela postaci i broni nie będą wizualnie odstawały od uniwersum Fallouta i nie spowodują ani obciążenia silnika, ani zwiększania wymagań sprzętowych...
Jedną z zalet gry jest fakt, że można ją odpalić niemal na każdym sprzęcie, w pracy, czy na laptopie, bez napinania się. A już fakt możliwości gry w okienku to mistrzostwo świata.
Dlatego trzymam kciuki. Zwłaszcza, że są tutaj na forum osoby , które potrafią wyczarować graficzne cuda.
wrednypiwosz:
--- Quote from: skejwen on January 15, 2010, 10:42:16 pm ---Nie ma za co, tam sa drzwii --->
--- End quote ---
Oj dzidziuś się obraził.
--- Quote from: skejwen on January 15, 2010, 10:42:16 pm ---Tudziez osoby ktore nie chca po raz kolejny marnowac swojego czasu dla kogos kto pisanie skryptow po tygodniu sobie odpusci...
--- End quote ---
Na tym właśnie polega otwartość i praca (jakby nie patrzeć) w zespole. Ogólny dostęp do źródła gdzie kilka osób może pracować nad poszczególną częścią kodu.
skejwen poza tym może coś przegapiłem, ale nie zauważyłem nigdzie w tym temacie Twojej propozycji, odnośnie tego co mógłbyś zrobić.
ps. kiedyś tu na forum była osoba która zrobiła jakieś auto do FO, kto to był i czy wyszedł jakiś poradnik który obiecała?
baaelSiljan:
To auto?:
http://fodev.net/forum/index.php?topic=612.0
O ile mi wiadomo będzie wprowadzone, więc spokojnie, z tego co się zorientowałem to mechanika aut będzie zmieniana.
No i żadnego poradnika nigdy nie obiecywałem ;>
wrednypiwosz:
--- Quote from: baaelSiljan on January 16, 2010, 12:45:54 pm ---To auto?:
http://fodev.net/forum/index.php?topic=612.0
O ile mi wiadomo będzie wprowadzone, więc spokojnie, z tego co się zorientowałem to mechanika aut będzie zmieniana.
No i żadnego poradnika nigdy nie obiecywałem ;>
--- End quote ---
Tak. Dobra robota ;) Odebrałem to jako deklaracje powstania opisu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version